Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie    martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
UN Women și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale își consolidează cooperarea pentru egalitatea de gen și abilitarea femeilor
16.02.2018
Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au semnat un acord de colaborare pentru oferirea suportului în implementarea Strategiei Naționale pentru Asigurarea Egalității între Femei și Bărbați și a documentelor de politici în vederea prevenirii și combaterii violenței în familie și violenței față de femei.
    
Holland Education Day 2018: start înregistrare!
15.02.2018, 12:26
Vino să participi la cea de-a 2-a ediție a celui mai tare târg educațional, adresat liceenilor și studenților care vor să-și continue studiile în universitățile olandeze!
Concursul Naţional de Creaţie pentru elevi „Scrisoare mamei”
12.02.2018
Astăzi sunt multe posibilităţi de comunicare dintre copiii şi părinţii aflaţi la distanţă, cum ar fi site-urile de socializare: skype, twitter, odnoklassniki, facebook ş.a. De multe ori, discuţiile lor prin intermediul acestor tehnologii se reduc la problemele materiale. Scrisoarea este cel mai reuşit instrument de a-l motiva pe copil să-şi deschidă sufletul, să dea frâu liber imaginaţiei. Este important să vedem ce simte şi cum gândeşte un copil.
    
Două maluri, acelaşi râu. Un nou proiect KLUMEA
09.02.2018, 15:53
Anul acesta K LUMEA a aplicat la un concurs de proiecte, finanțat de Uniunea Europeană, menit să fortifice măsurile încrederea între cele două maluri ale Nistrului.
Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova anunță o nouă rundă de selecție în cadrul Programului de Stagiu Profesional în SUA (Professional Fellows )
09.02.2018
Programul oferă finaliștilor un stagiu de 5-6 săptămâni într-o instituție de drept din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.
    
Lansarea broşurii „Femei puternice cu abilităţi diferite” – 10 istorii de succes
08.02.2018, 18:03
Prin publicația „Femei puternice cu abilităţi diferite" - 10 istorii de succes", UN Women și-a propus să promoveze istoriile femeilor lidere, care au găsit soluții în situații dificile și pot împărtăși aceste soluții cu publicul larg.
CONSTANTIN RUSNAC - PRESTIGIUL ARTEI MUZICALE
08.02.2018
Evenimentul va avea loc la 14 februarie 2018, ora 15.00, Sala de conferințe „Alexe Rău",blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A").
    
Autoguvernarea Studenților a Universității de Stat din Moldova organizează „Gala ASUSM 2018”
06.02.2018, 16:52
Autoguvernarea Studenților a Universității de Stat din Moldova organizează „Gala ASUSM 2018” pe 8 februarie, ora 18:00, în incinta Summit Events & Conference Center.
Ignite Chisinau: The Spirit
06.02.2018
Tonul ediției a IV-a va fi dat de spiritul oamenilor simpli din Moldova pe 9 februarie. Istoriile adevărate și pline de viață ale moldovenilor sunt ingredientele venirii pe lume a Ignite Chișinău.
    
Zilele SUPER la Chișinău
02.02.2018, 13:25
Foarte curând, urmează a 6-a ediție a festivalului Super de filme făcute de adolescenți.
Concurs fotografic: SAFE NET
02.02.2018
SAFENET MOLDOVA - siguranţa pe internet începe cu tine ! Atrium Moldova în colaborare cu HomoDiversus şi Centrul Internaţional "La Strada", anunţă concursul fotografic la subiectul siguranţei pe internet.
    
Au început înregistrările la concursul „ADAMI Media Prize 2018”
01.02.2018, 17:08
Premiul ADAMI Media Prize se acordă pentru cele mai bune programe și filme televizate, precum și pentru programele on-line ce sunt dedicate problemelor de migrație, integrării și diversității etnice, religioase și culturale.
Noaptea Cărților Deschise la Cartier: Cumpără diferite opere cu reduceri de 50 la sută
28.02.2017
Pe 3 martie, editura Cartier împlinește 22 de ani. Cu această ocazie în Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise, ediția a VIII-a. Cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț.
    
Mai multe șanse de supraviețuire pe timp de iarnă pentru păsările din mediul urban
24.02.2017, 15:10
Un grup de copii au reușit să creeze o hrănitoare inteligentă pentru păsările din orașe, care nu doar le oferă hrană, dar și adună informații despre ele. Este vorba despre echipa „RoboRangers” care frecventează cercul de robotică de la CRCT „Artico” și care, în acest weekend vor participa la competiția națională de robotică FIRST LEGO League Moldova 2017.
Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, la Librăria din Centru
21.02.2017
Joi, 23 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului de exigeză Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, apărut la Editura Știința.
    
StoryBooks - Atelier de scriere creativă la Biblioteca Publică Raională din Drochia “Iulian Filip”
16.02.2017, 13:52
Comunitatea absolvenților FLEX din Drochia vă invită la un atelier de scriere creativă – Story Books. Scopul acestui eveniment este de a promova lectura printre tineri într-un mod cât mai creativ și interactiv. Evenimentul va avea loc la Bibilioteca Publică Raională din Drochia “Iulian Filip”, data de 24 februarie, ora 15:00.
Veniți #LaDatorie
14.02.2017
Pe 16 Februarie 2016 sunteți invitați #LaDatorie, o instalație de artă contemporană, ce va fi expusă în incinta Bibliotecii Municipale „B.P Hașdeu” (bd. Ștefan cel mare și Sfânt nr.148), realizată de artistul Ștefan Eșanu.
    
O seară de folk și poezie, la Librăria din Centru
14.02.2017, 15:28
O seară de folk și poezie cu Paul Arva (Iași) și lansarea volumelor de poezie Mina de gânduri I, Mina de gânduri II, vor avea loc joi, 16 februarie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău.
Membrii inițiativei „Hai, Moldova” te invită în echipa lor
10.02.2017
Vrei să devii parte a mișcării globale „Let’s Do It” recunoscută în țara noastră ca „Hai, Moldova!”? Vrei să-ți îmbunătățești capacitățile de lider și nu știi cărui program să te dedici? Echipa „Hai, Moldova” dorește să crească, pentru că în acest an într-adevăr sunt planificate fapte mărețe. În această primăvară, întreaga echipă vor face țara mai curată. Echipa are nevoie de oameni de încredere care au grijă de mediul înconjurător. Dacă vrei să îi ajuți, intră în rândul coordonatorilor.
    
(Video) Contribuie și tu la scurtmetrajul „Plus Minus Unu”
03.02.2017, 15:02
Echipa scurtmetrajului „Plus Minus Unu” are nevoie de susținerea ta. Intră pe www.guvern24.md și donează pentru realizarea filmului care ilustrează povestea unui tânăr medic care se confruntă cu deficienţele sistemului medical: corupţia, indiferenţa şi neglijenţa unor lucrători medicali.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.