Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

A început săptămâna Internațională de Prevenire a Intoxicației cu Plumb
26.10.2020
În perioada 25-31 octombrie 2020, are loc a opta Săptămână Internațională de prevenire a intoxicațiilor cu plumb, cu genericul „Vopsele fără plumb”. Punctul cheie al acestei săptămâni de acțiune reprezintă accelerarea progresului în direcția eliminării globale a vopselelor cu plumb prin intermediul măsurilor de reglementare. Săptămâna Internațională are drept scop sporirea gradului de conștientizare și promovare a acțiunilor pentru prevenirea efectelor nefaste asupra sănătății umane și a mediului ca urmare a expunerii la plumb.
    
Concurs de selectare a formatorilor/ formatoarelor pentru oferirea serviciilor de instruire în cadrul proiectului regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”
26.10.2020, 14:10
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea formatorilor/ formatoarelor pentru proiectul regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” care se desfășoară în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.
Concurs de selectare a 2 experți/te pentru realizarea auditului politicilor locale în domeniul educației, tineretului, egalității de gen, culturii, social în raionul Ialoveni, acțiune planificată în cadrul proiectului regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”
26.10.2020
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea a 2 experți/te pentru realizarea auditului politicilor locale în domeniul educației, tineretului, egalității de gen, culturii, social în raionul Ialoveni, în cadrul proiectului regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”, care se desfășoară în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.
    
Anunț pentru selectarea unei companii media în cadrul proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”
26.10.2020, 13:56
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) cu sprijinul Reprezentanței Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova, lansează concursul de selectare a unei companii media pentru activitățile de comunicare în cadrul proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”.
Începe a şasea ediţie a ZFR, cu filme de Cannes, Veneţia şi Oscar
22.10.2020
A şasea ediţie a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) din Republica Moldova începe joi, iar publicul va putea să vadă până duminică 11 filme noi şi clasice, inclusiv propunerea României la Oscar, exclusiv online, pe site-ul zfrmd.ro.
    
A.O. „Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău” recrutează voluntari în echipa sa!
20.10.2020, 17:24
A.O. „Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău” (CMTC) este o organizație a tinerilor, rolul căreia este de a reprezenta tinerii din municipiul Chișinău în raport cu autoritățile publice locale. CMTC a fost creat în anul 2015, la inițiva tinerilor, de Ziua Orașului Chișinău. Ulterior, acesta a fost nominalizat drept "Cel mai bun Consiliul de Tineret" (Gala premiilor pentru sectorul de tineret, MECC 2016) și "Cel mai activ ONG urban" (Festivalul Voluntarilor 2017).
Lansare de carte. „Alexandru Plămădeală: un promotor al frumuseții clasice”
20.10.2020
Marți, 20 octombrie 2020, la ora 15.00, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, organizează lansarea cărții „Alexandru Plămădeală: un promotor al frumuseții clasice” (selecție, prefață, tabel cronologic și coordonare de Vasile Malanețchi).
    
Vești din Cărturești
16.10.2020, 16:06
Cărturești vine cu vești bune pentru prietenii săi, unul dintre care poți fi și tu. Prezintă „Buletinul de Cărturești” pentru a acumula puncte la fiecare achiziție pe care le poți utiliza pentru a procura oricare tip de produse din librărie. La fel, luna aceasta beneficiezi de reduceri de la 20% pentru mai multe titluri de carte.
Filme noi de succes și clasice, disponibile online la a șasea ediție a Zilelor Filmului Românesc
15.10.2020
Unsprezece lungmetraje, atât noi, cât și clasice, vor putea fi văzute în cadrul celei de-a șasea ediții a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) din Republica Moldova, care va avea loc online în perioada 22-25 octombrie.
    
Interviuri exclusive cu regizori și actori cunoscuți, la Zilele Filmului Românesc
15.10.2020, 12:30
Mai multe interviuri cu importanți cineaști români vor putea fi urmărite, în completarea proiecțiilor, la cea de-a șasea ediție a Zilelor Filmului Românesc de la Chișinău, care va avea loc exclusiv online, în perioada 22-25 octombrie, pe site-ul zfrmd.ro.
Ziua Mondială Hospice și a Îngrijirii Paliative, marcată la Chișinău
08.10.2020
În preajma Zilei Mondiale Hospice și a Îngrijirilor Paliative, care este marcată în a doua sâmbătă a lunii octombrie, Fundația Hospice Angelus Moldova pregătește câteva activități interesante de colectare de fonduri.
    
5 Universități din Moldova vor lupta cu fenomenul hărțuirii sexuale în universități
23.09.2020, 15:44
În perioada februarie 2020 – iulie 2022, Fundația Est-Europeană (FEE) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), în colaborare cu Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, implementează proiectul „Advocacy pentru o protecție mai bună împotriva discriminării”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanţat de Suedia.
Fundația Comunitară Iaşi și Lidl finanțează 9 proiecte educaționale pentru comunitatea din Vaslui
23.09.2020
Fundația Comunitară Iaşi și Lidl România anunță cei 9 câștigători de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. La nivel național, inițiativa este coordonată de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțată de Lidl și implementată prin fundațiile comunitare din 6 orașe din țară, cu o valoare totală de 1.425.000 lei. La nivel local, programul este implementat prin Fundaţia Comunitară Iaşi, iar suma de 237.500 de lei alocată va fi investită în proiecte ce adresează nevoi educaţionale din comunitatea vasluiană.
    
Celebrează Ziua Europeană a Limbilor!
21.09.2020, 14:51
Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, Biblioteca Națională a Republicii Moldova împreună cu META( Moldovian English Teachers Association), vă invită să sărbătoriți diversitatea culturală și lingvistică în parteneriat cu Centrul Cultural German AKZENTE/Centrul German Goethe, Alianța Franceză/Centrul Autorizat Cambridge, Ambasada Republicii Franceze în RM, Ambasada Germaniei în RM și Ambasada Republicii Ungare în Republica Moldova.
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: Grupurile de Acțiune Locală din Anenii Noi și Strășeni au beneficiat de o instruire on-line privind crearea și administrarea paginilor web
15.09.2020
Grupurile de Acțiune Locală „Serpantina Nistrului” din raionul Anenii Noi și „Plaiul Codrilor” și „Lunca Bâcului” din raionul Strășeni au beneficiat, la 15 septembrie 2020, de o instruire on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Brand-ul MOVE prezintă o poveste post-apocaliptică
15.09.2020, 17:14
Chișinău, 15 septembrie 2020 – Brand-ul MOVE lansează o colecție atemporală: ”POST 2020”. Aceasta este o interpretare artistică a prezentului, a vieții afectate de virus și a schimbărilor aduse de pandemie. Noi luptăm zi de zi într-o lume atât de haotică și tema post apocaliptică a venit inconștient ca răspuns la tot ce se întâmpla în prezent. În vremurile decolorate, inspirația răsare din cenușă, chiar și după un dezastru avem speranță și știm că totul va fi bine.
Un program de evenimente dedicate artei contemporane se va desfășura la Chișinău în această toamnă
10.09.2020
Activitățile organizate de Asociația Oberliht în cadrul proiectului cultural Edu-Art 2020 au ca scop să ofere oportunități de educație artistică non-formală, să dezvolte spiritul civic prin artă și activism cultural. Proiectul propune un cadru de cercetare și analiză a relației între centru și periferie, înțeleasă din punct de vedere cultural, urbanistic și politic. O parte din activitățile proiectului vor fi făcute accesibile prin intermediul unui program public, care se va desfășura la Chișinău între 5 septembrie - 12 noiembrie 2020 și va fi accesibil tuturor doritorilor.
    
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: comunitățile Bravicea, Hârbovăț, Bucovăț au beneficiat de o consultație on-line privind crearea și administrarea paginilor web
09.09.2020, 18:32
Reprezentanți ai Administrației Publice Locale din Bravicea, raionul Călărași, și ai Asociației Obștești „Părinții în sprijinul învățământului” din Bravicea și Asociației Obștești „Pro Dezvoltare” din Hârbovăț, precum și reprezentanți ai Administrației Publice Locale din Bucovăț, raionul Strășeni, și Hârbovăț, r-nul Anenii Noi au participat, la 9 septembrie 2020, la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
CJI organizează o instruire în domeniul educației media pentru profesorii din nordul țării care predau în școlile de limba rusă la treapta de gimnaziu
09.09.2020
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită profesorii de gimnaziu care predau în școlile de limba rusă din nordul Republicii Moldova la un training în domeniul educației media. Instruirea va avea loc în format online în perioada 18-20 septembrie 2020.
    
CAMPANIA „FII DEȘTEPT! IA UN CARD INTELIGENT”!
08.09.2020, 08:32
La 7 septembrie curent, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează Campania „Fii deștept! Ia un card inteligent”!
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.