Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Părinții și copii sunt invitați la lansarea cărții „Povestea lui Cosmin”
28.04.2017
Anastasia Popescu și Aliona Bereghici invită părinții și copiii la o lansare de carte pentru cei mici - „Povestea lui Cosmin”. Această cărțulie este istorioara unui mic băiețel cu o mare ambiție și poftă de viață.
    
Sărbătorim Ziua Internațională a Fetelor în Tehnologii Informaționale și Comunicații
28.04.2017, 10:22
Astăzi este Ziua Internațională a Fetelor în Tehnologii Informaționale și Comunicații. Domeniul tehnologiilor aduce oportunități enorme, cu toate acestea, din cauza prejudecăților și alți factori, femeile și fetele sunt mai puțin implicate în acest domeniu. Media europeană a femeilor în sectorul tehnologiilor digitale este de doar 15%. Și în Moldova stereotipurile încă influențează deciziile fetelor și femeilor în alegerea profesiilor.
Lansarea oficială a aplicației DIY News
26.04.2017
Echipa DIY News invită jurnaliștii, activiștii civici și bloggerii la lansarea oficială a aplicației. Evenimentul va avea loc duminică, 30 aprilie 2017, ora 16.00, la Baker Street, str. M. Eminescu 30.
    
Festivalul Ouălor Încondeiate din Portugalia
19.04.2017, 13:40
În Portugalia, Lisabona, va avea loc „Festivalul Ouălor Încondeiate” cu meșterul popular din Republica Moldova, Angela Don. Evenimentul se va desfășura pe 22 aprilie, ora 11.00, Praça Martim Moniz.
Rezultatele campaniei „Masa Bucuriei” 2017: au fost colectate 37 de tone de produse alimentare pentru bătrâni singuratici
12.04.2017
În sâmbăta Floriilor, la data de 8 aprilie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Paști „Masa Bucuriei”. În 100 de magazine din întreaga țară, voluntarii au îndemnat cumpărătorii să doneze produse alimentare pentru ajutorarea bătrânilor singuratici. Astfel, grație implicării și solidarizării comune, am reușit să adunăm o cantitate de 37 de tone de produse alimentare din care se vor pregăti pachete alimentare ce vor fi distribuite în ajunul Sărbătorilor de Paști, dar și sub formă de prânzuri calde la cinci cantine sociale ale Diaconiei și partenerilor sociali ai campaniei.
    
Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, ediția a 3-a, aprilie 2017
11.04.2017, 10:00
Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, cu beneficiarii Programului de granturi „Diaspora Engagement Hub” pe prima copertă și cu o carte poștală pascală pe ultima, aduce în proaspăta sa ediție, din ajunul Sărbătorilor de Paști, reușitele conaționalilor noștri care s-au afirmat pe plan profesional peste hotare sau în Republica Moldova, lansând afaceri ACASĂ sau muncind în străinătate pentru oamenii apropiați din țară.
Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova recrutează traineri, tutori, antrenori și asistenți pentru o tabără de vară: Summer School USA
10.04.2017
Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova recrutează traineri, tutori, antrenori și asistenți pentru o tabără de vară: Summer School USA. Tabără va avea loc la Chișinău în perioada 7 Iulie – 4 August 2017.
    
Vești bune de la editura Cartier. Martie 2017
05.04.2017, 12:02
Editura Cartier vine cu noutăți pozitive. Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Ebook-urile pot fi procurate pe iBooks.
Trei filme de scurtmetraj din Moldova la ediția a XX-a a Festivalul Filmului European de la București
28.04.2016
În perioada 5-29 mai 2016, sunteți invitați să vă bucurați împreună de multiculturalitatea europeană, de bogăția stilistică, de conținutul și viziunea cinematografiei europene. De Ziua Europei, la 9 mai se va organiza „Festivalul Filmelor Europene”. Aventură pornită acum două decenii continuă să pună pe agenda cinefililor din România spectacole de film european de o mare diversitate.
    
Postul Public de Televiziune „Moldova 1”: MESAJ DE SOLIDARITATE
25.04.2016, 18:13
Postul Public de Televiziune „Moldova 1” îşi exprimă nedumerirea și regretul față de circumstanțele în care România a fost exclusă din concursul „Eurovision”. „Regretăm faptul că excelenta prestație a interpretului Ovidiu Anton, câștigătorul etapei naționale „Eurovision Romania 2016”, nu va putea fi aplaudată de pe scena de la Stockholm”, afirmă Directorul TV Moldova 1, Mircea Surdu.
”Be The Hero” – concertul care te îndeamnă să susții un act de caritate
22.04.2016
Grupul de inițiativă „Charity Up”, te invită pe data de 24 aprilie, la Muzeul Zemstvei la un concert deosebit dedicat unei cauze nobile. ”Be The Hero” – este organizat cu scop caritabil și presupune desfășurarea unui concert, în cadrul căruia vor evolua interpreți precum: Daniela Bunghez, Anastasia Organ, Laurențiu Coțaga, Cristian Condrea, trupele Cosmos în Buzunar și Six Roads.
    
Concurs de selectare a Coordonatorilor locali pentru proiectul „Dezvoltarea serviciilor de tineret de tip outreach”
21.04.2016, 14:00
În perioada 2 mai – 30 noiembrie 2016, Centrul Pro Comunitate desfășoară proiectul „Dezvoltarea serviciilor de tineret de tip outreach”, prin intermediul Programului de Granturi a Ministerului Tineretului și Sportului.
Cod galben de bunătate pentru sâmbătă, 23 aprilie
21.04.2016
Misiunea Socială Diaconia desfășoară campania națională „Masa Bucuriei” pe 23 aprilie. În supermarketurile din întreaga țară va avea loc, al șaptelea an consecutiv, colectarea de produse alimentare pentru susținerea persoanelor vârstnice și celor din familii social-vulnerabile. Toate donațiile acumulate vor fi transformate în prânzuri zilnice și pachete alimentare distribuite beneficiarilor de la șase cantine sociale dezvoltate de Diaconia și partenerii campaniei.
    
REGIONAL INFO SESSIONS: BĂLȚI
19.04.2016, 12:25
EXCEL invită elevii liceelor din regiunea nordică a țării și părinții acestora să participe la sesiunile informative dedicate studiilor peste hotare, care se vor desfășura la Bălți, pe data de 23 aprilie 2016.
Festivalul Filmului American celebrează cea de-a 10 aniversare la Chișinău
18.04.2016
Festivalul Filmului American celebrează 10 ani. Cu această ocazie 16 filme vor fi prezentate la Chișinău în perioada 22-29 aprilie.
    
CUPA UNIRII a fost câștigată și anul acesta de Clubul Studenților Liberali
18.04.2016, 16:01
Clubul Studenților Liberali (CSL) din nou a câștigat Cupa UNIRII! Eveniment sportiv s-a desfășurat la 17 aprilie 2016 la Chișinău.
Au realizat 15 filme scurte și vă invită să le vizionați
15.04.2016
15 filmulețe realizate de copii și tineri în cadrul unei experiențe unice în Republica Moldova „Voice of Youth Video Workshop” vor fi prezentate pe 15 aprilie 2016, în cadrul unui eveniment festiv.
    
Tinerii din Chișinău vor discuta cu David Timiș, delegat pentru tineret la ONU
12.04.2016, 18:17
Reprezentanța din Republica Moldova a Agenției Universitare a Francofoniei va organiza pe 12 aprilie, la ASEM (blocul F, sala 203) o întâlnire a tinerilor din Republica Moldova cu David Timiș, delegat pentru tineret la Organizația Națiunilor Unite. Evenimentul se va desfășura sub înaltul patronaj al Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova.
Vino la DOR 2016 cu NEXUS!
12.04.2016
Ai sau cunoști cumva un copil de 12-17 din Moldova căruia iar plăcea să petreacă o săptămână întreagă cu copii moldoveni de peste hotare (din diaspora) în activități culturale și distractive? Dacă da, atunci această postare e pentru tine, citește-o...
    
Battle a celor mai recunoscute mărci comerciale din Moldova - Concurs Național
10.04.2016, 18:58
Din 11 aprilie până pe 15 mai 2016, în Moldova va fi lansat concursul național a celor mai recunoscute mărci comerciale de pe piața din Republica Moldova, mărci naționale și străine prezente pe piață - NOTORIUM 2016, battle absolut al mărcilor comerciale sub deviza: „Fiecare merită să fie recunoscut”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.