Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Invitație media: Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
19.12.2019
Un grup de 30 de femei consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari se reunesc, la Chișinău, pentru un atelier de instruire de două zile, axat pe abilitarea femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale.
    
Târgul de Crăciun revine la Chișinău: Numeroase atracții îi așteaptă pe vizitatori în inima capitalei
19.12.2019, 09:25
În perioada sărbătorilor de iarnă, Târgul de Crăciun revine în inima Chișinăului cu atmosfera sa de poveste. În acest an vizitatorii se vor putea reuni „Acasă de Crăciun” în perioada 21 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din centrul capitalei.
NE UNIM EFORTURILE PENTRU A ÎNCĂLZI MAI MULTE INIMI
18.12.2019
În ajunul sărbătorilor de iarnă, Fundația Regina Pacis și Fundația de Binefacere Caritas Moldova vor desfășura, pe 21 și 22 decembrie 2019, Campania de Crăciun ÎNCĂLZEȘTE O INIMĂ, ediția a V-a.
    
Lista școlilor câștigătoare în cadrul concursului Hai Moldova
16.12.2019, 16:11
Echipa Hai Moldova și-a premiat câștigătorii, după o lună intensivă de lucru, în urma căreia, peste 38 299 de elevi din 76 de școli din toată țara au colectat peste 45 de tone de deșeuri electronice. Campania a fost organizată sub forma unui concurs, iar pe 14 decembrie, am desemnat școlile câștigătoare în cadrul Galei Hai Moldova.
Rezultate frumoase și comunități durabile de pe ambele maluri ale Nistrului realizate de Fundația Est-Europeană
12.12.2019
În data de 11 decembrie, reprezentanții Fundației Est-Europene au organizat un Club de presă, în care au prezentat rezultatele proiectului „Construim punți, depășim bariere – construim punți între societatea civilă și comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului” implementat de către Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Toată activitatea proiectului a fost raportată de către Președintele FEE și coordonatorii proiectului.
    
CONSTATĂRI: În 2031, Moldova va atinge cota de 40% femei candidate la funcția de primar
10.12.2019, 15:27
196 de femei au ajuns primare în urma alegerilor locale generale din acest an, comparativ cu 185 – la scrutinul din 2015. Alina Andronache, coordonatoare de programe în cadrul Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, a spus, la o conferință de presă la IPN, că, analizând tendințele ultimelor trei scrutine, se poate constata că Republica Moldova va atinge cota de 40% femei candidate la funcția de primar peste trei cicluri electorale, adică în 2031, actualmente proporția fiind de 27,1%.
Premiile Gourmand World Cookbook, Paris 2020: Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov e printre finaliști
09.12.2019
Albumul Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov, apărut la Editura Cartier în 3 ediții într-un singur an, este câștigătorul pentru Republica Moldova al premiilor Gourmand World Cookbook Awards, categoriile B08 Design și C07 Europa de Est.
    
Dialog privind eficientizarea mecanismului de finanțare a societății civile din bugetul public: realități și opțiuni
28.11.2019, 11:29
Experți internaționali și naționali, parteneri guvernamentali și reprezentanți ai sectorului asociativ se reunesc la Chișinău, sub auspiciile Cancelariei de Stat, Asociației „Institutum Virtutes Civilis" și Centrului European pentru Legislație Non-profit, în cadrul unui dialog axat pe finanțarea inițiativelor societății civile din bugetul public.
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare: Un pas important, dar insuficient pentru pensii mai echitabile pentru femei și bărbați! Declarație de presă
27.11.2019
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) afirmă, într-o declarație de presă difuzată la 27 noiembrie 2019, că în Republica Moldova a fost realizat pas important, dar insuficient pentru pensii mai echitabile pentru femei și bărbați.
    
Campania „16 zile de activism împotriva violenţei”, marcată de PNUD prin mai multe activităţi de abilitare a femeilor și solidarizare cu supraviețuitoarele abuzurilor
25.11.2019, 11:16
Zeci de femei din Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia (UTAG), care suferă din cauza violenţei în bază de gen, vor putea beneficia de asistenţă psihologică în cadrul unui proiect implementat de PNUD. Iniţiativa se înscrie în campania „16 zile de activism împotriva violenţei”, marcată la nivel mondial între 25 noiembrie şi 10 decembrie.
Viața lui G. Lansare de carte la Chișinău în prezența autorilor
22.11.2019
Mihai Vacariu și Gabriel Vacariu semnează un volum de debut în proză, Viața lui G., carte în care elementele autobiografice și ficțiunea își dau mâna pentru a-l crea pe G., un personaj cu chipuri suprapuse, ce nu reușește să își găsească locul în lume.
    
9 medalii pentru spumantele din Moldova la „Effervescents du Monde-2019”
21.11.2019, 11:18
Spumantele din Republica Moldova au participat, pentru al doilea an consecutiv, la „Effervescents du Monde-2019”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale dedicate acestui tip de vin și unicul în lume care se desfășoară conform standardelor de calitate ISO pentru analiza senzorială. Cea de-a XVII-a ediție s-a desfășurat în perioada 13-15 noiembrie în orașul francez Dijon și a completat palmaresul „Wine of Moldova” cu 9 medalii.
Bună ziua și salut, vă iubesc, v-ador, vă pup!
19.11.2019
Spectacolul „GOGOȘICA”, ultima premieră din 2019, va fi prezentat la data de 24 Noiembrie, la 11:00, în incinta Centrului Cultural „Odeon”.Veniți să vedeți cum copiii se vor distra în timpul spectacolului, veniți să simțiți vibrațiile unui spectacol de animație pentru copii, veniți să trăiți bucuria!Veniți să prindeți momente frumoase pentru comunitatea voastră, pentru că vrem să împărțim emoțiile și dragostea noastră la cât mai mulți oameni!
    
Anunț pentru selectarea unei companii media în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
19.11.2019, 14:07
Proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” este realizat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis" (IVC), cu sprijinul oferit de Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova.
Campanie inedită în autonomia găgăuză: tinerii căsătoriţi învaţă să prevină conflictele şi violenţa în familie
18.11.2019
„Despre orice familie se poate scrie o carte. Pentru ca istoria unui cuplu să fie una fericită, în ea nu trebuie să existe loc pentru violenţă”, aceasta este reţeta unei căsnicii în varianta soţilor Cătălina şi Gheorghe Vîlciu. Cei doi s-a căsătorit acum câteva săptămâni la primăria din Chirsova, o localitate din autonomia găgăuză.
    
„Cât de Incluzive sunt Alegerile locale generale din 20 octombrie 2019?”
15.11.2019, 13:35
Astăzi a fost lansat raportul final de monitorizare din perspectiva incluziunii persoanelor cu dizabilități şi a persoanelor de etnie romă.
Totalizarea proiectului „Construim punți, depășim bariere” Târgul Național al inițiativelor locale a adunat organizațiile non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului
12.11.2019
Pe 7 și 8 noiembrie 2019, Fundația Est-Europeană a desfășurat Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere". Târgul Național a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, beneficiari ai proiectului, dar și oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova.
    
Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere"
06.11.2019, 14:43
În data de 7-8 noiembrie 2019, Fundația Est-Europeană organizează Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere". La Târgul Național vor fi prezenți reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova, precum și reprezentanții mass-media.
Cărturești sărbătorește 19 ani scurt și intens cu SHORT. Festival de Proză Scurtă
06.11.2019
În perioada 7-9 noiembrie 2019, în cinci orașe din țară se testează forța și viteza prozei scurte. La împlinirea a 19 ani, librăriile Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Iași și Chișinău aduc împreună 33 de scriitori, îmbinând pasaje inedite cu muzică și conversații despre cât de concentrate și intense sunt povestirile.
    
Concurs pentru completarea listei experților formatori care vor fi implicați în activitățile de instruire realizate de AO „Institutum Virtutes Civilis”
04.11.2019, 13:12
Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.