Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
A fost deschis contul bancar pentru Gheorghe Borta, tânărul diagnosticat cu tumoare pe creier
30.11.2016
Gheorghe Borta este tânărul din Costești, Ialoveni de numai 28 de ani care a fost diagnosticat pentru a doua oară cu von hipell lindou hemangioblastom de emisferă cerebeloasă pe stânga, o tumoare la creier. În 2014, tânărul a suferit prima intervenție chirurgicală cu aceeași diagnoză, însă pe partea dreaptă a creierului. Acum, mai mult ca niciodată tânărul are nevoie de ajutorul nostru pentru o nouă intervenție chirurgicală în Germania sau Turcia. Ca să se trateze are nevoie de aproximativ 15 000 de euro.
    
Poezie și vin la evenimentul marca O3M – „La gura sobei”
29.11.2016, 16:12
Sâmbătă, 26 noiembrie, s-a desfășurat evenimentul „La gura sobei”, organizat de Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M”, cu degustație de vinuri, ghidată de sommelierul Oleg Grossu și lansarea cărții „Vioara din mansardă” de scriitoarea Doina Strulea, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.
Ajută un copil să crească alături de mama sa. Susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!
28.11.2016
Misiunea Socială „Diaconia” a lansat pe 28 noiembrie campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al șaselea an consecutiv, scopul campaniei susținerea cuplurilor mamă - copil în situații de criză. Simbolul campaniei sunt jucăriile de brad hand-made care, confecționate de cei implicați în acțiunile campanie și vândute în cadrul târgurilor de caritate, reprezintă o șansă pentru ca fiecare copil să crească în brațele mamei sale.
    
Premiera spectacolului de teatru „Martirii” de Marius von Mayenburg
28.11.2016, 14:16
Centrul Cultural German Akzente în cooperare cu Centrul Național de Educație prin Artă din Chișinău vor realiza un spectacol după piesa de teatru ”Martirii” scrisă de dramaturgul german Marius von Mayenburg, în regia lui Vlad Ciobanu. Premiera va avea loc pe 30 noiembrie la Centrul Național de Educație prin Artă.
UNFPA a dat start inițiativei „Lumea pe care vrem s-o construim”
23.11.2016
Viitorii designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții vor participa la inițiativa susținută de UNFPA, Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova, cu genericul „Lumea pe care vrem s-o construim”.
    
Tânăra interpretă Sandy C lansează primul său videoclip
22.11.2016, 16:29
Videoclipul tinerei interprete Sandy C este o producție realizată în baza piesei „Oare” și reflectă istoria unei iubiri neîmpărtășite. Piesa se difuzează la posturile autohtone de radio, iar filmările clipului au avut loc pe parcursul lunii octombrie curente.
Ziua vinurilor moldovenești în Portugalia
22.11.2016
În orașul Oeiras din Portugalia, la Palatul Marques de Pombal, construit în secolul al XVIII-lea, pe 18 noiembrie a avut loc Ziua Vinurilor Moldovenești în Portugalia, ediția a II-a (Dia dos Vinhos Moldavos em Portugal, II edicao). Evenimentul a fost organizat de soții Simion și Viorica Croitoru stabiliți de 16 ani în Portugalia, susținerea din partea municipiului Oeiras cu frăția Confraria de Carcavelos, colaborarea voluntară a Asociației „Miorița” și Asociația „EștiMoldova” din Spania. Scopul evenimentului a fost promovarea vinurilor moldovenești de calitate, precum și gastronomia națională în rândul portughezilor, dar și a diasporei Republicii Moldova.
    
„Cum răspundem la necesitățile copiilor rămași acasă” dialog public organizat de Fundația elvețiană „Terre des hommes” Moldova
22.11.2016, 13:40
Vineri, 18 noiembrie, în ajunul Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor, marcată anual la 20 noiembrie, a avut loc un dialog public care a pus în prim plan necesitățile copiilor rămași acasă.
Hai Moldova și Generator Hub vă invită la primul Eco-hackaton din Moldova
21.11.2016
În perioada 21 noiembrie - 4 decembrie 2016, Generator Hub și Hai Moldova desfășoară primul Eco-Hackathon din Republica Moldova. Misiunea evenimentului este de a explora și de a dezvolta metode pentru îmbunătățirea și restabilirea ecosistemului natural din Chișinău.
    
Talk Forum al tinerilor cu nevoi speciale
18.11.2016, 14:44
Șase tineri cu nevoi speciale - autoreprezentanți, din diferite regiuni ale Republicii Moldova își spun pentru prima data poveștile de viață, în fața unui public necunoscut.
Prima Săptămână a Bucătăriei Italiene în Lume la BERD’S
18.11.2016
Cu ocazia lansării evenimentului „Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume”, pentru prima dată în Moldova va avea loc prezentarea acestui concept, în cadrul conferinței de presă susținută de Ambasadorul Italiei la Chișinău Enrico Nunziata. Luni 21 noiembrie 2016, la ora 10.30 în BERD’S Design Hotel situat în or. Chișinău bd. Dimitrie Cantemir 12.
    
Expoziție de Fotografie a studenților din Moldova
16.11.2016, 14:58
Joi, 17 noiembrie, ora 16:00, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Natural str. Kogălniceanu 82, Chișinău va avea loc vernisajul expoziției „Tradiție și Meserie în Republica Moldova” șpentru perioada 17- 27 noiembrie 2016.
DVD-ul și scenariul filmului „Bacalaureat” se lansează la Gaudeamus
15.11.2016
Joi, 17 noiembrie, ora 18:30, la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, 2016, va avea loc lansarea pe DVD a filmului Bacalaureat, premiat anul acesta la Cannes cu Premiul pentru cea mai bună regie.
    
Te așteptăm la Târgul Cadourilor de Toamnă
15.11.2016, 16:14
La data de 19 noiembrie, 2016 sunteți invitați la târgul cadourilor de toamnă este un iarmaroc al obiectelor și produselor lucrate manual de 65 de meșteri iscusiți și inventivi. Multe din acestea sunt mai calitative și mai ieftine decât cele produse industrial, fiind deosebite prin specificul lor național și caracterul lor unic și autentic.
Festivalul Internaţional al Şcolilor de Film „ClassFest”, ediţia a VI-a revine
14.11.2016
În perioada 21 – 26 noiembrie, 2016, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Film „ClassFest” – o acţiune artistică internaţională, unică pentru studenţii şi tinerii din Republica Moldova, menită să promoveze valorile artei contemporane, să menţină şi să dezvolte dialogul intercultural şi schimbul de experienţă între şcolile de film, să încurajeze tinerii artişti, oferindu-le posibilitatea de a-şi prezenta cele mai bune producţii artistice.
    
ÎNVITAŢIE DE PRESĂ | Conferința Naţională pentru Antreprenoriat Social, ediția a 2-a: 15 noiembrie 2016 (Chișinău), 16 noiembrie (Bălți), 17 noiembrie (Cahul)
11.11.2016, 12:12
Experţi, decidenţi, practicieni și constituenți din Republica Moldova, Austria, România, SUA și Ungaria se reunesc, la Chișinău, Bălți și Cahul, în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale pentru Antreprenoriat Social pentru a dezbate teme de actualitate ale antreprenoriatului social și pentru a crea o agendă de viitor a antreprenoriatului social în Moldova pentru anii 2017-2020.
Festivalul Internaţional al Şcolilor de Film „ClassFest”, ediţia a VI-a revine
09.11.2016
În perioada 21 – 26 noiembrie, 2016, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Film „ClassFest” – o acţiune artistică internaţională, unică pentru studenţii şi tinerii din Republica Moldova, menită să promoveze valorile artei contemporane, să menţină şi să dezvolte dialogul intercultural şi schimbul de experienţă între şcolile de film, să încurajeze tinerii artişti, oferindu-le posibilitatea de a-şi prezenta cele mai bune producţii artistice.
    
Gradina Botanică înflorește chiar și toamna târziu
07.11.2016, 15:09
De azi, Grădina Botanică (Institut) a AȘM mai înverzită, mai înflorită, mai bogată, mai curată și mai atrăgătoare. Și asta datorită inițiativei conducerii Academiei de Științe, care, în spiritul frumoasei tradiţii, împreună cu reprezentanți ai Aparatului CSȘDT, Institutului de Cercetări Juridice şi Politice, Institutului de Filologie și Institutului Patrimoniului Cultural ale AŞM, au participat la lucrările de înverzire pe teritoriul Grădinii Botanice, dând o mână de ajutor colegilor.
Evenimentul multicultural „Un popor în diversitate” organizat la Roma
07.11.2016
Recent a avut loc evenimentul multicultural „Un popor în diversitate” („Nella diversità un popolo”), organizat de 4 asociaţii de tineri din Roma, Italia: Asociaţia femeilor din Capul Verde, Asociaţia QuestaèRoma, Asociaţia „Generaţia de aur din Ghana” şi Asociaţia tinerilor moldoveni din Italia „O3M - Open Mind Made in Moldova”, în colaborare cu CoNNGI şi Asociaţia culturală italiană „Le Réseau”.
    
Invitație la Conferința Națională pentru Antreprenoriat Social, ediția a II-a, 15-17 noiembrie 2016
07.11.2016, 11:12
Asociația Obștească „Eco-Răzeni” organizează cea de a doua ediție a Conferinței Naționale pentru Antreprenoriat Social în perioada 15 – 17 noiembrie 2016 la Chișinău, Bălți și Cahul.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.