Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

„Prețul inegalității din Moldova. Cum fiecare femeie pierde anual 11 417 lei”
21.02.2018
„Astăzi marcăm ”Ziua egalității salariale” (Equal Pay Day), o dată simbolică care semnifică numărul de zile suplimentare pe care o femeie trebuie să le lucreze pentru a câștiga un venit echivalent cu venitul înregistrat de un bărbat în anul anterior: în prezent, această diferență este de 52 de zile, data de 21 februarie corespunzând celei de a 52-a zi a anului”, anunță, la 21 februarie 2018, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”.
    
Moartea lui Igor Alexandrovici de Pavel Păduraru, la Librăria din Centru
20.02.2018, 13:48
Lansarea noului roman al lui Pavel Paduraru va avea loc în incinta Librăriei din Centru(bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău la ora 18:15. Sunt aşteptaţi toţi doritorii!!!
Concursul de fotografie pentru bărbaţii moderni „Taţii din Moldova şi Suedia” a fost lansat
20.02.2018
Sunteți un tată care petrece mult timp cu propriii copii? Reflectați permanent asupra rolului de tată în familia dvs. și ce înseamnă acesta pentru oamenii din viața dvs. și pentru societate? Atunci vă îndemnăm să participați la expoziția de fotografie „Tații din Moldova și Suedia”, cu o fotografie și o istorioară!
    
UN Women și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale își consolidează cooperarea pentru egalitatea de gen și abilitarea femeilor
16.02.2018, 18:35
Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au semnat un acord de colaborare pentru oferirea suportului în implementarea Strategiei Naționale pentru Asigurarea Egalității între Femei și Bărbați și a documentelor de politici în vederea prevenirii și combaterii violenței în familie și violenței față de femei.
Holland Education Day 2018: start înregistrare!
15.02.2018
Vino să participi la cea de-a 2-a ediție a celui mai tare târg educațional, adresat liceenilor și studenților care vor să-și continue studiile în universitățile olandeze!
    
Concursul Naţional de Creaţie pentru elevi „Scrisoare mamei”
12.02.2018, 17:11
Astăzi sunt multe posibilităţi de comunicare dintre copiii şi părinţii aflaţi la distanţă, cum ar fi site-urile de socializare: skype, twitter, odnoklassniki, facebook ş.a. De multe ori, discuţiile lor prin intermediul acestor tehnologii se reduc la problemele materiale. Scrisoarea este cel mai reuşit instrument de a-l motiva pe copil să-şi deschidă sufletul, să dea frâu liber imaginaţiei. Este important să vedem ce simte şi cum gândeşte un copil.
Două maluri, acelaşi râu. Un nou proiect KLUMEA
09.02.2018
Anul acesta K LUMEA a aplicat la un concurs de proiecte, finanțat de Uniunea Europeană, menit să fortifice măsurile încrederea între cele două maluri ale Nistrului.
    
Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova anunță o nouă rundă de selecție în cadrul Programului de Stagiu Profesional în SUA (Professional Fellows )
09.02.2018, 13:19
Programul oferă finaliștilor un stagiu de 5-6 săptămâni într-o instituție de drept din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.
Lansarea broşurii „Femei puternice cu abilităţi diferite” – 10 istorii de succes
08.02.2018
Prin publicația „Femei puternice cu abilităţi diferite" - 10 istorii de succes", UN Women și-a propus să promoveze istoriile femeilor lidere, care au găsit soluții în situații dificile și pot împărtăși aceste soluții cu publicul larg.
    
CONSTANTIN RUSNAC - PRESTIGIUL ARTEI MUZICALE
08.02.2018, 16:55
Evenimentul va avea loc la 14 februarie 2018, ora 15.00, Sala de conferințe „Alexe Rău",blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A").
Autoguvernarea Studenților a Universității de Stat din Moldova organizează „Gala ASUSM 2018”
06.02.2018
Autoguvernarea Studenților a Universității de Stat din Moldova organizează „Gala ASUSM 2018” pe 8 februarie, ora 18:00, în incinta Summit Events & Conference Center.
    
Ignite Chisinau: The Spirit
06.02.2018, 16:07
Tonul ediției a IV-a va fi dat de spiritul oamenilor simpli din Moldova pe 9 februarie. Istoriile adevărate și pline de viață ale moldovenilor sunt ingredientele venirii pe lume a Ignite Chișinău.
Zilele SUPER la Chișinău
02.02.2018
Foarte curând, urmează a 6-a ediție a festivalului Super de filme făcute de adolescenți.
    
Concurs fotografic: SAFE NET
02.02.2018, 12:55
SAFENET MOLDOVA - siguranţa pe internet începe cu tine ! Atrium Moldova în colaborare cu HomoDiversus şi Centrul Internaţional "La Strada", anunţă concursul fotografic la subiectul siguranţei pe internet.
Au început înregistrările la concursul „ADAMI Media Prize 2018”
01.02.2018
Premiul ADAMI Media Prize se acordă pentru cele mai bune programe și filme televizate, precum și pentru programele on-line ce sunt dedicate problemelor de migrație, integrării și diversității etnice, religioase și culturale.
    
Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”
31.01.2018, 16:30
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în parteneriat cu Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” dă startul unui Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”.
Ateliere de reciclare a plasticului, proiect coordonat de Echipa TEP - Tinerii pentru EcoPlastic
29.01.2018
Chișinău, capitala Moldovei, nu oferă atenția cuvenită problemei deșeurilor solide, inclusiv a plasticului. Drept rezultat, în luna Mai a anului 2017, cei 600 000 locuitori ai capitalei s-au confruntat cu situația criză: deșeurile nu au fost evacuate mai multe zile la rând, deoarece locuitorii de lângă gunoiștea ”temporară” au ieșit să protesteze faptul că un an promis inițial s-a transformat în 6 ani.
    
Proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul învățămîntului profesional tehnic din Republica Moldova
29.01.2018, 16:15
Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Ambasada Franței din Republica Moldova și Alianța Franceză din Moldova, lansează un proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul a 3 instituții de învățămînt profesional din țară. Proiectul va fi cofinanțat de către Institutul Francez și se va desfășura în parteneriat cu Ministerul Culturii, Educației și Cercetării din Republica Moldova.
Ateliere de regie de la experţi în Chişinău
29.01.2018
Dacă ai suflet de poet şi voinţă de caporal, (vorba lui Andrzei Waida), aplică la Atelierul de Regie.
    
Concurs pentru şcoli: Iniţiativa „Şcolile: Partenere ale viitorului”
23.01.2018, 14:16
Goethe-Institut Bukarest doreşte să includă încă o scoală din Republica Moldova în reţeaua internaţională de şcoli partenere. Goethe-Institut îşi propune să susţină activ noua şcoală în vederea promovării limbii germane ca materie şcolara şi predarea acesteia după cele mai înalte standarde de calitate.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.