Prima pagină / Oameni / Cultură

Cultură

(Video) Un colind pe străzile Iașului: Gheorghe Lupan, născut în Moldova
17.12.2014
Vom cunoaște și un cântăreț pozitiv, Gheorge Lupan, pe care l-am descoperit pe una din străzile de la Iași, cântând un colind. Iar atunci când a făcut o pauză ne-a mărturisit povestea lui legată de Chișinău.
    
(Foto) Oameni la covor, la Târgul Național al Covorului
16.12.2014, 18:16
Târgul Național al Covorului „Covorul dorului” a avut loc în aceste zile la Centru Internațional de Expoziții „MoldEXPO”, iar noi am surprins în fotografii mai mulți oameni la covor.
Andrei Solomon: „Nu-i destul să faci un instrument frumos ca o jucărie, trebuie să pui suflet în el”
10.11.2014
Andrei Solomon este meșter popular și trăiește în satul Sărata Galbenă din raionul Hâncești. A confecționat sute de naiuri și fluiere care au ajuns la muzicienii din întreaga țară, dar și din alte colțuri ale lumii. La cei 76 de ani, Andrei Solomon face parte din orchestra „Arcuș” din Sărata Galbenă, insuflă dragostea pentru muzică tinerilor din localitate și se ferește de concurență cum poate.
    
(Video) Bucuriile pictorului Timotei Bătrânu cu ocazia expoziţiei sale de la Centru Expozițional „Constantin Brâncuşi”
06.11.2014, 15:55
Joi, autorul celei mai înalte icoane din Moldova, pictorul Timotei Bătrânu a salutat publicul la vernisajul unei expoziţii mari la Centru Expozițional „Constantin Brâncuşi”. Aici pictorul a adunat nu doar prieteni, colegi, oameni apropiaţi, dar şi tablourile cele mai reprezentative din cele 7 decenii de viaţă şi creaţie.
Diana Văluță. Cântecul e chiar viața ei
02.10.2014
Diana Văluță ne-a împărtășit veștile bune de care s-a bucurat în ultima perioadă de timp, dar cea mai mare bucurie a sa sunt studenții pe care îi învață și de la care învață.
    
Natalie Gheorghiţă – talent basarabean pe plaiurile Angliei
04.09.2014, 11:36
Natalie Gheorghiţă este o tânără pasionată de muzică şi artă teatrală. A încercat să practice diverse activităţi, dar într-un final, a ales muzica și muzica a ales-o pe ea.
Alexandru Sîrbu, omul care poartă istoria cu el oriunde s-ar afla
03.09.2014
„Să ne întoarcem la satele noastre, la casele noastre. Să ne uităm bine în jurul nostru, pentru că în fiecare casă, în fiecare ogradă, la fiecare pas dăm de istorie”, este mesajul profesorului Alexandru Sîrbu adresat tinerilor.
    
Update 2 (Foto) Un om recomandă o carte
26.08.2014, 11:41
În Ziua Mondială a Cărţii şi a Bibliotecarului, marcată în toate ţările lumii care citesc pe 23 aprilie, Stiripozitive.eu lansează proiectul „Un om recomandă o carte” în care adunăm într-o galerie oameni care recomandă o carte. Ca să facem împreună lumea mai profundă, mai bună, iar împlinirea - posibilă.
Iulia Gârlea: bucuriile adulților sunt copiii
15.08.2014
„Orice copil este o mică comoară, un mic patrimoniu, pentru că știu că urmează să investesc în acel copil, să investesc un repertoriu, să investesc dragoste, suflet și să știu să îi apropii de mine”, spune Iulia Gârlea, care conduce de câteva decenii Centrul de Creație a Copiilor „Floarea Soarelui”.
    
Augustina Şiman – tânăra inovatoare în arta Republicii Moldova
28.07.2014, 09:59
Augustina Şiman este tânara scriitoare căreia îi reuşeste să se afirme în diverse domenii: proză, poezie sau drept. Şi-a dedicat viaţa artei încă din fragedă copilărie.
(Video) Antonina Rusu purta ia când încă nu era „la modă”
24.07.2014
Antonina Rusu reconstituie drumul de la iile din casele oamenilor de la sat la cele purtate în oraș.
    
Fanfara de la Ustia cântă în parc
16.07.2014, 16:55
Muzica bună şi atmosfera frumoasă au fost prezente în această duminică, în parcul din satul Ustia.
Poeții desculți de la Chișinău
16.07.2014
Actoria, muzica, pictura și poezia reprezintă „Clubul poeților desculți” de la Chișinău
    
Eleonora Voloșciuc: de la un hobby la o carieră impresionantă
23.06.2014, 15:58
Eleonora Voloşciuc este o meşteră populară excepţională pe care am descoperit-o ieri la festivalul „Ia Mania”. Pasiunea pentru împletirea din vegetale i s-a pronunţat cu foarte mult timp în urmă, iar odată cu trecerea anilor, acest hobby a evoluat într-o carieră impresionantă.
Update 2 (Video, foto) Salvăm covoarele moldovenești măcar în fotografii!
14.06.2014
Ţin mai mult decât televizoarele şi sunt legătura noastră cu părinţii şi toţi ceilalţi înaintaşi ai noştri. Sunt covoarele moldoveneşti. Stiripozitive.eu lansează iniţiativa „Salvăm covoarele moldovenești măcar în fotografii!”.
    
Ion Negură, fondatorul primei și celei mai bune școli de nai din lume
06.06.2014, 10:47
O discuție cu părintele şcolii de nai din Moldova, profesorul Ion Negură, care n-a împărtăşit bucuriile şi preocupările sale de la începutul verii.
Ziua Copiilor în cuvinte și fotografii din 1964 ...
01.06.2014
Ziua Copiilor se sărbătorește încă de când părinții noștri erau copii, iar noi am adunat aici cuvintele și fotografiile care însoțesc această sărbătoare în ziarele din 1964.
    
Update 1 Portretul Moldovei cu miri şi mirese din toate timpurile
10.04.2014, 22:44
Pentru multă lume nunta este, poate, cel mai pozitiv moment din viață. În această galerie foto am adunat miri şi mirese din localităţile raioanelor Drochia, Căuşeni şi Ungheni în imagini din toate timpurile pentru a crea un portret al ţării: emoţionant, solemn, amuzant, istoric şi aşa mai departe.
Educarea tinerilor prin lecţiile de solidaritate
29.03.2014
De la începutul acestei săptămâni, Misiunea Socială „Diaconia” a organizat lecţii de solidaritate în „Colegiul Naţional de Comerţ”, liceul „Dante Alighieri” şi liceul „Natalia Dadiani”.
    
„Din senin”. Nicolae Pojoga: expoziție fotografică
01.03.2014, 20:46
„Din senin” este titlul frumos al expoziției fotografice pe care artistul Nicolae Pojoga o vernisează dumincă la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.