Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Hai Moldova anunță mobilizare generală pentru colectarea și reciclarea deșeurilor electronice
22.08.2019
Ani la rând, ajungem să colectăm acasă baterii, acumulatoare, telefoane și alte echipamente electronice, cu care nu știm ce să facem după ce acestea au ieșit din uz. Doar o baterie mică aruncată la nimereală poluează 500 litri de apă sau 1 mp de sol pentru o perioadă de 50 de ani. Mai mult, majoritatea deșeurilor electronice conțin substanțe toxice (plumb, zinc, nichel, bariu, crom, substanțe ignifuge, etc.), iar aruncate în natură, în termen lung conduc la afecțiuni precum cancer, disfuncții ale sistemului nervos central, ale sistemului respirator, imunitar, endocrin, digestiv și reproductiv, probleme în dezvoltarea cerebrală, presiune arterială ridicată, etc.
    
Participă la prima cursă caritabilă de alergat ca să susţii persoanele bolnave incurabil
22.08.2019, 11:42
Hospices of Hope Moldova organizează pe 7 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Hospices şi Îngrijirii Paliative, o cursă de alergat cu genericul: „Îngrijirea mea. Dreptul meu. Alergăm”. Evenimentul va avea loc în Parcul Valea Morilor, începând cu ora 18:00, startul fiind dat din Scuarul Tablei de Șah.
Premierul Maia Sandu, în dialog cu diaspora: „Strategia acestui Guvern este să îmbunătățească sistemul investițional”
19.08.2019
În cadrul Zilelor Diasporei 2019 organizate de Guvernul Republicii Moldova, Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu cetățenii care au participat la eveniment.
    
Moldova, pe harta vitivinicolă mondială: A rămas o săptămână până la cel mai important eveniment de totalizare a anului vitivinicol 2018-2019
16.08.2019, 14:49
Recolta record de struguri, înregistrată în Republica Moldova în anul vitivinicol 2018/2019, a urcat țara noastră în TOP-20 producători mondiali, arată raportul prezentat în cadrul celui de-al 42-lea Congres al Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV). Potrivit documentului, publicat înaintea Conferinței Naționale a filierei Vitivinicole, care urmează să aibă loc în data de 22 august, la Chișinău, Moldova se plaseză pe locul 19 în lume, cu un volum de 1,9 milioane hectolitri de vin produs și pe locul 13 – după suprafața podgoriilor (147 mii hectare).
Extindere termen. Anunț pentru selectarea unei Companii care va presta servicii de închiriere de echipament pentru traduceri simultane în perioada 4-5 septembrie 2019, la Chișinău
15.08.2019
A.O. “Institutum Virtutes Civilis” anunță concurs pentru selectarea unei companii care va presta servicii de închiriere de echipament pentru traduceri simultane în cadrul Consultărilor sub-regionale Beijing +25. Evenimentul va avea loc în perioada 4-5 septembrie 2019.
    
La La Play Ziua 3: tradiții și responsabilitate socială
15.08.2019, 12:31
Pe 13 august, tinerii din Moldovan National Youth Orchestra au dat start aventurilor și au pornit la drum dis-de-dimineața. Astfel, a început cea de-a 3-a zi a expediției, La La Play Green World, cu genericul: „Vara nu dorm”. Echipa de exploratori a avut o zi plină de activități, au vizitat muzeul etnic al culturii găgăuze, au efectuat activități de salubrizare a unui spațiu împânzit de deșeuri și plastic din Ceadîr-Lunga și au cântat la unica fermă de cai din Moldova. Spre seară, au susținut un concert live în piața Lenin, în centrul orașului Ceadîr-Lunga, unde s-au adunat locatarii pentru a crea împreună un moment de neuitat.
Pitch, please! Animest dă start înscrierilor la concursul de proiecte dedicat realizatorilor de film de animație
15.08.2019
La cea de-a 14-a ediție, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest (4-13 octombrie, București) îi provoacă pe regizorii și producătorii de film de animație din România și Republica Moldova să își scoată în lume proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producție. Pitch, please! este inițiativa prin care Animest continuă să stimuleze și să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le șansa de a-și prezenta ideile în fața unui juriu profesionist.
    
La La Play Ziua 2: muzicienii călători au dat culoare rutinei gri prin muzică de calitate, implicare și picturi murale marca Radu Dumbravă!
14.08.2019, 13:44
Pe 12 august, Moldovan National Youth Orchestra alături de Kaufland Moldova au putut fi găsiți în diverse locații inedite, unde au încărcat bateriile proprii, dar și a celor prezenți la evenimentele lor cu multă energie bună, artă murală și muzică împărtășită cu oameni dragi din orașul Cahul.
Forumul Național de Tineret
12.08.2019
Chișinău, 12 august Pe 12 august, de Ziua Internațională a Tineretului, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), Guvernul Republicii Moldova și UNICEF Moldova au organizat Forumul Național de Tineret. Acesta a avut loc la Casa Guvernului și a adunat peste 90 de tineri, reprezentanți ai centrelor și organizațiilor de tineret, autorități publice centrale, etc.
    
Vișinul baronului Münchhausen, de Valeriu Turea, la Librăria din Centru
12.08.2019, 13:17
Joi, 15 august, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Vișinul baronului Münchhausen, de Valeriu Turea, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Em.Galaicu-Păun. Cartea a apărut în cadrul Programului Național de Editare al MECC.
Campanie de Promovare și Dezvoltare a Filantropiei
12.08.2019
Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei din Republica Moldova îndeamnă toate ONG-urile interesate, să se alăture Campaniei de promovare și dezvoltare a filantropiei, la nivel național.
    
Expoziţia bauhaus imaginista – cercetare colectată
06.08.2019, 13:31
Centrul Cultural German AKZENTE, împreună cu Muzeul Naţional de Istorie al Moldovei, vă invită pe data de 07 august 2019, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei bauhaus imaginista. Expoziţia se va desfăşura la Muzeul Naţional de Istorie al Moldovei, în perioada 07 – 26 august 2019.
15 școli vor primi mini-granturi pentru promovarea educației pentru sănătate în comunitatea lor
06.08.2019
15 școli din raioanele Cahul, Orhei, Rezina, Făleşti şi Ungheni vor primi mini-granturi pentru promovarea educației pentru sănătate în comunitatea lor.
    
Școala Tânărului Lider: 25 de tineri din raioanele țării au fost instruiți în spiritul liderismului
02.08.2019, 13:30
25 de tineri din raioanele țării au fost instruiți în spiritul liderismului, la Școala Tânărului Lider, obținând competențe pentru mobilizarea comunitară a generației tinere.
Granturi UE pentru intensificarea cooperării în domeniul afacerilor pe malurile Nistrului
01.08.2019
Granturi UE pentru intensificarea cooperării în domeniul afacerilor pe malurile Nistrului Uniunea Europeană oferă suport financiar nerambursabil/granturi pentru realizarea proiectelor de creare sau consolidare a platformelor de cooperare între asociațiile de afaceri și ONG-urile de pe ambele maluri ale râului Nistru
    
Ești din Cahul și vrei să afli mai multe despre educația mediatică? Participă la activitățile Proiectului Educație Mediatică Sud
31.07.2019, 16:56
Tinerii din Cahul vor avea posibilitatea să participe la activitățile din cadrul proiectului Educație Mediatică Sud. Astfel, în perioada august-septembrie, vor fi organizate mai multe sesiune de informare cu privire la educația mediatică în rândul tinerilor. Care sunt obiectivele principale ale acestui proiect, cât și activitățile, aflați mai jos.
Peste 45 de tineri din stânga Nistrului participă la Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din regiunea Transnistreană
31.07.2019
Pe 30 iulie 2019, s-a dat startul Școlii de Vară pentru Fondurile de Tineri din regiunea Transnistreană, care se desfășoară timp de 4 zile. Evenimentul a adunat circa 45 de tineri, membri ai Fondurilor de Tineri din stânga Nistrului - Dubăsari și Bender.
    
ATELIER PRACTIC INTENSIV DE DEZVOLTARE FILM DOCUMENTAR - Inspiration Workshop 2019
30.07.2019, 15:06
Acest atelier intensiv este un pas ideal pentru cei mai experimentați realizatori de film, jurnaliști și povestitori vizuali care au identificat deja un subiect de film documentar și, în mod ideal, au început producția.
InterAction Workshop: atelier intensiv de film documentar pentru membrii organizațiilor societății civile
30.07.2019
Dacă sunteți activist social sau activați în domeniul non-guvernamental, ați putea, mai devreme sau mai târziu, să luați în considerare filmul ca opțiune de expresie. Acesta este un instrument puternic de a promova conștientizarea cauzei pentru care militați și de a încerca să produceți într-o oarecare măsură și puțină justiție dând voce oamenilor care au cea mai mare nevoie de asta. În munca de zi cu zi auziți povești incredibile și vedeți lucruri care trebuie schimbate, iar filmul este un instrument foarte puternic pentru a face acest lucru. Acest atelier vă va oferi instrumentele și contactele de bază pentru a planifica, a filma și finaliza un film.
    
A fost creată Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei în Republica Moldova
29.07.2019, 11:50
La data de 18 iulie 2019, în incinta Centrului CONTACT, a avut loc adunarea de constituire a Platformei pentru dezvoltarea și promovarea filantropiei în Republica Moldova. Misiunea platformei create este de a contribui la promovarea și dezvoltarea filantropiei în Republica Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.