Prima pagină / Oameni / Turism  /  VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Mexic care pot inspira Moldova: Anna Şargov

VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Mexic care pot inspira Moldova: Anna Şargov imprimare

22.06.2016  

Anna Șargov este o tânără din Moldova care coordonează proiecte în cadrul Fundaţiei CIVITAS pentru Societate Civilă din Cluj-Napoca. Dintotdeauna Anna a visat să ajungă într-o ţară care să-i lărgească orizonturile şi din acest motiv ea a ales să meargă în Mexic. Anna a ales 10 lucruri din Mexic care pot inspira Moldova.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Mexicanii se numără printre popoarele care se mândresc cel mai mult cu trecutul lor istoric și au grijă ca să nu îl uite. Și își pun personalitățile istorice chiar și pe plăcuțele de înmatriculare.

---------- 

Bancnotele mexicane sunt și valoroase, și diferite. Fiecare bancnotă are portretul unei personalități marcante pentru istoria Mexicului. Pe bancnota de 500 îi putem găsi pe pictorul Diego Rivera, iar pe verso – pe soția acestuia  pictorița Frida Kahlo.

---------- 

Cultura mexicană venerează cel mai mult familia. Mexicanii locuiesc împreună, sărbătoresc împreună și cel mai important, își iubesc și își onorează bătrânii. Nu doar în vorbe, ci și în atitudine și fapte. Și asta sigur poate inspira Moldova.

 

----------

Ziua tuturor morților se sărbătorește și în Mexic. Este, mai degrabă, o bucurie de-ai fi alături de cei care nu mai sunt. Oamenilor nu le pasă atât de mult cum sunt îmbrăcați, nu se întrec la capitolul „pomene" și nici la marca mașinilor, dacă înțelegeți unde vreau să ajung, povestește Anna Șargov.

 

----------

Mexicanii sunt un popor foarte politicos și primitor. Pentru un turist venit în Mexic, nimic nu se compară cu ospitalitatea, zâmbetul și bucuria localnicilor. Aici oamenii au un rol cheie în promovarea țării ca destinație turistică.

 

----------

Persoanele cu dizabilități sunt perfect integrate în societatea mexicană. Au locuri de muncă, prieteni și o viață socială activă.

 

----------

Fiecare mașină care oferă servicii de taximetrie are afișată pe geam licența care îi permite să funcționeze. Astfel călătoria este mai sigură.

 

----------

În Mexic este promovat mersul de jos sau cu bicicleta. Iar autoritățile au decis ca în anumite zile din săptămână circulația cu mașina prin anumite orașe să fie limitată. Ssta pentru a micșora poluarea.

 

----------

Este o plăcere să călătorești cu transportul public inter-urban din Mexic, spune Anna. Acesta întrunește toate normele de siguranță și, în plus, este confortabil.

 

----------

Dacă ar fi să aleagă un singur cuvânt pentru a descrie Mexicul, moldoveanca Anna Șargov ar alege cuvântul: Autentic. Autenticul a rămas și în Moldova, încă viu, încă dornic de a fi explorat. Haideți să-l împărțim și cu alții, să promovăm Moldova autentică, Moldova adevărată. Este îndemnul Annei Șargov în cele 10 lucruri din Mexic care pot inspira Moldova.

----------

Acest videografic este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova. 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.