Prima pagină / Oameni / Cultură

Cultură

ARTA Gallery - pistă pentru pictori tineri din Moldova
19.12.2015
Cătălina Bucos este o tânără pictoriță din Moldova. Recent, Cătălina împreună cu o echipă de tineri cu inițiativă, au creat platforma ARTA Gallery.
    
Pictorița Valentina Rusu Ciobanu: 95 de ani și mulți înainte
28.10.2015, 16:40
Artista plastică Valentina Rusu-Ciobanu îşi sărbătorește astăzi cea de-a 95-a aniversare din ziua naşterii, iar noi, împreună cu toţi cei care o cunosc, îi urăm sănătate şi bucurii.
(Foto) Vești noi și vechi, dar bune, de la tânărul designer Irina Madan
22.10.2015
La doar 25 ani, tânărul designer Irina Madan, a reușit să se facă cunoscută atât în țara noastră, cât și departe de hotarele ei. A început cu absolvirea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, unde am remarcat-o la susținerea tezei de licență, prezentând colecția „Burano”. Apoi au urmat alte colecții și multe concursuri și festivaluri la care a participat.
    
Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli, nominalizat pentru Premiul Memorial Astrid Lindgren 2016
16.10.2015, 16:03
Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli a fost nominalizat la Premiul Memorial Astrid Lindgren 2016, anunţă Ambasada Suediei la Chişinău.
Vești bune de la sculptorul moldovean din Austria, Dumitru Verdianu
10.10.2015
Sculptorul moldovean din Austria, Dumitru Verdianu a împărtășit cu Stiripozitive.eu veștile bune din această toamnă și a mai mărturisit cum îl inspiră acest anotimp nostalgic.
    
(Foto) Viața sculptorului Ion Bolocan redată în piatră, bronz și lemn
09.10.2015, 13:11
Fiecare lucrare a sculptorului Ion BOLOCAN este o zi, o amintire, o emoție pe care a trăit-o. Cu ocazia zilei sale de naştere de azi, echipa de la Stiripozitive.eu l-a întrebat despre noile sale creații și expoziții la care participă.
Diana Berdan: „Există o carte pe care o recitesc indiferent de anotimp”
25.08.2015
Diana Berdan, Directorul Centrului Lingvistic „Easy English Solutions”, ne-a recomandat, în ultimele zile ale acestei veri, cărți de citit în vacanță, concediu sau timp liber.
    
Elena Marjineanu: „Mă simt mult mai bine de când citesc”
25.08.2015, 13:14
Studenta Elena Marjineanu este următoarea protagonistă a serialului „Cărți de vacanță, că vara trece”. Ea mărturisește că: „Nu este lucru mai plăcut decât lectura și mă bucur că este incurabilă această pasiune a mea. Mă strădui să citesc în fiecare zi minimum 20 de pagini. Mă simt mult mai bine de când citesc, intelectual vorbind”.
Alina Găină: „Fiecare trebuie să-și găsească cartea lui”
24.08.2015
Alina Găină de la „Centru Media pentru Tineri” a împărtășit cu noi lecturile ei din această vară și ne-a recomandat cărți de citit în această vacanță, adăugând că pentru ea: „Cărțile sunt ca oamenii. Cu unii te simți bine și te regăsești, și încă înveți lucruri. De alții, însă, trebuie să te îndepărtezi! Nu sunt pentru tine”.
    
Doru Curoșu: „Cel mai plăcut e să vezi că și cei din jur, în călătorii sunt vrăjiți de cărțile pe care le iau cu ei”
22.08.2015, 12:50
Președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Doru Curoșu, ne-a mărturisit că citește cel mai mult în călătorii. „Când am ocazia să evadez undeva, neapărat îmi pun și o carte la bagaj”, afirmă Doru, recomandându-ne câteva lecturi pentru vacanță, concediu sau timpul liber.
Victoria Ungureanu: „Cartea e ca o haină, dacă nu ți se potrivește, nu merită nici banii tăi și nici timpul tău”
18.08.2015
Fondatoarea proiectului „Everyday Journalism”, Victoria Ungureanu, ne-a recomandat cărți de citit în această vară. „Eu recunosc, au fost cărți pe care le-am abandonat pentru că din primele capitole nu erau la nivelul așteptărilor mele... Cartea e ca o haină, dacă nu ți se potrivește, nu merită nici banii tăi și nici timpul tău”, mărturisește Victoria.
    
Cătălin Ungureanu: „Hai să merg la piscină, hai să fumez o țigară... hmm... hai să scriu o carte”
17.08.2015, 10:43
Cătălin Ungureanu, băiatul de la radio și televiziune, este noul protagonist al serialului „Cărți de vacanță, că vara trece”. El ne-a răspuns sincer la câteva întrebări despre lecturile de vară, despre cărțile noi și obiceiurile de lectură constatate în jur, în perioada aceasta.
Cărți de vacanță, că vara trece: Sergiu Beznițchi
12.08.2015
Omul de televiziune, autorul unui blog și coautorul cărții „La Blog”, Sergiu Beznițchi, ne-a recomandat, de la mare, cărți de citit în această vacanță.
    
Cărți de vacanță, că vara trece: Mariana Harjevschi
10.08.2015, 14:06
Mariana Harjevschi, Directorul general al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu, spune că atunci când este întrebată ce citește, sau ce recomandă, mereu afirmă că: „Lectura cărților este o experiență la îndemâna oricui și fiecare poate și trebuie să o gestioneze individual. Pentru că fiecare dintre noi are preferințele, opțiunile sale”.
Cărți de vacanță, că vara trece: Rusanda Cojocaru
07.08.2015
Rusanda Cojocaru, autoarea brand-ului „Bookletta”– geanta care arată ce carte citești, a ales pentru lecturile de vară „3 cărți, 3 stiluri diferite care inspiră 3 abordări diferite” și ne-a mărturisit că încă nu este pregătită să se despartă de coperțile colorate și paginile tipărite ale „cărților vii”.
    
Istorii pozitive cu actorul Petru Vutcărău în memoriile Ambasadorului maghiar Tibor Hodicska
04.08.2015, 12:17
În memoriile Ambasadorului Tibor Hodicska „Între Moldova, România şi Ungaria” lansate recent la Chişinău, se regăsesc mai multe personalităţi din diverse domenii - de la politic până la mass-media, printre care se regăseşte şi Dirtectorul Teatrului „Eugen Ionesco”, Petru Vutcărău.
Nicolae Mărgineanu – dirijorul virtuos de la Montreal
21.07.2015
De 20 de ani, Nicolae Mărgineanu este dirijorul unei orchestre la Montreal, el ne-a mărturisit într-un interviu pentru www.stiripozitive.eu cum și-a început activitatea muzicală, cum a ajuns la Montreal și unde cântă orchestra pe care a format-o și care acum se numește „Rapsodia Română de la Montreal”.
    
Vadim Şterbate – omul Cetății Soroca
15.05.2015, 18:03
Am stat de vorbă cu Vadim Şterbate – omul Cetății Soroca, acum în ajunul redeschiderii acesteia.
(Video) Anatol Triboi – pictorul care a luat o bucată de Moldova cu el în Estonia
18.04.2015
Avem o întâlnire la Tallinn cu pictorul moldovean Anatol Triboi, cel care a adus culorile cerului şi dealurilor de la Nisporeni în capitala Estoniei.
    
Cătălina Bucos – tânăra care promovează „Arta Deșteaptă” în Moldova
18.04.2015, 01:50
Tinerii artiști plasticieni din Moldova vor avea o platformă de promovare. Aceasta va fi creată în cadrul proiectului „smART”, inițiat de Cătălina Bucos. Tânăra își face studiile la un colegiul de arte din capitală și a învățat să îmbine pasiunea pentru pictură și managerierea activităților sociale.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.