Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Noutăți Cartier: iulie 2020
30.06.2020
Rețeaua Cartier vine cu noutăți. Vezi care sunt acestea și cu ce sugestii de lecturi vin.
    
Rezultatele Concursului Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”
30.06.2020, 11:21
Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, a inițiat, în data de 25 mai 2020, Concursul Național de Eseuri „Scriitori din localitatea mea”, adresat elevilor din toate ciclurile de învățământ.
Pentru un viitor mai luminos, fii mai economicos! Săptămâna Europeană Energiei Durabile 2020 în Republica Moldova se încheie cu un spot social despre etichetarea energetică
29.06.2020
Săptămâna Energiei Durabile a UE (EUSEW), care este și cel mai mare eveniment dedicat energiei regenerabile și utilizării eficiente a energiei în Europa, a revenit pentru a 15-a ediție! Evenimentul s-a desfășurat în perioada 22-26 iunie și i-a provocat pe cetățenii UE să gândească dincolo de criză și să conștientizeze cum consumă energia și de unde pentru regenerarea resurselor.
    
Continuarea instruirii on-line sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe atragerea resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară
26.06.2020, 16:05
La 25 iunie 2020, Proiectul „Women 4 Leadership” a organizat cea de-a doua instruire în regim de teleconferință, axată pe tehnicile de atragere a resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară, după sesiunea anterioară de pe 23 iunie 2020.
Școala de vară pentru tineri cercetători filologi
25.06.2020
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere, Departamentul de literatura română și teoria literaturii), organizează, on-line, în perioada 29 iunie-3 iulie 2020, Școala de vară pentru tinerii cercetători filologi (masteranzi și doctoranzi) „Fețele ironiei în literatură și critică”.
    
Zilele Eminescu, ediția iunie (ediție on-line)
14.06.2020, 13:55
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează Zilele Eminescu, ediția din iunie. Dată fiind starea de alertă în care ne aflăm și necesitatea luării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, activitățile se vor desfăşura on-line.
Concurs de granturi mici destinate Femeilor Antreprenoare de întreprinderi mici din zona RAMSAR „Nistrul de Jos”
12.06.2020
AO EcoContact în cadrul proiectului „Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”” derulat de SE Biotica și AO EcoContact cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare din fondul programului Austriac de Dezvoltare și Cooperare, lansează concursul de granturi mici destinate femeilor antreprenoare de întreprinderi mici și mijlocii, care activează în următoarele localități: Palanca; Popeasca; Talmaza; Cioburciu; Purcari; Olănești; Tudora; Crocmaz; Răscăieți; Copanca; Plop-Știubei; Cârnățeni; Grădinița; din raionul Ștefan Vodă și, respectiv, Căușeni.
    
Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl lansează un fond de 250.000 euro pentru inițiative civice în Vaslui și alte patru orașe
10.06.2020, 12:39
Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România lansează un program de finanțare pentru inițiative comunitare de mediu și educație în valoare totală de 250.000 de euro. Programul numit „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” va oferi micro-granturi nerambursabile pentru inițiative locale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și grupurilor de inițiativă din cinci orașe (Brașov, Cluj, Buftea, Vaslui și Oradea).
Abilitarea administrațiilor publice locale din Anenii Noi, Călărași și Strășeni pentru aplicarea legislației privind accesul la informație și transparența proceselor decizionale la nivel local – instruire on-line
27.05.2020
90 de participanți și participante, reprezentanți ai 21 administrații publice locale din trei raioane implicate în proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” – Anenii Noi, Călărași și Strășeni – s-au reunit, la 27 mai 2020, în cadrul unei instruiri on-line, axată pe abilitatea reprezentanților APL în legătură cu punerea în aplicare a legislației cu privire la accesul la informație și transparența proceselor decizionale la nivel local.
    
Fetele și femeile sunt motivate să candideze la alegeri
26.05.2020, 14:31
„Îți pasă cu adevărat? Implică-te. Știi cum poate fi mai bine? Insistă și demonstrează.” Acesta este îndemnul Lorettei Handrabura, expertă de gen și președinta Clubului Politic al Femeilor 50/50, transmis în cadrul evenimentului online „Femeile în alegeri”, luni, 25 mai.
Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, inițiază Concursul Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”
25.05.2020
Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, anunță Concursul Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”.
    
Academia Liderului Comunitar a dat startul instruirilor
22.05.2020, 13:41
60 lideri comunitari au început cursurile în cadrul „Academia Liderului Comunitar”. Proiectul prevede promovarea democrației participative la nivel local, prin formarea și consolidarea capacităților liderilor/liderelor comunitari, lideri de opinie și activiști civici din centrul, nordul și sudul țării.
Sărbătorește 11 ani împreună cu Libris.ro
20.05.2020
Libris.ro sărbătorește 11 ani de respect pentru oameni și cărți, și te invită să te alături și tun la petrecere. Startul primei întâlniri este dat la data de 21 mai, ora 16:00. Pentru cei care vor fi prezenți la petrecerea online sunt pregătite sute de reduceri și cadouri.
    
CENTRUL DE AGREMENT și DIVERTISMENT VATRA
19.05.2020, 13:28
Întreaga noastră viață este strâns legată de pământ și de călătorii. O nouă călătorie este o nouă dimensiune. Dar mai ales, călătorind în țara ta, învățăm mai mult din propriile tradiții sau din tradițiile popoarelor vecine.
Republica Moldova susține Campania #TravelTomorrow. Patru restaurante din țară participă la concursul „Tourism & Gastronomy”
13.05.2020
Patru rețete tradiționale, preparate de bucătari care activează în sectorul HoReCa, participă la concursul „Tourism & Gastronomy” al Organizației Mondiale a Turismului. Inițiativa face parte din campania globală #TravelTomorrow, pe care OMT a lansat-o cu scopul de a reanima turismul post-pandemie.
    
Ziua Europei 2020: Împreună mai puternici, suntem solidari pentru sănătate!
08.05.2020, 20:10
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre UE acreditate în Republica Moldova și Ambasadele țărilor Parteneriatului Estic, organizează pe parcursul lunii mai o serie de evenimente educaționale, culturale și interactive, cu prilejul Zilei Europei. În premieră, Ziua Europei este marcată în Republica Moldova timp de o lună la TV, Radio, online.
Cât de motivați sunt moldovenii să învețe pe parcursul vieții?
04.05.2020
„CALEA INCERTĂ SPRE CALIFICAREA ADULȚILOR. O analiză a inegalităților de învățare pe tot parcursul vieții în Republica Moldova”. Studiul se concentrează pe identificarea nivelului de acces și motivație a populației pentru învățarea pe tot parcursul vieții. În această analiză sunt abordate principalele aspecte ce țin de: accesul la informații și oportunități de învățare, interesul pentru diferite forme de studii, barierele cu care se confruntă populația în accesarea sau continuarea studiilor, atitudini și comportamente etc. Intenția de bază este de a scoate în evidență grupurile de populație mai vulnerabile în materie de acces la studii. Datele utilizate în această analiză au fost colectate în cadrul unui sondaj național reprezentativ pentru populația Republicii Moldova, fiind incluse și două subeșantioane reprezentative pentru populația de etnie romă și persoanele cu dizabilități. Mai multe detaliile despre fiecare le găsiți în documentul integral.
    
Cea de-a doua masă rotundă on-line axată pe dezvoltarea capacităților comunităților și parteneriatelor comunitare pentru prevenția pandemiei, desfășurată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
28.04.2020, 15:13
Alți 25 de participanți și participante reprezentanți ai administrațiilor publice locale din trei raioane: Anenii Noi, Călărași și Strășeni - s-au reunit, la 28 aprilie 2020, în cadrul mesei rotunde on-line, axată pe dezvoltarea capacităților de bună guvernare a comunităților în condiții de pandemie și sporirea dialogului comunitar pentru prevenția COVID-19.La fel ca celelalte activități realizate pe plan local și național, această masa rotundă este o contribuție la dezvoltarea capacităților comunitare de prevenire a infectării cu COVID-19 și la promovarea
Istorii ale femeilor programatoare: Dorința de a face o carieră în IT poate apărea din adolescență sau după o experiență de ani buni în alt domeniu
27.04.2020
Într-o lume în care totul este în continuă schimbare, nu mai există joburi doar pentru el sau doar pentru ea. IT, economie sau drept, femeile, de rând cu bărbații, fac față celor mai sofisticate solicitări. Dacă acum câțiva ani, domeniul tehnologiilor informaționale era atribuit, în mare majoritate, bărbaților, în prezent, lucrurile s-au schimbat.
    
Ghid pentru jurnaliști: Cum scriem corect despre persoanele cu dizabilități?
24.04.2020, 13:01
Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova a elaborat un material informativ, disponibil în limba rusă și română, care vine în ajutorul jurnaliștilor ce scriu despre persoanele cu dizabilități. Scopul acestui material este de a exclude limbajul discriminatoriu din materialele despre persoanele cu dizabilități.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.