Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Clubul de Presă: „Inegalitățile salariale de gen în Moldova”
20.12.2016
Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) vă invită să participați la Clubul de Presă cu tema: „Inegalitățile salariale de gen în Moldova sau cum asigurăm în practică plata egală pentru muncă de valoare egală”. Evenimentul se va desfășura pe 22 decembrie, ora 16.00, în incinta SUMMIT EVENTS (Sala Rome, Chișinău, str. Tighina 49/3).
    
Turneul Național de Șah „Integrare și participare egală prin șah”
16.12.2016, 11:55
Turneul Național de Șah „Integrare și participare egală prin șah” se va desfășura pe 17-18 decembrie, ora 9.00, la Centrul Republican pentru Copii și Tineret “ARTICO”.
Învață arta oratoriei la Speech Leader
13.12.2016
Ești tânăr, entuziasmat și dornic de a-ți manifesta personalitatea? Visezi la o carieră de succes sau să-ți descoperi abilitățile de lider? Participă la Speech Leader - un proiect apolitic și nonprofit, organizat cu scopul de a oferi dezvoltare personală și profesională tinerilor din Republica Moldova.
    
„DRUMUL LA STRADA. Cartea celor 15 ani de muncă pentru dreptate”
12.12.2016, 14:46
Drumul parcurs de Centrul Internațional „La Strada” – de oameni și de organizație – se măsoară nu în metri și kilometri, ci în ani și decenii deja. Sunt 15 ani de muncă pe care echipa centrului au făcut-o zi de zi de la înregistrarea oficială a organizației, la 23 august 2001.
(Video) Fii eroul unui copil!
09.12.2016
Vali Boghean, Ion Razza, Viorel Burlacu și Paul Arva te invită la O seară de muzică FOLK, pe 10 decembrie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.
    
Au fost desemnaţi câştigătorii celei de-a treia ediții a Concursului de desen şi pictură „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”
09.12.2016, 15:58
De Ziua Internaţională Anticorupţie, 9 decembrie, Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a premiat câştigătorii concursului „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”. Competiția este parte a campaniei sociale „EU – pentru educaţie prin integritate” și are loc cu sprijinul proiectului „Consolidarea funcțiilor de prevenire și analiză a CNA”, implementat de Programul Națiunilor Unite (PNUD), cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.
Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, ediția a 2-a, decembrie 2016
09.12.2016
Revista diasporei, intitulată „MOLDOVA de oriunde”, aduce pe paginile celei de-a doua ediții ale sale mai multe istorii de succes ale conaționalilor noștri care au reușit pe plan profesional în străinătate sau în Moldova, cu gândul și cu faptele lor mereu legate de ACASĂ.
    
Art-salon molDeco vă invită la cea de-a VI-a ediție a Târgului de Crăciun FEERIA DARURILOR 2016
07.12.2016, 14:57
De această dată evenimentul va fi dedicat decorului pentru casă, iar cei 17 participanți vor oferi piese deosebite de autor, create în cea mai mare parte în exemplar unic. Veți putea alege pentru oamenii dragi cadouri selectate cu multă grijă, de cea mai bună calitate, piese unicat de ceramică, pernuțe și panouri decorative, obiecte din lemn natural, păpuși și compoziții exclusive lucrate manual, lumânări, cutii ilustrate, jucării, precum și multe altele.
Primul Eco-Hackathon din Moldova
07.12.2016
Eco-Hackathon este o competiție națională de soluții inovative care abordează problemele de mediu cu care ne confruntăm în Moldova și în special la Chișinău. Pe 4 decembrie a avut loc prezentarea ideilor și soluțiilor elaborate în primul Eco-Hackathon, eveniment organizat de Generator HUB și MEGA (Hai Moldova).
    
Spiritul de Crăciun și aroma de ceai într-un nou concert al trupei Pata de Ceai
07.12.2016, 10:36
În ajun de Crăciun, pe data de 22 decembrie, la ora 19:00, în localul Barbar (fostul pub 513), str. M. Eminescu 56, Pata de Ceai te invită la un concert muzical diferit de tot ce a fost până acum.
Sunteți invitați la Zilele Filmelor de Crăciun
05.12.2016
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Altfilm vine să dea mai multă culoare acestei perioade frumoase cu un nou eveniment care sperăm că va fi îndrăgit de publicul de cinefili. Este vorba de „Zilele Filmelor de Crăciun” - o selecție din cele mai populare și iubite filme dedicate acestei sărbători, produse în diferite țări și în diferiți ani.
    
Tatiana Țîbuleac va lansa în curând cartea „Vara în care mama a avut ochii verzi”
05.12.2016, 11:09
Scriitoarea Tatiana Țîbuleac impresionează cu un nou volum de carte „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Lansarea va fi lansată pe data de 8 decembrie, la ora 18:15, la Librăria din Centru. De asemenea, sunteți așteptați și la Librăria din Hol, pe data de 10 decembrie pentru o sesiune de autografe, de la ora 10 până la ora 12.
Festivalului Filmului Dedicat Drepturilor Omului
02.12.2016
Nouă persoane cu necesități speciale vor fi instruite să realizeze produse video la tematica drepturilor omului. Activitatea are loc în cadrul Școlii de Film Mobil pentru persoanele cu dizabilități organizată de Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova în colaborare cu Keystone Human Services International Moldova Association.
    
A fost deschis contul bancar pentru Gheorghe Borta, tânărul diagnosticat cu tumoare pe creier
30.11.2016, 17:15
Gheorghe Borta este tânărul din Costești, Ialoveni de numai 28 de ani care a fost diagnosticat pentru a doua oară cu von hipell lindou hemangioblastom de emisferă cerebeloasă pe stânga, o tumoare la creier. În 2014, tânărul a suferit prima intervenție chirurgicală cu aceeași diagnoză, însă pe partea dreaptă a creierului. Acum, mai mult ca niciodată tânărul are nevoie de ajutorul nostru pentru o nouă intervenție chirurgicală în Germania sau Turcia. Ca să se trateze are nevoie de aproximativ 15 000 de euro.
Poezie și vin la evenimentul marca O3M – „La gura sobei”
29.11.2016
Sâmbătă, 26 noiembrie, s-a desfășurat evenimentul „La gura sobei”, organizat de Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M”, cu degustație de vinuri, ghidată de sommelierul Oleg Grossu și lansarea cărții „Vioara din mansardă” de scriitoarea Doina Strulea, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia.
    
Ajută un copil să crească alături de mama sa. Susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!
28.11.2016, 17:36
Misiunea Socială „Diaconia” a lansat pe 28 noiembrie campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al șaselea an consecutiv, scopul campaniei susținerea cuplurilor mamă - copil în situații de criză. Simbolul campaniei sunt jucăriile de brad hand-made care, confecționate de cei implicați în acțiunile campanie și vândute în cadrul târgurilor de caritate, reprezintă o șansă pentru ca fiecare copil să crească în brațele mamei sale.
Premiera spectacolului de teatru „Martirii” de Marius von Mayenburg
28.11.2016
Centrul Cultural German Akzente în cooperare cu Centrul Național de Educație prin Artă din Chișinău vor realiza un spectacol după piesa de teatru ”Martirii” scrisă de dramaturgul german Marius von Mayenburg, în regia lui Vlad Ciobanu. Premiera va avea loc pe 30 noiembrie la Centrul Național de Educație prin Artă.
    
UNFPA a dat start inițiativei „Lumea pe care vrem s-o construim”
23.11.2016, 11:22
Viitorii designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții vor participa la inițiativa susținută de UNFPA, Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova, cu genericul „Lumea pe care vrem s-o construim”.
Tânăra interpretă Sandy C lansează primul său videoclip
22.11.2016
Videoclipul tinerei interprete Sandy C este o producție realizată în baza piesei „Oare” și reflectă istoria unei iubiri neîmpărtășite. Piesa se difuzează la posturile autohtone de radio, iar filmările clipului au avut loc pe parcursul lunii octombrie curente.
    
Ziua vinurilor moldovenești în Portugalia
22.11.2016, 15:34
În orașul Oeiras din Portugalia, la Palatul Marques de Pombal, construit în secolul al XVIII-lea, pe 18 noiembrie a avut loc Ziua Vinurilor Moldovenești în Portugalia, ediția a II-a (Dia dos Vinhos Moldavos em Portugal, II edicao). Evenimentul a fost organizat de soții Simion și Viorica Croitoru stabiliți de 16 ani în Portugalia, susținerea din partea municipiului Oeiras cu frăția Confraria de Carcavelos, colaborarea voluntară a Asociației „Miorița” și Asociația „EștiMoldova” din Spania. Scopul evenimentului a fost promovarea vinurilor moldovenești de calitate, precum și gastronomia națională în rândul portughezilor, dar și a diasporei Republicii Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.