Prima pagină / Oameni / Turism  /  Videografic | 10 lucruri din Turcia care pot inspira Moldova: Silvia Gruşca

Videografic | 10 lucruri din Turcia care pot inspira Moldova: Silvia Gruşca imprimare

03.06.2016  

Turcia este o țara cu ieșire la patru mări și este considerată, în primul rând, o țară turistică. Acest fapt îl confirmă și Silvia Grușca, o tânără din Moldova care deja de patru ani lucrează ghid hotelier în Turcia. Pentru Silvia, Turcia a devenit „un muzeu în aer liber”, un loc în care reușește să combine perfect munca și călătoriile.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Silvia a împărtășit cu noi 10 lucruri din Turcia care pot inspira Moldova.

1. Turcia are o istorie veche și bogată. Aici au fost făcute investiții solide în muzee, teatre și arhitectură. Toate acestea joacă un rol important în tradiţiile şi valorile culturii turceşti.

-----

2. Turcii sunt foarte ospitalieri și prietenoși. Iar servicii sunt la înălțime, la fel ca și salutul călduros de „bun venit”.

-----

3. Unul din cele mai spectaculoase locuri vizitate în Turcia este Pamukkale, cunoscut pentru cele mai mari bazine de calcar cu apă termală din lume şi priveliştea de basm.

-----

4. Drumurile în Turcia sunt excelente și cu un marcaj impecabil. „Orașele importante sunt legate prin drumuri rapide, cu bandă dublă pe fiecare sens, iar indicatoarele rutiere nu-ți permit să te rătăcești”, povestește tânăra din Moldova care este ghid în Turcia.

-----

5. Infrastructura transporturilor este bine pusă la punct. Autocarele sunt dotate cu internet și televizor, iar la drum pasagerii sunt serviți cu suc, apă, cafea şi ceai. Apropo, aici nimeni nu călătoreşte în picioare.

-----

6. Bucătăria turcească este una dintre cele mai renumite din lume. Bucatele tradiționale se numesc: kebab, borek și dolma. Bucătăria turcească variază în funcție de regiune. Totuși, dacă suntem în țara prăjiturilor și bucatelor speciale, de ce să nu încercăm baklava sau rahat lokum?

-----

7. Mari iubitori de cafea și ceai, turcii au adus aceste două băuturi la rang de simbol național. Ceaiul este nelipsit de la orice masă. De asemenea, o vizită în această țară va avea mai mult gust dacă încercaţi cafeaua turcească, făcută pe nisip, spune Silvia Grușca. 

-----

8. Stilul vestimentar al turcilor este unul modern. Pe stradă poți vedea doamne purtând batic și îmbrăcăminte de culoare neagră. Iar atunci când vizitezi o moschee în Turcia, trebuie să-ți scoți încălțămintea, femeile trebuie să poarte o fustă lungă și să aibă umerii acoperiți. 

-----

9. Să  negociezi cu un negustor în Turcia este un lucru des întâlnit. În foarte puține locuri găsești prețurile afișate, cum ar fi în centrele comerciale. Orice preț este subiect de discuție. 

-----

10. În Turcia nu ai cum să te plictisești. Aici găsești timp de odihnă în orice oră a zilei, bucurându-te de zilele libere petrecute la plajă sau la shopping, povestește Silvia Grușca în 10  lucruri din Turcia care pot inspira Moldova.

Acest videografic este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova. 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.