Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Biroul Relații cu Diaspora: Cupa diasporei la mini-fotbal
21.08.2017
La 20 august 2017, în contextul marcării Zilelor Diasporei 2017, s-a desfăşurat în premieră Cupa diasporei la mini-fotbal. La competiţie au participat patru echipe formate din reprezentanți ai Guvernului, Diasporei Republicii Moldova, Presei sportive şi reprezentanţi ai Şcolii Sportive Specializate de Fotbal Nr. 1 din Chişinău.
    
Noutăți CARTIER iulie 2017
08.08.2017, 10:41
Acestea sunt noutățile - fierbini - ale lunii iulie de la editura CARTIER.
K Lumea: Summer Berry Fair revine duminică, 6 august 2017!
01.08.2017
Echipa K Lumea vă invită la ultima ediție SUMMER BERYY FAIR din această vară! Al treilea târg agro-gastronomic SUMMER BERRY FAIR va avea loc pe 6 august în Parcul Catedralei, lângă havuz, intrarea de pe str. Pușkin, de la ora 10 până la 14! Vedetele acestei ediții SUMMER BERRY FAIR sunt: afinele, aroniile, murele, goji, căpșunile târzii, cătina și măceșul!
    
(Video) S-a lansat primul videoclip al Ionelei Tăruș
26.08.2016, 11:28
După o perioadă îndelungată de pregătiri, filmări și multă muncă, a fost lansat primul videoclip al tinerei dansatoare Ionela Țăruș.
Editura „Știinta” invită la lansări de carte
25.08.2016
Editura „Știința” invită la lansările de carte ce vor avea loc în cadrul Salonului Internațional de Carte și al Târgului BOOKFEST Chișinău.
    
S-a deschis înregistrarea pentru programul FLEX 2017-2018
25.08.2016, 15:12
Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional anunţă deschiderea înregistrării pentru o nouă ediţie a programului de schimb academic pentru liceeni – FLEX 2017 – 2018.
LANSAREA PROIECTULUI „DONEZI-CONTEZI”
25.08.2016
Comunitatea de absolvenți ai programului FLEX din Republica Moldova anunță lansarea proiectului „Donezi-Contezi”, care are drept scop acordarea de ajutor material copiilor din familii social-vulnerabile sau cu un venit mai mic decât mediul la nivel național.
    
Festivalul Castanului. Idee pentru promovare orașului Ungheni
24.08.2016, 14:12
Moldova are una dintre cele mai mari alee de castani din Europa şi se află în oraşul Ungheni. Marin Bodrug vine cu ideea de a lansa consultări publice privind organizarea unui festival al castanului, care ar promova turismul, bucatele din castan, meșterii populari și oamenii talentați.
„Big Bang Moldova” vă invită să susțineți azilul pentru câini „AOVA”
24.08.2016
Vrei să petreci cât mai interesant acest sfârșit de vară și să contribui la o cauză nobilă?Vino la un movie night caritabil organizat de Big Bang Moldova, proiect de voluntariat inițiat în cadrul Wave Week Moldova.
    
Festivalul Zilele Nordului la Ipotești și Cernăuți
23.08.2016, 11:10
În al treilea an de la lansare, festivalul Zilele Nordului ajunge în acest an și în Botoșani și Cernăuți.
Noaptea Cercetătorilor Europeni, ediția a III-a
22.08.2016
Academia de Științe a Moldovei, în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaționale, Universitatea de Academiei de Științe, Rețeaua Punctelor de Contact, DAS Solution, institutele de cercetare și cele de învățământ superior, cu suportul Comisiei Europene pentru participarea Republicii Moldova în Programul Cadru al Uniunii Europene de Cercetare și Inovare ORIZONT 2020, organizează Noaptea Cercetătorilor Europeni, ediția a III-a, eveniment de anvergură de promovare a științei în societate.
    
Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, lansată în contextul Zilelor Diasporei din Republica Moldova
18.08.2016, 12:40
Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează, cu ocazia Zilelor Diasporei, desfășurate la Chișinău și în țară începând cu 19 august 2016, revista diasporei, intitulată „MOLDOVA de oriunde”. Revista este prezentată, în premieră, la ședința Clubului de Presă cu tema: „Valorificarea potențialului diasporei în Republica Moldova”, organizat, joi, de Națiunilor Unite, Biroul pentru Relații cu Diaspora și Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova.
Zilele Diasporei 2016
18.08.2016
Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat organizează, începând cu 19 august, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, un șir de evenimente în cadrul Zilelor Diasporei – Congresul Diasporei, Forumul de Afaceri al Diasporei și programul DOR– Diasporă*Origini*Reveniri.
    
Finala Națională ClimateLaunchpad
15.08.2016, 09:19
EcoVisio în calitate de partener oficial în Moldova al Programului ClimateLaunchpad, va organiza sâmbătă, 20 august, ora 10.00, Finala Națională a competiții de idei de afaceri bazate pe tehnologii ecologice. În cadrul evenimentului se vor selecta Top 3 echipe care vor reprezenta Moldova la Finala Europeană în capitala Estoniei, Tallinn, în Octombrie 2016.
Lansarea programului DARE 2 Change – Descoperă în tine puterea de a îndrăzni!
04.08.2016
DARE, primul program social de mentorat din Moldova anunţă lansarea celei de-a treia ediţii, numită DARE 2 Change, care se desfăşoară cu sloganul „Descoperă în tine puterea de a îndrăzni!” Persoanele interesate se pot înscrie în program începând cu 3 august 2016.
    
Chișinău OPEN 2016
04.08.2016, 11:29
Cu fiecare lună, activitatea cluburilor de dezbateri din țară se intensifică. Turnee locale, naționale, proiecte de instruire în dezbateri ca ALD - Academia de Leadership și Debate sunt puținele din rea-lizările comunității de debateri din Moldova, care cu fiecare experiență își exercită dreptul la libera exprimare, dezvoltându-și capacitățile intelectuale și interpersonale.
Banca de haine – primele donaţii de bunuri au ajuns în garderobe sociale
01.08.2016
Acum două săptămâni, Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat proiectul „Banca de haine”. Cinci boxe pentru colectarea de bunuri au fost amplasate în cinci sectoare ale capitalei, iar oamenii au fost îndemnaţi să susțină proiectul prin donații de haine, încălțăminte, lenjerie de pat și alte bunuri. Primele rezultate indică o cantitate de aproape 3,5 tone de bunuri donate și sute de oameni care s-au implicat în acest exercițiu de solidaritate. Toate aceste lucruri vor prinde o a doua viață în mâinile celor care au nevoie de sprijinul nostru.
    
Liga Tineretului din Moldova invită toţi tinerii activi, dornici de noi experienţe şi activităţi de voluntariat să completeze formularele de aplicare până pe data de 25 septembrie 2015
31.08.2015, 12:17
Liga Tineretului din Moldova coordonează activitatea a 4 cluburi specializate: Clubul Jurnaliştilor, Clubul Diplomaţilor, Clubul Juriştilor şi Clubul Economiştilor. În cadrul acestora, tinerii pasionaţi de un anumit domeniu de activitate, îşi pot dezvolta cunoştinţele şi abilităţile practice, prin intermediul diferitelor training-uri, seminare, conferinţe şi întâlniri cu profesionişti din Moldova sau de peste hotare.
Science Slam te provoacă la cercetare și creativitate
26.08.2015
Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact şi DAS Solutions organizează cea de-a III-a ediţie a concursului SCIENCE SLAM MOLDOVA. Un eveniment unde oamenii de ştiinţă prezintă propriile cercetătări într-o manieră amuzantă, distractivă și originală.
    
Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional anunţă desfăşurarea ediţiei Programului de schimb academic – FLEX 2016 – 2017
24.08.2015, 11:23
Programul FLEX este finanţat în întregime de Guvernul SUA şi oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA – GRATUIT! Participanţii îşi vor face studiile într-un liceu din SUA şi vor trăi într-o familie americană. Programul se petrece în bază de concurs deschis, finaliştii fiind selectaţi de către o comisie independentă din SUA, alcătuită din experţi în domeniul învăţământului internaţional şi al schimbului academic.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.