Prima pagină / Oameni / Business

Business

Angela Gladei: „Antreprenor devii, nu te naști!”
01.07.2020
Angela Gladei este Președinta Asociației Femeilor de Afaceri din Moldova, Președinta Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative, Fondatoarea BDC Creative și Business Development Capital, iar aproape 7 ani a gestionat Total Leasing and Finance. În cadrul training-urilor pe care le conduce, aceasta reușește să dezmintă prin propriul exemplu stereotipul cu care se confruntă frecvent - „Lumea afacerilor nu este pentru femei” și vine cu un set de recomandări pentru persoanele care vor să dea start unei afaceri.
    
(VIDEO) Virginia Bejenaru - pictorița care dă personalitate pieselor vestimentare prin desenele pe care le face
26.06.2020, 12:54
Virginia Bejenaru este fondatoarea mini-afacerii – „Fragon Art”. Tânăra realizează desene personalizate pe diferite piese vestimentare. Ideea acestei afaceri este de a pune în valoare arta prin purtarea hainelor cu spirit artistic.
Tatiana Codreanu: „Pasiunea întotdeauna dă rezultate frumoase”
16.06.2020
Tatiana Codreanu este make-up artist, hair-stylist și meșter de sprâncene la propriul salon de frumusețe – „Micora”. Despre cum și-a dezvoltat pasiunea într-o afacere fiind susținută de oamenii dragi, ne-a povestit într-un interviu.
    
(VIDEO) Cristina Lozan: „Fotografiind primesc o doză de energie și inspirație”
09.06.2020, 14:14
Cristina Lozan este o tânără pasionată de fotografie, de asemenea ea lucrează ca conducător de cerc la Centrul de Creație al Copiilor Orhei – „Pixel Media”. De unde vine pasiunea ei pentru fotografie, dar și cum și-a dezvoltat afacerea cu suportul oferit de către Uniunea Europeană, ne-a povestit într-un interviu.
(VIDEO) Veronica Bajan, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene
08.06.2020
Veronica Bajan este o tânără antreprenoare care administrează împreună cu soțul ei, Vasile Bajan o mini-fermă de iepuri de prăsilă – „BIO-TRIUMF”. Despre specificul acestei rase de iepuri, dar și cum își împart responsabilitățile, ne-a povestit familia Bajan într-un interviu.
    
(VIDEO) Maria Șatravca, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene
03.06.2020, 12:56
Maria Șatravca este fondatoarea atelierului „Casa Maria”, unde coase diverse piese vestimentare și diferite articole, folosind broderia computerizată. Încurajată și susținută de soțul ei, a participat la programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, datorită căruia și-a dezvoltat pasiunea într-o afacere.
(VIDEO) Olesea Globa, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene
02.06.2020
Olesea Globa este o tânără antreprenoare din orașul Orhei care administrează împreună cu soțul ei, Leonid Globa afacerea „ENERSAN FAMILY”. Brutăria artizanală se bazează pe producerea pâinii integrale cu maia de casă. Ideea de a duce un stil de viață sănătos a stat la baza inițierii afacerii.
    
(VIDEO) Veronica Negruță, fondatoarea primului cabinet de logopedie din Orhei - „LOGOPICI”
27.05.2020, 14:38
Veronica Negruță este fondatoarea primului cabinet de logopedie din orașul Orhei – „LOGOPICI”. Încă din copilărie avea această pasiune față de pedagogie, în special ce ține de lucrul cu copii și acum datorită participării la proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, visul ei a devenit realitate.
(Video) De la prima paletă de farduri la propriul studio de machiaj
26.05.2020
Rodica Cheptine este make-up artista care a transformat marea sa dragoste față de culorile de pe paleta de machiaj într-o afacere de succes. A avut un parcurs profesional îndelungat, dar niciodată pe durata acestuia nu a ezitat în a se perfecționat. La Makeup Studio by Dika Cheptine, a cărui fondatoarea este Rodica, fiecare lucrare este rezultatul unei colaborări dintre clienții și viziunea artistică proprie a make-up artistei.
    
Daniela Cheltuitor, tânără antreprenoare: „Fă în viață ceea ce îți place, doar atunci vei reuși și te vei simți împlinit”
15.05.2020, 21:03
Daniela Cheltuitor este o tânără antreprenoare, care la a ei 23 de ani are o afacere în Republica Moldova - „DANIELLEFLEURS”. Tânăra este din orașul Chișinău, satul Colonița şi a finisat Liceul teoretic Gheorghe Ghimpu din Colonița, după care a urmat Facultatea de Drept la USM, iar la moment îşi face studiile Masterat la USM - Drept Vamal. Este o fire cu calități multilaterale, iar gustul inedit pentru frumos i-a apărut după clasele primare, atunci când a început să combine hainele mai deosebit decât alții, culorile și tot ceea ce ține de creativitate.
Maria Muntean: „Nimic de succes nu apare fără multă muncă în spate!”
15.05.2020
Stilată, tânără și perseverentă, Maria Muntean și-a combinat pasiunile pentru a da start unei afaceri, și mai bine zis și-a deschis propriul magazin de haine „Sofi&Co”. Pasionată de modă și cu un simț comercial dezvoltat, Maria este în căutarea idealului, face față provocărilor și este gată să se dedice muncii în totalmente.
    
Denisa-Daniela Beregoi, tânăra care administrează o mini-afacere cu buchete personalizate și decoruri
15.05.2020, 14:00
Denisa-Daniela Beregoi este o tânără care deja de trei ani administrează o mini-afacere - „Saphir Bouquets”, ce constă în crearea buchetelor personalizate și decoruri pentru diferite evenimente. A început totul dintr-o glumă, iar mai apoi a realizat că își poate dezvolta pasiunea într-o mini-afacere.
Interviu cu Diana Garabadji: „Copiii sunt sursa mea de inspirație”
15.05.2020
Diana Garabadji este soție, mamă a doi copii, are 32 ani şi este din satul Drujba, raionul Ungheni. A studiat Industria ușoară la UTM, însă în anii de studenție nu prea îi plăcea ce studiază, de aceea nu a început să coase imediat. A urmat o pauză lungă de câțiva ani, timp în care a lucrat în sfera deservirii. Apoi a făcut iar cursuri de cusut şi după o altă pauză de câțiva ani, când s-a născut primul copil, a început să confecționeze primele seturi de haine mamă fiică. Acum este în Marea Britanie şi coase seturi la comandă mamă-fiică-fiu.
    
Stas Bragari și-a transformat pasiunea pentru fotografie într-o mică afacere cu ajutorul unui grant
04.05.2020, 16:58
Stas Bragari este unul dintre beneficiarii Programului de Granturi Mici implementat de către Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița. Tânărul este fotograf deja de 4 ani și următorul pas făcut a fost inițierea propriei afaceri în domeniul prestări de servicii foto pentru evenimente private și publice.
Veronica Rotaru, beneficiara grantului din partea Uniunii Europene: „Obținerea grantului a avut un impact pozitiv asupra afacerii mele”
30.04.2020
Veronica Rotaru este o altă beneficiară a Programului de Granturi Mici oferite de către Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița.Veronica a deschis o mini-tipografie și oferă servicii de printare foto, cărți de vizită, diplome, multiplicarea materialelor promoționale, vânzarea materialelor pentru lucrările handmade, suvenire și birotică.
    
Cristina Serbov: „Motivația de a deschide o afacere a venit din dorința de a rămâne acasă”
30.04.2020, 13:27
Cristina Serbov este beneficiară în cadrul Programului de Granturi Mici implementat de către Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița. Tânăra a câștigat grantul pentru a dezvolta afacerea proprie prin care oferă servicii de contabilitate asociațiilor obștești, întrepriderilor individuale, societăților pe acțiuni, societăților cu răspundere limitată, gospodăriilor țărănești, grupurilor de inițiativă.
Ecaterina Covali-Cheptănaru, fondatoarea Emotion Shop: istoria din spatele pandativelor create cu ajutorul copiilor
12.12.2019
Ecaterina Covali-Cheptănaru transformă emoțiile sincere ale copiilor în pandative pe care le pot purta părinții la piept – așa spune povestea brandului Emotion Shop. După mai bine de 10 ani de televiziune, Ecaterina și-a descoperit dragostea pentru bijuteriile cu emoții. Ce îi aduce împlinire astăzi, cum a apărut această idee, cât și lecțiile învățate la un an de antreprenoriat, ne spune într-un interviu pe care l-a acordat pentru stiripozitive.eu.
    
Tatiana Seul a deschis magazinul cu produse eco la Ialoveni – Soul Market
05.12.2019, 16:53
Una dintre dorințele Tatianei Seul a fost să deschidă un magazin cu produse autohtone și ecologice chiar în orașul Ialoveni. Datorită grantului obținut de la Fundația Est-Europeană, tânăra a reușit să mobilizeze asociațiile obștești și micii producători pentru a aduce produsele pur ecologice pe rafturile magazinului.
Antreprenoriatul în rândul tinerilor, tot mai încurajat: Doi tineri din Ialoveni au deschis un salon de frumusețe cu suportul Fundației Est-Europene
27.11.2019
Doi tineri din Ialoveni, Nicolae Vutcariov și Ioana Enachi, au reușit să pună pe roate un salon de frumusețe în satul Suruceni, datorită unui grant oferit de către Fundația Est-Europeană. Ideea de afacere a venit după ce au văzut un anunț al Fondului pentru Tineri Ialoveni, care îndemna tinerii să aplice cu proiectele lor pentru a obține finanțare pentru deschiderea unei afaceri.
    
Laura Ignat: Bijuterii confecționate cu suflet și pasiune
08.07.2019, 10:58
Laura Ignat este o tânără studentă, care pe lângă studiile din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, aceasta dedică timpul său confecțiilor manuale. Migala și răbdarea pe care o are pentru lucrurile hand-made, face ca procesul să fie o adevărată plăcere pentru ea. După spusele Laurei, lucrul pe care îl face este pentru a bucura persoanele cu un gust bun și suflet frumos.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.