Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie    martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Noaptea Cărților Deschise la Cartier: Cumpără diferite opere cu reduceri de 50 la sută
28.02.2017
Pe 3 martie, editura Cartier împlinește 22 de ani. Cu această ocazie în Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise, ediția a VIII-a. Cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț.
    
Mai multe șanse de supraviețuire pe timp de iarnă pentru păsările din mediul urban
24.02.2017, 15:10
Un grup de copii au reușit să creeze o hrănitoare inteligentă pentru păsările din orașe, care nu doar le oferă hrană, dar și adună informații despre ele. Este vorba despre echipa „RoboRangers” care frecventează cercul de robotică de la CRCT „Artico” și care, în acest weekend vor participa la competiția națională de robotică FIRST LEGO League Moldova 2017.
Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, la Librăria din Centru
21.02.2017
Joi, 23 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului de exigeză Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, apărut la Editura Știința.
    
StoryBooks - Atelier de scriere creativă la Biblioteca Publică Raională din Drochia “Iulian Filip”
16.02.2017, 13:52
Comunitatea absolvenților FLEX din Drochia vă invită la un atelier de scriere creativă – Story Books. Scopul acestui eveniment este de a promova lectura printre tineri într-un mod cât mai creativ și interactiv. Evenimentul va avea loc la Bibilioteca Publică Raională din Drochia “Iulian Filip”, data de 24 februarie, ora 15:00.
Veniți #LaDatorie
14.02.2017
Pe 16 Februarie 2016 sunteți invitați #LaDatorie, o instalație de artă contemporană, ce va fi expusă în incinta Bibliotecii Municipale „B.P Hașdeu” (bd. Ștefan cel mare și Sfânt nr.148), realizată de artistul Ștefan Eșanu.
    
O seară de folk și poezie, la Librăria din Centru
14.02.2017, 15:28
O seară de folk și poezie cu Paul Arva (Iași) și lansarea volumelor de poezie Mina de gânduri I, Mina de gânduri II, vor avea loc joi, 16 februarie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău.
Membrii inițiativei „Hai, Moldova” te invită în echipa lor
10.02.2017
Vrei să devii parte a mișcării globale „Let’s Do It” recunoscută în țara noastră ca „Hai, Moldova!”? Vrei să-ți îmbunătățești capacitățile de lider și nu știi cărui program să te dedici? Echipa „Hai, Moldova” dorește să crească, pentru că în acest an într-adevăr sunt planificate fapte mărețe. În această primăvară, întreaga echipă vor face țara mai curată. Echipa are nevoie de oameni de încredere care au grijă de mediul înconjurător. Dacă vrei să îi ajuți, intră în rândul coordonatorilor.
    
(Video) Contribuie și tu la scurtmetrajul „Plus Minus Unu”
03.02.2017, 15:02
Echipa scurtmetrajului „Plus Minus Unu” are nevoie de susținerea ta. Intră pe www.guvern24.md și donează pentru realizarea filmului care ilustrează povestea unui tânăr medic care se confruntă cu deficienţele sistemului medical: corupţia, indiferenţa şi neglijenţa unor lucrători medicali.
Reinventează-TE! – prima conferinţă motivaţională din Orhei
01.02.2017
Sunteți invitați la data de 5 februarie, la Orhei unde va avea loc primul eveniment din cadrul proiectului „Descoperă-ți valoarEA” și care-și propune să inspire, să motiveze, și să incurajeze femeile să se reinventeze, să-și descopere potenţialul.
    
Inaugurarea Centrului Universitar Francofon de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” subvenționat de către Agenția universitară a Francofoniei
29.02.2016, 17:10
Pe data de 2 martie, la ora 15.00, în Sala Senatului din corpul administrativ al Universității Pedagogice de Stat „ Ion Creangă” (UPSC) va avea loc inaugurarea Centrului Universitar Francofon, creat cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).
Concert de caritate „Primăvara începe cu un dar”
26.02.2016
În fiecare an, în Republica Moldova crește procentajul familiilor ce au nevoie de ajutor atât financiar, cât și sufletesc, de cineva care să le ofere o șansă de a zâmbi. Familia Mititelu se numără printre aceste familii, iar Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău a decis să organizeze un Concert de caritate „Primăvara începe cu un dar”, care i-ar oferi o rază de fericire acestei familii puternice.
    
Lansarea platformei Guvern24.md
26.02.2016, 13:11
După ce timp de două luni a activiat în regim de testare, prima platformă de finanțare colectivă creată în Moldova, Guvern24.md anunță despre lansarea oficială a acestui proiect temerar pentru țara noastră, care propune cetățenilor să investească, susțină sau să doneze pentru diferite cauze sociale sau antreprenoriale locale.
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare la 50 de ani: Statele trebuie să-şi intensifice eforturile pentru a curma sărăcia
24.02.2016
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, ca organism subsidiar (program specializat) al Organizaţiei Naţiunilor Unite reprezintă reţeaua globală a ONU în domeniul dezvoltării, având drept principal obiectiv sprijinirea ţărilor în curs de dezvoltare pentru atragerea şi utilizarea corespunzătoare a asistenţei pentru dezvoltare. În acest an Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare marchează 50 de ani de la înființare.
    
Turneul de Tenis de Masă HOSPICE Angelus | Ediția a 5-a
23.02.2016, 15:06
HOSPICE Angelus Moldova organizează pe data de 27 februarie un eveniment caritabil - Turneul Anual de Tenis de Masă în beneficiul copiilor și adulților cu maladii incurabile în stadiu avansat și/sau terminal.
Societatea civilă se mobilizează pentru a preveni suicidul
23.02.2016
Linia Verde Antisuicid lansează programul de recrutare a cetățenilor pentru a deveni consilieri, instruiți în a oferi suport emoțional persoanelor care trec prin situații dificile ale vieții. Orice cetățean care a atins vârsta de 20 de ani, indiferent de ocupație, și care este gata să ofere voluntar 2 seri pe lună pentru a fi de serviciu la Linia Antisuicid, este invitat să participe în program.
    
Dezacordul Coaliției Naționale „Viața fără violență în familie” faţă de modul în care a fost abordat cazul violului de la Orhei
22.02.2016, 18:48
Membrii Coaliției Naționale „Viața fără violență în familie” se exprimă îngrijorarea și dezacordul faţă de modul în care a fost abordat cazul violului de la Orhei (Pavel Păduraru, „Violul de la Orhei, o farsă inventată de societatea civilă”, Timpul, nr. 6 din 19.02.2016).
CNT iYoung organizează evenimentul ,,BLIND DATE” de Dragobete
19.02.2016
A.O. ,,Centrul Naţional al Tineretului iYoung” organizează pe data de 24 februarie 2016, ora 16:00, evenimentul ,,BLIND DATE- Găseşte-ţi perechea de Dragobete”, ce va reprezenta o întâlnire „oarbă” pentru cei mai îndrăzneți și curioși tineri.
    
Prezentarea priorităților Ministerului Muncii, Protecției Sociale şi Familiei pentru 100 de zile
11.02.2016, 18:17
Priorităților Ministerului Muncii, Protecției Sociale şi Familiei pentru 100 de zile au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către noul ministru al Muncii, Stela Grigoraș.
Lansarea Programului de lectură „Chişinăul Citeşte”
09.02.2016
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită reprezentanții mass-media la evenimentul de lansare a Programului de lectură „Chişinăul Citeşte” care va avea loc miercuri, 10 februarie 2016, ora 10.00, în incinta Bibliotecii Centrale a BM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 148.
    
Ziua Siguranţei pe Internet 2016
08.02.2016, 19:55
Centrul Internaţional „La Strada”, pentru al patrulea an consecutiv, marchează Ziua Siguranţei pe Internet. Cu această ocazie, la 9 februarie „La Strada” lansează o Campanie de comunicare online pentru protecţia copiilor şi tinerilor împotriva conţinutului digital ilegal şi dăunător.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.