Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Asociația „Miorița” din Portugalia a sărbătorit cea de-a III-a ediție a Festivalului „Sfântă ni-i casa”
28.03.2017
Asociația „Miorița” din Portugalia a sărbătorit pe data de 26 martie, Festivalul „Sfântă ni-i casa”, aflat la ce-a de III-a ediție. Cântecul „Focul din vatră” a devenit un imn al acestei sărbători. Astfel, mai multe ansambluri și cercuri literar-dramatice au prezentat publicului poezii, dansuri tradiționale moldovenești și portugheze, au dăruit flori și mărțișoare în semn de respect și perpetuarea valorilor naționale.
    
Seară poetică Robert Șerban, la Librăria din Centru
27.03.2017, 12:25
Joi, 30 martie crt, la ora 18:15, va avea loc Seara poetică de la Librăria din Centru cu participarea lui Robert Șerban (Timișoara) și a invitaților săi: Moni Stănilă, Grigore Chiper, Emilian Galaicu-Păun, Gheorghe Erizanu, Alexandru Vakulovski.
Lansarea concursului de lectură „Bătălia Cărților”
21.03.2017
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită reprezentanţii mass-media să participe la evenimentul de lansare a concursului de lectură „Bătălia Cărţilor”, ediţia a III-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj (România), care va avea loc joi, 23 martie 2017, ora 10.00, în incinta Filialei „Târgu-Mureș” (Chişinău, bd. Moscovei, nr. 8).
    
Hora Discursurilor Toastmasters
16.03.2017, 13:35
Pe data de 25 martie, ora 9.00, cluburile de oratorie şi leadership Toastmasters din Chişinău vă invită la Hora Discursurilor Toastmasters (Concurs Internațional de Arie), ce va avea loc în incinta Centrului de Conferințe Summit Events (str. Tighina 49/3).
DIACONIA TE PROVOACĂ SĂ DEVII UN SUPER EROU! FII VOLUNTAR ÎN CAMPANIA MASA BUCURIEI!
14.03.2017
Misiunea Socială „Diaconia” organizează la data de 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. Și în acest an Diaconia te îndeamnă să te înscrii în rândul Super Eroilor. Ce trebuie să faci? Să completezi formularul de aplicare, iar în ziua campaniei – tu poți deveni cel care îndeamnă cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Transformă timpul în Super Putere, iar oportunitatea de a deveni voluntar – într-o posibilitate reală de a face un bine.
    
EL Radu a lansat piesa și videoclipul „Зов Любви”
13.03.2017, 12:42
După o lungă perioadă de așteptare, interpretul și producătorul EL Radu a lansat de 8 Martie piesa și videoclipul acesteia „Зов Любви”. Este primul lui single interpretat în limba rusă și reprezintă o nouă colaborare cu o întreagă echipă multinațională.
Plantează și tu fapte bune în Moldova
10.03.2017
În contextul schimbărilor climatice a căror efect devine vizibil și la nivel local, în data de 25 martie 2017 va avea loc plantarea copacilor în comuna Tohatin, municipiul Chişinău, în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în Moldova”.
    
Recitaluri de poezie & ateliere de culturale susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină
09.03.2017, 16:57
Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chişinău în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează în perioada 21 - 24 martie 2017 o serie de activităţi culturale susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină, Societar de onoare al Teatrului Naţional Craiova, Director fondator al Festivalului International Shakespeare.
Vești bune de la editura Cartier
07.03.2017
Editura Cartier vine cu noutăți. Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Ebook-urile pot fi procurate pe iBooks.
    
2016. Cartea la moldoveni
06.03.2017, 11:05
Camera Națională a Cărții a făcut totalurile pentru anul editorial 2016. Editorii din Republica Moldova au publicat: 2550 de titluri într-un tiraj total de peste 30 de milioane de exemplare.
Măriuca Chira invită la lansarea primei sale cărți „Ingineria metaforelor”
01.03.2017
Măriuca Chira este tânăra care a studiat, timp de patru ani, inginerie la Universitatea Tehnică din Moldova. După ce a absolvit Facultatea de Inginerie și Management în Telecomunicații, tânăra a decis să-și asculte vocația, să-și adune textele pe care le scria încă din anul I și să le includă în prima sa carte - „Ingineria metaforelor”.
    
Invitație media: Prezentarea rezultatelor Studiului „Sănătatea adolescenților, factorii determinanți comportamentali și sociali”
29.03.2016, 15:52
Evenimentul de prezentare a rezultatelor Studiului „Sănătatea adolescenților, factorii determinanți comportamentali și sociali” (HBSC) va avea loc pe 30 martie 2016, la ora 13.00, în incinta Ministerului Sănătății.
Galeria Online de Artă Toporaș lansează campania Moldovision în susținerea candidaților săi la premii în Regatul Unit
29.03.2016
Moldovision, e un fel de Eurovision pentru o apreciere mai înaltă a artiștilor noștri plastici la nivel internațional. Campania Moldovision a fost lansată de Galeria Online de Artă Toporaș.
    
Fragile (antologie de versuri) de Maria Șleahtițchi, la Librăria din Centru
29.03.2016, 11:50
Lansarea antologiei „Fragile” de Maria Șleahtițchi va avea loc pe 31 martie 2016, ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău. Antologia a apărută la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu.
S-a dat startul concursului CEE Spring 2016, cea mai amplă campanie de scriere a articolelor pe Wikipedia în Europa
28.03.2016
S-a dat startul concursului CEE Spring 2016, cea mai amplă campanie de scriere a articolelor pe Wikipedia în Europa. Wikipediștii din 22 țări vor fi premiați pentru articolele scrise despre Europa Centrală și de Est.
    
Un elev de la Colegiul Național de Viticultură și Vinificație a devenit „Cel mai iscusit tăietor al viței de vie în 2016”
25.03.2016, 18:44
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în colaborare cu Ministerul Educației au organizat pe 24 martie ediția 2016 a Concursului Republican pentru elevii școlilor profesionale și colegiilor cu profil agricol cu genericul „Cel mai iscusit tăietor al viței de vie”. Concursul se află la a treia ediție și are drept scop promovarea profesiilor și specialităților din domeniul vitivinicol și stimularea cunoștințelor și abilităților elevilor, în corespundere cu necesitățile pieței muncii.
Invitație de presă: 24 martie 2016 | Oana Boc și Eugenia Bojoga, profesoare la Universitatea din Cluj-Napoca, despre savantul-lingvist Eugeniu Coșeriu pe înțelesul tuturor
24.03.2016
Profesoarele la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Oana Boc și Eugenia Bojoga, discută astăzi la Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu” despre omul și savantul-lingvist Eugeniu Coșeriu pe înțelesul tuturor.
    
Invitație media: 25 martie 2016, Biblioteca B.P.HASDEU | Atelier de confecționare și prezentare a cărților senzoriale, handmade
22.03.2016, 23:51
„Citește, descoperă și simte cartea. Cartea senzorială!” este îndemnul unor autoare de cărți senzoriale și al organizatorilor unui atelier de confecționare și prezentare a cărților senzoriale, handmade, găzduit de Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu.
Invitație media: 23 martie 2016 | Eveniment de pledoarie pentru Sănătatea Adolescenților: Chișinău
22.03.2016
La Chișinău se desfășoară, la 23 martie 2016, o Ședință de orientare a autorităților publice locale și factorilor de decizie din municipiul Chișinău în sănătatea adolescenților și asigurarea accesului la Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor.
    
„ÎmprEUnă”. Ambasada Olandei vă provoacă să descrieți Europa printr-o fotografie!
18.03.2016, 14:53
O fotografie face cât o mie de cuvinte, iar una bună cât un aparat foto profesional și ceva în plus. Pentru că o fotografie înseamnă a-i aduce împreună pe cel care a realizat-o, cel care o privește și ceea ce înfățișează cadrul surprins. „ÎmprEUnă” este numele celei mai noi competiții foto din România, care li se adresează tinerilor de cel mult 32 de ani interesați de valorile europene și pasionați de fotografie.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.