Prima pagină / Oameni / High Tech

High Tech

Magia discurilor de vinil. Oxana Crețu Ramat: “Music is Green”
27.12.2013
Vă invităm în lumea Artei, mai exact, în una dintre cămăruțele acesteia. Predominante în anii 60-70, uitate după acea perioadă, de către unii – aruncate demult, la alții – le mai putem găsi pe undeva prin podurile casei. La Oxana Crețu Ramat le descoperim în formă de artă. Este vorba despre discurile de vinil.
Rodica Ninicu     
Moldova, destinaţie atractivă pentru servicii IT: Vlad Nanu, compania Amdaris cu sedii la Chişinău, Timişoara şi Bristol
28.11.2013, 22:09
Moldova rămâne o destinaţie atractivă pentru servicii în domeniul tehnologii informaţionale, declară Vlad Nanu, fondator al companiei internaţionale Amdaris, cu sedii la Chişinău, Timişoara şi Bristol.
(VIDEO, FOTO) Startup Weekend Moldova 2013 din memoria camerei noastre de filmat
24.11.2013
Așa au rămas în memoria camerei noastre de filmat câteva dintre cuvintele și acțiunile celei de-a cincea ediții a concursului Startup Weekend Moldova - un eveniment în care mai mulți tineri şi-au transformat ideile în începutul unei afaceri în domeniul tehnologiilor informaţionale. Și toate astea în doar 54 de ore.
    
Dialog Stiripozitive.eu: Viorel Roşcovan, „Profesorul anului” la Rotterdam School of Management a Universităţii Erasmus din Olanda
22.09.2013, 19:25
Viorel Roşcovan este economistul originar din Moldova care a devenit , în această vară, „profesorul anului” la Rotterdam School of Management a Universităţii Erasmus din Olanda. Aflat la Chișinău, Viorel Roșcovan a dezvăluit, într-un interviu pentru Stiripozitive.eu, cu ce lucruri poate să meargă Moldova în Europa.
Andrei Ciobanu, moldoveanul de la Montreal care susține tinerii amatori de radio de la Durlești | TV M1
23.07.2013
„Spunea cineva că o faptă bună are capacitatea să se multiplice”, afirmă autorii emisiunii „Moldovenii de pretutindeni” de la TV Moldova 1 și aici ideea realizatorilor se întâlnește cu încrederea echipei de la „Stiripozitive.eu” că „faptele bune sunt molipsitoare”. TV M1 povestește într-un subiect recent despre Andrei Ciobanu care a creat la Durlești, în memoria tatălui său, un club de radio amatori pentru copii și tineri și îl susține și în prezent, când își continuă studiile la Institutul Național de Cercetări Științifice din Montreal, Canada.
    
Argint două, bronz și mențiune pentru tinerii din Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică 2013
17.07.2013, 13:59
Medaliile sunt de argint și bronz, însă acești tineri din Moldova sunt de aur. Nicoleta, Cristian, Ilie și Dinu au adus Moldovei în aceste zile argint, bronz și mențiuni de la Olimpiada Internațională de Fizică de la Copenhaga și, împreună cu colegul lor Cristian și cu profesorii Igor Evtodiev și Victor Păgânu, au asigurat Republicii Moldova o plasare în topul celor 83 de țări participante la cea de-a 44-a ediție a acestei competiții internaționale.
Viorel Roşcovan, „Profesorul anului” la Rotterdam School of Management a Universităţii Erasmus din Rotterdam
10.06.2013
Moldoveanul Viorel Roşcovan, Profesor Asistent de Finanţe la Şcoala de Management (Rotterdam School of Management) din cadrul Universităţii Erasmus din Rotterdam (Olanda), a fost declarat „Profesorul anului”, într-o instituţie de top din Europa.
    
Hair-stilistul Andrei Cocieru: „Sunt un rob al frumosului”
08.04.2013, 10:55
Se spune că astăzi femeile sunt în goană după modă, trenduri și coafuri. Și mare ne va fi mirarea atunci când îl vom cunoaște pe Andrei, hair-stilistul care încă de la treisprezece ani a descoperit secretul unei coafuri ideale și modalitatea de a face oamenii mai siguri de sine și mai plini de viață.
Designtutorials.eu, un site din Moldova cu lecţii simple de design Update
02.04.2013
La început Designtutorials.md, acum Designtutorials.eu se află de mai multă vreme alături de Stiripozitive.eu în iconiţele de promovare pe care site-ul Torrentsmd.com le-a plasat în deschidere. Ce înseamnă „tutoriale de design”, de ce le oferă gratis şi ce experienţă emoţionantă trăieşte după lansarea acestui site povesteşte Corneliu Comendant, creatorul Designtutorials.
    
Masha Sardari: o tânără originară din Moldova, cu fotografii în „Vogue”
18.03.2013, 12:17
Fotografiile Mashei Sardari, o tânără de 18 ani originară din Moldova, au fost publicate pe website-ul revistei „Vogue” Italia și în cadrul proiectului New Yorkez – Art Takes Times Square. Tânăra născută în satul Jura a plecat în SUA în 2006, la vârsta de 12 ani.
O tânără din Moldova conduce liniile A şi B în metroul de la Lyon, Franţa
25.02.2013
Moldoveanca Alina Dolghier, studentă a Facultăţii de Inginerie a Universităţii INSA de la Lyon, a obţinut calificarea de maşinist în cadrul parteneriatului existent deja de 7 ani între instituţia la care-şi face studiile şi reţeaua locală de transport urban.
    
O moldoveancă, Mariana Bârdan, pilot în Statele Unite
18.02.2013, 12:50
Mariana Bârdan, cetăţeană a Republicii Moldova, licenţiată în limbi străine, stewardesă în Dubai şi pilot în Statele Unite ale Americii. Pare de neconceput? Ei bine că nu, atunci când lucrurile sunt făcute din pasiune, totul e posibil.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.