Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Noi stăm acasă, voi de veghe la hotare
01.04.2020
„Eu stau acasă, Tu de strajă la hotare!” este mesajul pe care-l transmit prin intermediul lucrărilor sale copii angajaților Poliției de Frontieră. Este un exemplu demn de urmat nu doar prin a sta acasă, dar și de a încuraja pe cei care sunt antrenați în a ameliora situația actuală.
    
#StămAcasă. Spectacolul continuă. Hamlet– al doilea spectacol unteatru oferit gratuit cu sprijinul glo
31.03.2020, 13:16
După succesul primei transmisiuni live de pe pagina de Facebook unteatru, glo continuă să susțină inițiativa artistică a proiectului cultural independent, oferind iubitorilor de teatru un al doilea spectacol gratuit. Miercuri, pe 1 aprilie, de la ora 19:00, românii din întreaga lume vor putea urmări, printr-o transmisiune online, spectacolul Hamlet, cu Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek.
Coliba Albastră - grupul de inițiativă care sprijină persoanele fără adăpost
31.03.2020
Pe 29 martie a fost lansat grupul de inițiativă Coliba Albastră - grup care sprijină persoanele fără adăpost. Grupul de Inițiativă COLIBA ALBASTRĂ a apărut ca o necesitate de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili în contextul crizei pandemice de COVID19. Grupul vine în sprijinul persoanelor care sunt lipsiți și de ultimul refugiu pe timp de pandemie: o casă.
    
#StămAcasă: premiere în weekend și filme difuzate gratuit pe TIFF Unlimited
27.03.2020, 12:27
TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, vine cu o selecție de filme accesibile gratuit și cu propunerea de a transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în această complicată perioadă de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online. Începând din 28-29 martie și pe tot parcursul perioadei de #CaranTIFF, iubitorii de film se pot întâlni virtual, în fiecare weekend, de la orele 17.00 și 21.00, pe unlimited.tiff.ro.
Concurs pentru elaborarea a trei pagini web și a unei aplicații digitale de notificare | Termen limită 5 aprilie 2020
25.03.2020
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea unei companii IT pentru elaborare a trei pagini web și a unui instrument de informare și consultare a cetățenilor în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
InnSpirECO, proiect artistic despre și pentru binele ecologiei din Moldova!
24.03.2020, 18:02
Proiectul InnSpirECO este creat cu scopul de informare a societății printr-o metodă creativă despre crizaecologică și necesitatea sortării deșeurilor în Moldova precum și educarea generațiilor cu o atitudinecivică corectă.
100 de eBook-uri Cartier. Pentru prieteniile lungi
19.03.2020
Oriunde ați fi - Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Germania, China, SUA, Maroc, Mexic sau Canada –puteți descărca și citi. Gestul nostru este, mai ales, pentru cei care sunt singuri, izolați, departe de casă. Cititul alină în vremuri de restriște. Acasă poate fi oriunde.
    
Centrul Contact lansează Academia Liderului Comunitar
12.03.2020, 15:14
Implicarea societății civile în dezvoltarea comunitară, în procesul de luare a deciziilor la nivel local și promovarea drepturilor omului și a principiilor bunei guvernări, care este importantă pentru dezvoltarea comunităților, rămâne a fi scăzută. Acest fapt este demonstrat și de un studiu realizat de Centrul CONTACT în anul 2018, care a concluzionat că 40% din populația comunităților rurale din Republica Moldova nu cunoaște nimic despre rolul societății civile și implicarea ei în dezvoltarea comunitară și doar 14,3% din liderii comunitari au înaintat vreodată propuneri către APL prinvind îmbunătățirea situației din localitate.
Anunț de selectare a liderilor/liderelor comunitari pentru a participa la Academia Liderului Comunitar
12.03.2020
Centrul CONTACT anunță concurs de selecție a 60 lideri comunitari din toată R.Moldova pentru a participa la un program de instruire în cadrul Academiei Liderului Comunitar.
    
Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov e în top 3 pentru Premiile Gourmand World Cookbook, Paris 2020
12.03.2020, 14:19
Albumul Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov, apărut la Editura Cartier în 4 ediții, este în lista scurtă (top 3) pentru Premiile Gourmand World Cookbook Awards 2019, categoria C07 Europa de Est, și a obținut certificatul Best in the World.
Romanul „Grădina de sticlă” de Tatiana Ţîbuleac a fost lansat în franceză
12.03.2020
Romanul Grădina de sticlă de Tatiana Ţîbuleac, care a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2019, apărut în română la Editura Cartier (colecția Rotonda) în 2018, a fost lansat, în limba franceză, la Sala bizantină a Hôtel de Béhague – reședința Ambasadorului României în Franța.
    
Cele mai bune 25 de cărți ale Editurii Cartier în 25 de ani
10.03.2020, 10:46
Editura Cartier a împlinit 25 de ani. Cu această ocazie, am făcut un sondaj printre profesioniști (redactori, critici literari, scriitori, jurnaliști, difuzori și librari) și cititorii noștri. Care sunt, în opinia lor, cele mai bune 25 de cărți publicate de Editura Cartier în acești 25 de ani : câte 5 titluri din câte 5 domenii editoriale - literatură română, literatură universală, cărți de istorie, cărți de artă & referință și cărți pentru copii.
Bursă pentru un stagiu de patru săptămâni într-o redacție din SUA
09.03.2020
Școala de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ) vă oferă jurnaliștilor/jurnalistelor șansa de a obține o bursă și a efectua un stagiu de patru săptămâni într-o redacție din SUA.
    
Drumul Vinului Moldovei – inclus în Rutele Culturale ale Consiliul Europei
09.03.2020, 13:59
Ruta oenoturistică „Drumul Vinului Moldovei” devine primul traseu turistic al Republicii Moldova înregistrat în „ITER VITIS- Les Chemins de la vigne”, rută culturală certificată de Consiliul Europei. Afilierea europeană a fost promovată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK aid și este oficializată prin certificatul de afiliere din 28 februarie 2020.
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” anunță concurs de selectare a unei Companii de Audit cu scopul de a realiza auditul financiar organizațional pentru anul 2019
06.03.2020
Obiectivele contractului includ realizarea auditului financiar, conform standardelor pentru un an (anul 2019), verificarea corectitudinii utilizării mijloacelor financiare și a veridicității informațiilor prezentate în rapoartele financiare.
    
8 Legi de 8 martie
06.03.2020, 11:01
În ajunul zilei de 8 martie, observăm regretata tradiție a decidenților din Moldova de a felicita “sexul slab sau frumos”, fără a întreprinde acțiuni ferme pentru a avansa egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din țară. În această zi de importanță majoră, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) îndeamnă reprezentații și reprezentantele Parlamentului, Președinției și Guvernului Republicii Moldova să renunțe la discursuri stereotipizate și gesturi deșarte.
2019 – cel mai bun an din istoria „Plantăm fapte bune în România”
05.03.2020
București, 05 martie - Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a contribuit și în 2019 la creșterea suprafeței împădurite din România. Cu sprijinul a 8.700 de voluntari care au spus DA invitației la plantări, peste 244.000 de puieți au prins rădăcini, pe terenuri aflate în proprietate publică și afectate de diverse procese de degradare. Rezultatele sunt cu atât mai importante, ținând cont de condițiile meteorologice din 2019 care au dus la amânarea mai multor acțiuni de împădurire din cauza lipsei de precipitații.
    
Tot mai mulți elevi își vor dezvolta abilitățile necesare pentru profesiile viitorului. 45 de școli publice din țară au fost dotate cu seturi de robotică
05.03.2020, 12:37
Tot mai mulți elevi vor avea acces la tehnologii moderne și oportunități de dezvoltare a abilităților necesare pentru carierele secolului 21. În următoarea perioadă, școlarii din 45 de instituții de învățământ din țară vor putea merge la lecțiile opționale de robotică pe parcursul cărora vor învăță să construiască și programeze roboței. Dotarea școlilor, printre care 26 din localități rurale, constituie o extindere a programului de robotică educațională derulat de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.
Devino un activist pentru mediu și societate la ActivEco 2020!
05.03.2020
Clima se schimbă, dar și noi putem! EcoVisio lansează cea de-a 8-a ediție a programului de educație ecologică activEco, prin care sprijină tinerii să devină agenți ai schimbării în Moldova, dar și în regiunile învecinate din Ucraina și România. Află mai jos ce îți poate oferi programul și cum participi!
    
Concurs pentru elaborarea a trei pagini web și a unei aplicații digitale de notificare
05.03.2020, 09:52
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea unei companii IT pentru elaborare a trei pagini web și a unui instrument digital de informare și consultare a cetățenilor în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.