Prima pagină / Oameni / Fabule moderne

Fabule moderne

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac la FILIT: „A fost atât de frumos!”
12.10.2017
Între Festivalul FILIT Iași, recent încheiat, și Festivalul FILTM de la Timișoara, unde este anunțată ca „o revelație în literatura română contemporană”, scriitoarea originară din Moldova care locuiește și creează la Paris, Tatiana Țîbuleac, ne-a făcut câteva mărturii. Despre cum este să vezi „zeci de oameni cu cărțile tale pe genunchi” sau dacă va mai da vreodată autografe pe tricouri ori de ce la Iași a fost fantastic.
    
Concurs: „Care este fabula preferată și de ce?”
31.12.2014, 12:06
La un an de la apariția primei fabule moderne pe stiripozitive.eu, anunțăm concurs. „Care este fabula modernă preferată și de ce?”, este întrebarea la care trebuie să răspundeți, iar 3 dintre răspunsurile cele mai inspirate vor fi premiate, pe 13 ianuarie 2015, de către autoare și URMA ta cu câte o carte „Fabule Moderne” de Tatiana Țîbuleac.
(Video, foto) Lansarea cărții „Fabule Moderne” de Tatiana Țîbuleac
10.12.2014
Tatiana Țîbuleac a revenit în aceste zile la Chișinău ca să-și lanseze cartea „Fabule Moderne”. O carte despre moldovenii plecați peste hotare, care au reușit, pentru că au luat Moldova cu ei.
    
„Mulţumesc”: Tatiana Ţîbuleac după lansarea cărţii „Fabule moderne”
10.12.2014, 12:04
Revenită la Paris după lansarea cărţii sale de „Fabule moderne” la Chişinău, scriitoarea Tatiana Ţibuleac a transmis un mesaj emoţionant pentru toţi cei care au ajutat-o să constate că „ţara nu este un loc, ţara sunt oamenii”.
Fabula modernă despre paraziţi de Tatiana Ţîbuleac, Paris
10.11.2014
Copiii au spus „wow!”, iar Tatiana s-am gândit, în noua sa fabulă, că „orice bătrânețe are nevoie de tinerețe pentru a fi frumoasă”.
    
Fabulă modernă despre zâmbete de Tatiana Ţîbuleac, Paris
03.11.2014, 17:14
Noua fabulă modernă a Tatianei Țîbuleac este despre Margareta și zâmbetul ei, zâmbetul „cu care primea în viață toate loviturile”.
Fabulă modernă despre contraste de Tatiana Ţîbuleac, Paris
26.10.2014
„Olga a fost militar”, mărturiseşte în noua sa fabulă Tatiana Ţîbuleac. Şi continuă, puţin mai departe: „Olga m-a zdrobit”. Ca să dezvăluie: „O admir”.
    
Fabulă modernă despre rădăcini de Tatiana Ţîbuleac, Paris
05.10.2014, 16:17
Şi algeriana, și bengaleza, şi marocanul cel bătrân, şi poloneza vin, în noua fabulă scrisă de Tatiana Ţîbuleac, la un copac din Paris ca să împrumute de la el tărie.
Fabulă modernă despre fineţe de Tatiana Ţîbuleac, Paris
28.09.2014
Regăsim în noua fabulă modernă a Tatianei Ţîbuleac amintirea unei zile cu aluat şi dialogul cu directoarea unei agenții de modele de la Chișinău, care vorbea cu atâta pasiune despre „haine românești atât de frumoase, încât să vrea să le poarte tot globul, dar mai ales moldovenii”.
    
Fabulă modernă despre foșnete de Tatiana Ţîbuleac, Paris
20.09.2014, 21:24
Noua fabulă modernă este despre Zinaida, care și-a petrecut alături de bani cele mai intime clipe. Foșnetul banilor, anume acel foșnet delicat al banilor îi plăcea Zinaidei cel mai mult.
Fabulă modernă despre bucăţi de Tatiana Ţîbuleac, Paris
15.09.2014
Noua fabulă modernă a Tatianei este despre Iulia. Care este simţită. Şi deşteaptă. Şi bună. Şi care ia de la viaţă doar cât are nevoie. Şi chiar mai puţin. Însă împărţind la toţi din jur.
    
Fabulă modernă despre ruşine de Tatiana Ţîbuleac, Paris
08.09.2014, 23:44
Noua fabulă modernă a Tatianei Țîbuleac este despre rușinoasa Victoria, care „mai mult lucrează. Că vrea să reușească, să spună și ea o silabă în arhitectura lumii. Să construiască vreodată un pod al ei peste Sena. Să întreacă cu o înălțime Turnul Eiffel”.
Fabulă modernă despre risipă de Tatiana Ţîbuleac, Paris
31.08.2014
În noua fabulă modernă scrisă de Tatiana Ţîbuleac Jill era strângătoare, însă lumea o făcea zgârcită. Și mai zicea lumea că deja trebuie să fi adunat grămezi de bani, dar pentru ce, dacă tot nu trăiește omenește? Însă Tatiana a aflat despre Jill ceva în plus.
    
Fabulă modernă despre limite de Tatiana Ţîbuleac, Paris
25.08.2014, 15:43
Despre omul care nu prea „se vedea” cu lumea, deși trăia în văzul ei este noua fabulă a Tatianei Țîbuleac.
Fabulă modernă despre firimituri de Tatiana Ţîbuleac, Paris
19.08.2014
„Cum e oare să creşti pescăruşi în loc de găini?”, se întreabă în noua sa fabulă modernă Tatiana Ţîbuleac.
    
Fabulă modernă despre cuvinte de Tatiana Ţîbuleac, Paris
30.07.2014, 12:24
Iar în această nouă fabulă modernă Tatiana Ţîbuleac s-a gândit ce-ar fi dacă cuvintele nu ar mai fi sunete, ci lucruri sau fiinţe?
Fabulă modernă despre apusuri de Tatiana Ţîbuleac, Paris
22.07.2014
În această nouă fabulă modernă Tatiana Ţîbuleac strigă în gura mare cât de multe are de învăţat despre dăruire de la o grădină.
    
Fabulă modernă despre maternitate de Tatiana Ţîbuleac, Paris
14.07.2014, 10:05
Noua fabulă a Tatianei Țîbuleac este despre Lucia, Paris și maternitate. „Nu Parisul a fost visul ei cel mare”, ci maternitatea. „Maternitatea a copleșit-o”.
Fabulă modernă despre lacăte de Tatiana Ţîbuleac, Paris
08.07.2014
Iar în această nouă fabulă modernă de Tatiana Ţîbuleac în jur erau milioane de oameni, însă în acea zi viața la Paris trăia doar pentru Inna. Pentru această moldoveancă chinuită, venită aici să înceapă o viață nouă.
    
Fabulă modernă despre sinceritate de Tatiana Ţîbuleac, Paris
02.07.2014, 12:04
În această nouă fabulă modernă, Tatiana Ţîbuleac vorbește despre moarte, morminte și cimitirele care o calmează. „Viața încă are multe de învățat de la moarte”, scrie Tatiana în fabulă.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.