Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

5 Universități din Moldova vor lupta cu fenomenul hărțuirii sexuale în universități
23.09.2020
În perioada februarie 2020 – iulie 2022, Fundația Est-Europeană (FEE) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), în colaborare cu Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, implementează proiectul „Advocacy pentru o protecție mai bună împotriva discriminării”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanţat de Suedia.
    
Fundația Comunitară Iaşi și Lidl finanțează 9 proiecte educaționale pentru comunitatea din Vaslui
23.09.2020, 12:34
Fundația Comunitară Iaşi și Lidl România anunță cei 9 câștigători de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. La nivel național, inițiativa este coordonată de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțată de Lidl și implementată prin fundațiile comunitare din 6 orașe din țară, cu o valoare totală de 1.425.000 lei. La nivel local, programul este implementat prin Fundaţia Comunitară Iaşi, iar suma de 237.500 de lei alocată va fi investită în proiecte ce adresează nevoi educaţionale din comunitatea vasluiană.
Celebrează Ziua Europeană a Limbilor!
21.09.2020
Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, Biblioteca Națională a Republicii Moldova împreună cu META( Moldovian English Teachers Association), vă invită să sărbătoriți diversitatea culturală și lingvistică în parteneriat cu Centrul Cultural German AKZENTE/Centrul German Goethe, Alianța Franceză/Centrul Autorizat Cambridge, Ambasada Republicii Franceze în RM, Ambasada Germaniei în RM și Ambasada Republicii Ungare în Republica Moldova.
    
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: Grupurile de Acțiune Locală din Anenii Noi și Strășeni au beneficiat de o instruire on-line privind crearea și administrarea paginilor web
15.09.2020, 19:28
Grupurile de Acțiune Locală „Serpantina Nistrului” din raionul Anenii Noi și „Plaiul Codrilor” și „Lunca Bâcului” din raionul Strășeni au beneficiat, la 15 septembrie 2020, de o instruire on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
Brand-ul MOVE prezintă o poveste post-apocaliptică
15.09.2020
Chișinău, 15 septembrie 2020 – Brand-ul MOVE lansează o colecție atemporală: ”POST 2020”. Aceasta este o interpretare artistică a prezentului, a vieții afectate de virus și a schimbărilor aduse de pandemie. Noi luptăm zi de zi într-o lume atât de haotică și tema post apocaliptică a venit inconștient ca răspuns la tot ce se întâmpla în prezent. În vremurile decolorate, inspirația răsare din cenușă, chiar și după un dezastru avem speranță și știm că totul va fi bine.
    
Un program de evenimente dedicate artei contemporane se va desfășura la Chișinău în această toamnă
10.09.2020, 14:12
Activitățile organizate de Asociația Oberliht în cadrul proiectului cultural Edu-Art 2020 au ca scop să ofere oportunități de educație artistică non-formală, să dezvolte spiritul civic prin artă și activism cultural. Proiectul propune un cadru de cercetare și analiză a relației între centru și periferie, înțeleasă din punct de vedere cultural, urbanistic și politic. O parte din activitățile proiectului vor fi făcute accesibile prin intermediul unui program public, care se va desfășura la Chișinău între 5 septembrie - 12 noiembrie 2020 și va fi accesibil tuturor doritorilor.
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: comunitățile Bravicea, Hârbovăț, Bucovăț au beneficiat de o consultație on-line privind crearea și administrarea paginilor web
09.09.2020
Reprezentanți ai Administrației Publice Locale din Bravicea, raionul Călărași, și ai Asociației Obștești „Părinții în sprijinul învățământului” din Bravicea și Asociației Obștești „Pro Dezvoltare” din Hârbovăț, precum și reprezentanți ai Administrației Publice Locale din Bucovăț, raionul Strășeni, și Hârbovăț, r-nul Anenii Noi au participat, la 9 septembrie 2020, la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
CJI organizează o instruire în domeniul educației media pentru profesorii din nordul țării care predau în școlile de limba rusă la treapta de gimnaziu
09.09.2020, 16:39
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii de gimnaziu care predau în școlile de limba rusă din nordul Republicii Moldova la un training în domeniul educației media. Instruirea va avea loc în format online în perioada 18-20 septembrie 2020.
CAMPANIA „FII DEȘTEPT! IA UN CARD INTELIGENT”!
08.09.2020
La 7 septembrie curent, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează Campania „Fii deștept! Ia un card inteligent”!
    
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru ocuparea funcției vacante de Coordonator/e program de instruiri și mentorat
07.09.2020, 14:22
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru ocuparea funcției vacante de Coordonator/e program de instruiri și mentorat.
Un program de evenimente dedicate artei contemporane se va desfășura la Chișinău în această toamnă, cu participarea artiștilor și experților locali și de peste hotare, din domeniul culturii
03.09.2020
Activitățile organizate de Asociația Oberliht în cadrul proiectului cultural Edu-Art 2020 au ca scop să ofere oportunități de educație artistică non-formală, să dezvolte spiritul civic prin artă și activism cultural. Proiectul propune un cadru de cercetare și analiză a relației între centru și periferie, înțeleasă din punct de vedere cultural, urbanistic și politic. O parte din activitățile proiectului vor fi făcute accesibile prin intermediul unui program public, care se va desfășura la Chișinău între 5 septembrie - 12 noiembrie 2020 și va fi accesibil tuturor doritorilor.
    
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: mai multe comunități din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni au beneficiat de o consultație on-line privind Strategia de dezvoltare locală a unei microregiunii
02.09.2020, 09:35
Consilieri locali, angajați ai primăriei, primari, precum și cetățeni interesați de Strategia de dezvoltare locală a microregiunii din comunitățile Zubrești, Lozova, Chetrosu, Bucovăț, Pănășești, Sireți, Micleușeni, Dolna și Vorniceni din raionul Strășeni, Bravicea și Sipoteni din raionul Călărași și Anenii Noi, au participat la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
Cărturești Chișinău împlinește un an de existență
26.08.2020
Pe 27 august 2020, librăria Cărturești Chișinău împlinește un an de la deschidere. Este primul Cărturești deschis în Republica Moldova și dincolo de rolul de librărie cu selecții curatoriate, reprezintă, simbolic, podul de cărți dintre România și Republica Moldova.
    
Ziua Independenței la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”
25.08.2020, 16:33
Ziua de 27 august are o dublă semnificație în istoria recentă a meleagului nostru – în 1989 s-a desfășurat Marea Adunare Națională de la Chișinău, iar în 1991, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declarația de Independență.Cu această ocazie, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” oranizează o serie de activități dedicate celei de-a 29-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova.
22 de „Filme din Moldova” vor fi difuzate la începtul lunii septembrie
25.08.2020
22 de filme moldovenești au fost selectate pentru a fi difuzate în cadrul proiectului „Filme din Moldova – online”, în perioada 2-8 septembrie.
    
Tipuri de etichete de eficiență energetică pentru aparatele de uz casnic
13.08.2020, 11:07
Eticheta energetică este utilizată pentru a informa despre costurile operaționale ale aparatelor de uz casnic per categorie de aparat. Schema de etichetare include clasele de performanță ale produselor. Prin culori, cifre și informație se comunică utilizatorului gradul de eficiență energetică și caracteristicile funcționale ale produselor, iar în alte cazuri, nivelul de performanță acceptat ca minim în țară.
Grădinițele: CÂT DE PREGĂTITE SUNT PENTRU REDESCHIDERE?
12.08.2020
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) și Părinți Solidari au studiat opiniile și percepțiile conducerii instituțiilor de educație preșcolară din țară în cadrul unui sondaj. Astfel, a fost realizată o analiză a opiniilor și percepțiilor conducerii instituțiilor de educație preșcolară ce include metodologiile de cercetare, dar și concluziile formate.
    
Studiu | „Începutul schimbării reprezentării de gen sau oportunități parțial valorificate? Experiența raioanelor Cahul și Ungheni”
11.08.2020, 12:38
Studiul „Alegerile locale 2019 – începutul schimbării reprezentării de gen sau oportunități parțial valorificate? Experiența raioanelor Cahul și Ungheni” a fost realizat pe parcursul perioadei cuprinse între noiembrie 2019 și ianuarie 2020, imediat după încheierea alegerilor generale locale.
Ediţia online a hackathonului media Puterea a cincea şi-a desemnat câştigătorii
10.08.2020
Centrul pentru Jurnalism Independent a desemnat duminică, 9 august 2020, câştigătorii celei de-a VI-a ediţii a hackathonului media Puterea a cincea cu tema Educaţie media: analizăm, conştientizăm, creăm. Timp de trei zile de concurs, în perioada 7-9 august 2020, 9 echipe au avut misiunea să elaboreze aplicaţii şi instrumente care vor contribui la dezvoltarea gândirii critice a elevilor.
    
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: comunitatea Hârbovăț, Anenii Noi, a beneficiat de o consultație on-line privind Planul de Dezvoltare Economică Locală 2020-2022
07.08.2020, 19:00
Consilieri locali, angajați ai primăriei, primarul satului, precum și cetățeni interesați de Planul de Dezvoltare Economică Locală pentru anii 2020-2022 în localitatea Hârbovăț din raionul Anenii Noi au participat la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.