Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
50 la sută reduceri adevărate la cărțile bune în adevărata vinerea neagră
21.11.2017
Tradiția mai constată că în vinerea neagră marile magazine vând mărfurile la reduceri substanțiale, astfel cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț în Librăriile online Cartier: shop.cartier.md.
    
Talk Forum 2017, ediția III
16.11.2017, 14:47
Centrul Media pentru Tineri vă invită la cea de a treia ediție a evenimentului Talk Forum Autoreprezentare - singurul eveniment național la care tineri cu nevoi speciale susțin discursuri, în fața a peste 100 de persoane, ce motivează și inspiră.
Lansarea Festivalului Național de Teatru Social 2017
10.11.2017
Festivalul reprezintă un eveniment tradițional în R. Moldova, organizat pentru al optulea an. Festivalul întrunește echipe de tineri din întreaga țară, care se exprimă prin intermediul unor scenete de teatru asupra problemelor ce țin de sănătatea, educația și drepturile lor. Anul acesta la Festival participă 15 echipe de tineri din toată țara. Ei au fost instruiți în tehnici de teatru social, dar și în domeniul sănătății sexuale și reproductive. Festivalul se va desfășura pe data de 25 noiembrie 2017 în orașul Bălți.
    
Filme direct de la producători, cu drag pentru spectatori
08.11.2017, 17:06
Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei își vor deschide larg ușile în perioada 23-26 noiembrie pentru toți doritorii de a cunoaște cinematografia națională.
Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) a lansat Campania "Adolescență în siguranță"
06.11.2017
Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) a lansat Campania "Adolescență în siguranță",care este adresată tinerilor cu vârsta 12+ și își propune să ofere instrumentele necesare pentru ca adolescenții, părinții și specialiștii din domeniu, să poată lua măsurile necesare de prevenire a abuzului şi a exploatării sexuale a copiilor.
    
Precious Plastic Moldova. Participă la concursul de design din obiecte de plastic
02.11.2017, 14:38
Atelier 99 lansează o nouă provocare, un concurs de design de obiecte din plastic: Precious Plastic Moldova.Competiția este susținut de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Ambasada Slovaciei, SlovakAid și UTM.Concursul este adresat studenților de la specialitățile Design Industrial, Design Interior, Arhitectură și Arte decorative dar și celor interesați de domeniul designului, care sunt îndemnați să realizeze un concept de design de produs care, ulterior, va fi fabricat din plastic reciclat.
Lansarea Manualului „Dimensiunea de Gen în Sectorul de Securitate și Apărare”
01.11.2017
Lansarea Manualului „Dimensiunea de Gen în Sectorul de Securitate și Apărare" va avea loc la 2 noiembrie, ora 10:00 în incinta Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun", Sala Senatului. Manualul „Dimensiunea de Gen în Sectorul de Securitate și Apărare" a fost elaborat cu suportul UN Women și cu susținerea financiară a Guvernului Suediei, în colaborare cu Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun".
    
A fost deschis contul bancar pentru Gheorghe Borta, tânărul diagnosticat cu tumoare pe creier
30.11.2016, 17:15
Gheorghe Borta este tânărul din Costești, Ialoveni de numai 28 de ani care a fost diagnosticat pentru a doua oară cu von hipell lindou hemangioblastom de emisferă cerebeloasă pe stânga, o tumoare la creier. În 2014, tânărul a suferit prima intervenție chirurgicală cu aceeași diagnoză, însă pe partea dreaptă a creierului. Acum, mai mult ca niciodată tânărul are nevoie de ajutorul nostru pentru o nouă intervenție chirurgicală în Germania sau Turcia. Ca să se trateze are nevoie de aproximativ 15 000 de euro.
Poezie și vin la evenimentul marca O3M – „La gura sobei”
29.11.2016
Sâmbătă, 26 noiembrie, s-a desfășurat evenimentul „La gura sobei”, organizat de Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M”, cu degustație de vinuri, ghidată de sommelierul Oleg Grossu și lansarea cărții „Vioara din mansardă” de scriitoarea Doina Strulea, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.
    
Ajută un copil să crească alături de mama sa. Susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!
28.11.2016, 17:36
Misiunea Socială „Diaconia” a lansat pe 28 noiembrie campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al șaselea an consecutiv, scopul campaniei susținerea cuplurilor mamă - copil în situații de criză. Simbolul campaniei sunt jucăriile de brad hand-made care, confecționate de cei implicați în acțiunile campanie și vândute în cadrul târgurilor de caritate, reprezintă o șansă pentru ca fiecare copil să crească în brațele mamei sale.
Premiera spectacolului de teatru „Martirii” de Marius von Mayenburg
28.11.2016
Centrul Cultural German Akzente în cooperare cu Centrul Național de Educație prin Artă din Chișinău vor realiza un spectacol după piesa de teatru ”Martirii” scrisă de dramaturgul german Marius von Mayenburg, în regia lui Vlad Ciobanu. Premiera va avea loc pe 30 noiembrie la Centrul Național de Educație prin Artă.
    
UNFPA a dat start inițiativei „Lumea pe care vrem s-o construim”
23.11.2016, 11:22
Viitorii designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții vor participa la inițiativa susținută de UNFPA, Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova, cu genericul „Lumea pe care vrem s-o construim”.
Tânăra interpretă Sandy C lansează primul său videoclip
22.11.2016
Videoclipul tinerei interprete Sandy C este o producție realizată în baza piesei „Oare” și reflectă istoria unei iubiri neîmpărtășite. Piesa se difuzează la posturile autohtone de radio, iar filmările clipului au avut loc pe parcursul lunii octombrie curente.
    
Ziua vinurilor moldovenești în Portugalia
22.11.2016, 15:34
În orașul Oeiras din Portugalia, la Palatul Marques de Pombal, construit în secolul al XVIII-lea, pe 18 noiembrie a avut loc Ziua Vinurilor Moldovenești în Portugalia, ediția a II-a (Dia dos Vinhos Moldavos em Portugal, II edicao). Evenimentul a fost organizat de soții Simion și Viorica Croitoru stabiliți de 16 ani în Portugalia, susținerea din partea municipiului Oeiras cu frăția Confraria de Carcavelos, colaborarea voluntară a Asociației „Miorița” și Asociația „EștiMoldova” din Spania. Scopul evenimentului a fost promovarea vinurilor moldovenești de calitate, precum și gastronomia națională în rândul portughezilor, dar și a diasporei Republicii Moldova.
„Cum răspundem la necesitățile copiilor rămași acasă” dialog public organizat de Fundația elvețiană „Terre des hommes” Moldova
22.11.2016
Vineri, 18 noiembrie, în ajunul Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor, marcată anual la 20 noiembrie, a avut loc un dialog public care a pus în prim plan necesitățile copiilor rămași acasă.
    
Hai Moldova și Generator Hub vă invită la primul Eco-hackaton din Moldova
21.11.2016, 12:47
În perioada 21 noiembrie - 4 decembrie 2016, Generator Hub și Hai Moldova desfășoară primul Eco-Hackathon din Republica Moldova. Misiunea evenimentului este de a explora și de a dezvolta metode pentru îmbunătățirea și restabilirea ecosistemului natural din Chișinău.
Talk Forum al tinerilor cu nevoi speciale
18.11.2016
Șase tineri cu nevoi speciale - autoreprezentanți, din diferite regiuni ale Republicii Moldova își spun pentru prima data poveștile de viață, în fața unui public necunoscut.
    
Prima Săptămână a Bucătăriei Italiene în Lume la BERD’S
18.11.2016, 10:28
Cu ocazia lansării evenimentului „Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume”, pentru prima dată în Moldova va avea loc prezentarea acestui concept, în cadrul conferinței de presă susținută de Ambasadorul Italiei la Chișinău Enrico Nunziata. Luni 21 noiembrie 2016, la ora 10.30 în BERD’S Design Hotel situat în or. Chișinău bd. Dimitrie Cantemir 12.
Expoziție de Fotografie a studenților din Moldova
16.11.2016
Joi, 17 noiembrie, ora 16:00, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Natural str. Kogălniceanu 82, Chișinău va avea loc vernisajul expoziției „Tradiție și Meserie în Republica Moldova” șpentru perioada 17- 27 noiembrie 2016.
    
DVD-ul și scenariul filmului „Bacalaureat” se lansează la Gaudeamus
15.11.2016, 16:54
Joi, 17 noiembrie, ora 18:30, la standul Editurii Humanitas din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, 2016, va avea loc lansarea pe DVD a filmului Bacalaureat, premiat anul acesta la Cannes cu Premiul pentru cea mai bună regie.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.