Prima pagină / Oameni / Cultură

Cultură

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Andrei Solomon: „Nu-i destul să faci un instrument frumos ca o jucărie, trebuie să pui suflet în el”
10.11.2014
Andrei Solomon este meșter popular și trăiește în satul Sărata Galbenă din raionul Hâncești. A confecționat sute de naiuri și fluiere care au ajuns la muzicienii din întreaga țară, dar și din alte colțuri ale lumii. La cei 76 de ani, Andrei Solomon face parte din orchestra „Arcuș” din Sărata Galbenă, insuflă dragostea pentru muzică tinerilor din localitate și se ferește de concurență cum poate.
    
(Video) Bucuriile pictorului Timotei Bătrânu cu ocazia expoziţiei sale de la Centru Expozițional „Constantin Brâncuşi”
06.11.2014, 15:55
Joi, autorul celei mai înalte icoane din Moldova, pictorul Timotei Bătrânu a salutat publicul la vernisajul unei expoziţii mari la Centru Expozițional „Constantin Brâncuşi”. Aici pictorul a adunat nu doar prieteni, colegi, oameni apropiaţi, dar şi tablourile cele mai reprezentative din cele 7 decenii de viaţă şi creaţie.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.