Prima pagină / Oameni / Cultură

Cultură

Oxana Traci-Bănăruc: „Toți mugurii se nasc din iubire”
08.03.2020
Oxana Traci-Bănăruc este o moldoveancă care din 2015 locuiește în Singapore, împreună cu soțul și cei doi copii. Dorul de casă, dorul de tatăl care nu mai este în viață, de primăverile de acasă – au stat la baza debutului literar. Pentru Oxana Traci-Bănăruc, cartea „Muguri” este despre renaștere și curajul de a împărtăși emoțiile cu lumea.
    
Ștefan Susai: Omul în căutarea țăranului autentic
12.02.2020, 13:38
Ștefan Susai este scriitor, jurnalist român, care de ani buni colindă satele din Republica Moldova. Aici a pornit în descoperirea stațiilor de așteptare - numite metaforic Stațiile Vieții, iar în ultimii ani a salvat de la dispariție covoarele din Cioropcani – o adevărată comoară pentru patrimoniul național.
Raisa Ambros: Revenirea la pictură, expoziții și culmi atinse
04.02.2020
Personalitate multilateral dezvoltată, originară din satul Călugăr, raionul Fălești și devenită cunoscută peste hotarele țării – Raisa Ambros. La vârsta de 19 ani a obținut o bursă de studii la Academia de Teatru și Film în România, destinul însă a dus-o spre tărâmul media, acolo unde a atins cele mai înalte performanțe. În anul 2019 s-a reîntors la una dintre marile pasiuni – pictura, acolo unde se regăsește cel mai bine și unde a reușit, în scurt timp, să devină o figură prezentă la marile expoziții de la Paris, Londra și altele.
    
Stela Botez: Etnoromanul „Fata cu cobza” – o poveste de dragoste gustoasă
29.01.2020, 15:00
Stela Botez, numită și Fata cu cobza este cunoscută în spațiul nostru drept o promotoare a cântecului folcloric, a tradițiilor, dar puțini știu că „chemările ei au fost din diverse domenii, nu doar muzică, actoria – la un moment dat, cât și scrisul”. Cum a ajuns să scrie un etnoroman, primul de acest gen din țara noastră, care este povestea din spatele cărții și ce vor descoperi între coperțile Fata cu cobza, ne povestește în interviul oferit pentru stiripozitive.eu.
Ce duminică frumoasă la Geneva!
24.01.2020
Întrucât mulți dintre noi n-au reușit să meargă de sărbători acasă, echipa Ambasadei Republicii Moldova la Geneva, în frunte cu Excelența Sa Ambasadoarea Oxana Domenti,a reușit să aducă un colțișor din Casa Mare, cu DOR-ul izvorât din bucuriile și durerile celor plecați din țară, din setea și dragostea de frumos și sfânt, din mirosul de brad și gustul de gutui, din aroma cozonacilor și clinchetele de clopoței!
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.