Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
A rămas doar o zi până la marea pisicăreală de la Anim’est Chișinău 2016
26.10.2016
În scurt timp Anim’est va umple Chișinăul de culori și pisici vorbitoare. Iată de ce, în perioada 27-30 octombrie, la Cinematograful Odeon, toată lumea bună, indiferent de vârstă, va găsi în programul Festivalului Internațional de Animație ceva pe gustul său.
    
Kapushon, Guz și Stela Botez susțin campania „Vindem Artă, NU Oameni”
21.10.2016, 11:40
Concertul ce va fi organizat mâine, 22 octombrie în aer liber la Cahul, de echipa Nexus, cu prilejul finalizării campaniei „Vindem Artă, NU Oameni”, va aduce pe scenă interpreți precum Kapushon, Guz și Stela Botez. Aceștia au acceptat provocarea, iar timp de două ore vor crea o atmosferă specială.
„Salarii la limita sărăciei: cum putem îmbunătăți situația angajaților din sectorul de îmbrăcăminte”
19.10.2016
La 18 octombrie 2016, la Chișinău, și-a desfășurat lucrările Conferința „Salarii la limita sărăciei: cum putem îmbunătăți situația angajaților din sectorul de îmbrăcăminte”, organizată de Friedrich-Ebert-Stiftung în RM (FES) și AO “Gender-Centru”, în parteneriat cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Ușoară și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS).
    
Descoperă știința și distrează-te la Science SLAM Moldova
19.10.2016, 10:54
Science SLAM Moldova este concursul unde cercetătorii își prezintă munca depusă şi rezultatul acesteia. Laboratorul şi masa rămân la birou, iar oamenii din știință și inovație vin în fața publicului cu o prezentare inovativă de 10 minute a propriilor proiecte și cercetări. La final vizitatorii vor alege care din ei este cel mai bun.
Anim’est aduce la Chișinău multă muzică, horror și pisici
18.10.2016
Cea de-a șasea ediție a Anim’est-ului aduce la Chișinău zeci de scurtmetraje și lungmetraje cu pisici, workshop-uri pentru copii și tineri, videoclipuri animate și tradiționalele animații înfricoșătoare. Festivalul Internațional de Animație va avea loc în perioada 27-30 octombrie, la cinematograful Odeon.
    
Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova anunță o nouă rundă de selecție în cadrul Programului de Stagiu Legislativ în SUA
12.10.2016, 12:02
Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului pentru selecția finaliștilor în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Legislativ în SUA), runda 1 octombrie – 15 noiembrie 2016.
Concursul foto și video PLURAL+ Moldova 2016 a fost lansat
07.10.2016
Concursul foto și video PLURAL+ Moldova 2016 a fost lansat pe 1 octombrie de Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova și partenerii acesteia Guvernul Republicii Moldova, comunitatea internațională în Republica Moldova (ONU, UNAOC, Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei, Delegația UE, SDC, Nexus/IASCI) și OWH Studio.
    
„Arta covoarelor vechi românești basarabene” de Gheorghe Mardare, la Librăria din Centru
06.10.2016, 12:52
Lansarea volumului „Arta covoarelor vechi românești basarabene” de Gheorghe Mardare, apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)IER, va fi lansat pe 6 octombrie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău.
Proiectul „Responsible Business NIKA” se lansează în Moldova
06.10.2016
IMM-urile își pot crește activitatea prin implicare și grijă față de comunitate și asta datorită proiectulului „Responsible Business NIKA”, lansat de curând la Chișinău, cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA.
    
Apel înscrieri la SMARTER Academy – Moldova
05.10.2016, 14:51
Organizația INVENTO și GEYC România invită tinerii din Republica Moldova, interesați de management de proiect și digital marketing să participe la SMARTER Academy Moldova.
Succese de la Cannes, Berlin și Locarno, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău
05.10.2016
Şapte dintre cele mai noi şi mai de succes producţii româneşti, printre care extrem de aşteptatele „Sieranevada” de Cristi Puiu şi „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, dar şi clasicul „La Moara cu noroc” de Victor Iliu vor putea fi văzute, în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 20 şi 23 octombrie la Cinema Odeon, cu participarea mai multor invitaţi speciali.
    
Acțiune pentru justiție: încheierea primei ediții
05.10.2016, 14:09
Vineri, la data de 30 septembrie 2016, a avut loc ceremonia de încheiere a primei ediții a proiectului „Acțiune pentru Justiție”. În cadrul ceremoniei au fost prezenți participanții proiectului, reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite în Moldova - Secția Justiție Penală și Aplicare a legii, avocați și reprezentanți ai organelor de drept - mentori în proiectul „Acțiune pentru Justiție”.
Alteța Sa Regală, Principele Radu al României a vizitat orașele Cahul și Comrat
04.10.2016
Alteța Sa Regală, Principele Radu al României a vizitat, la 3 octombrie 2016, oraşele Cahul şi Comrat. În vizita sa, Principele a fost însoțit de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu. La invitația Alteţei Sale Regale, din delegație a făcut parte președintele AȘM, acad. Gheorghe Duca.
    
Actorul Vlad Ivanov, invitat special la TIFF Chișinău
04.10.2016, 12:01
Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români, Vlad Ivanov, se va întâlni cu publicul la TIFF Chișinău, cu ocazia proiecției speciale a filmului Câini, în regia lui Bogdan Mirică, în care deține unul dintre rolurile principale. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 8 octombrie, ora 18.15, la Cinema Odeon. Filmul a câștigat anul acesta Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca) și Premiul criticii la Cannes și este nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film.
Documentarul „Te iubesc, Ion și Doina” va fi proiectat în 7 capitale ale lumii
30.10.2015
În perioada 30 octombrie – 14 noiembrie, documentarul Leontinei Vatamanu „Te iubesc, Ion și Doina”, o producție OWH Studio (2014), va fi proiectat în 7 capitale ale lumii
    
Anim’est 2015 se apropie de final
30.10.2015, 10:36
Festivalul Internațional de Animație Anim’est 2015 a ajuns la jumătate. Ediția aniversară este marcată de tematica muzicală prezentă pe parcursul festivalului, care nu se reflectă doar în seria de performance-uri, ci și într-o serie de filme ce îmbină muzica și animația.
Inaugurarea proiectului artistic „Monumentul Nimănui”
29.10.2015
Sâmbătă, 31 octombrie, ora 12:00 în Parcul Zaikin (intersectia str. Iv. Zaikin și Sf. Andrei) va avea loc inaugurarea proiectului artistic „Monumentul Nimănui”, realizat de artistul austriac, Ovidiu Anton, care pe parcursul lunii octombrie și-a realizat rezidența artistică la Asociația Oberliht.
    
Parteneriate pentru Fiecare Copil: Buletinul Informativ din cadrul campaniei „Ai inima de asistent parental profesionist. Ia un copil in familia ta”
29.10.2015, 12:37
Parteneriate pentru Fiecare Copil aduce în atenția publicului Buletinul Informativ din cadrul campaniei „Ai inima de asistent parental profesionist. Ia un copil in familia ta”. În el apare istoricul Serviciului de asistenţă parentală profesionistă, informații pentru persoanele care doresc să devină asistenţi parentali profesionişti și 9 istorii de succes povestite chiar de asistenţii parentali profesionişti din raioanele Călăraşi şi Ungheni.
Tombola de premiere a participanților concursului „Şofer disciplinat-2015”, 31 octombrie
28.10.2015
Ministerul Afacerilor Interne invită sâmbăta, 31 octombrie, ora 12.00, la sediul Inspectoratului General al Poliției (str. Tiraspol 11/1), la Tombola de premiere a participanților concursului „Şofer disciplinat-2015”.
    
Moore Stephens, unul dintre leaderii în servicii de Contabilitate, Audit și Consultanță la nivel mondial, întărește operațiunile în Moldova și România
28.10.2015, 11:57
Operațiunile grupului regional, Moore Stephens KSC, vor fi conduse de Mamas Koutsoyiannis, unul dintre cei mai experimentați oameni de afaceri din industrie, împreună cu partenerii Andrei Stan – Managing Partner, Moore Stephens Moldova; Casian Sabau – Audit Partner; Valeriu Cernei – Partner IT Audit & Advisory și Vlad Tomoșoiu – Managing Partner, casa de avocatură corespondentă.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.