Prima pagină / Oameni / Turism  /  VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Tinca Comendant

VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Tinca Comendant imprimare

29.06.2016  

Tinca Comendant s-a aflat jumătate de an în Germania și a adus acasă, împreună cu emoția și experiența de acolo, 10 lucruri care pot inspira Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Țara punctualității
Germania este o țară care nu întârzie. Aici totul funcționează după un orar exact. Transportul vine și pleacă la timp. La fel ca și oamenii care vin la muncă să fie activi, nu relaxați.

----------
Țara bicicletelor
De la mic la mare, toţi germanii merg pe biciclete. Și sunt respectați pe străzi  chiar și de şoferii grăbiţi.

----------
Țara pietonilor
Germania își respectă pietonii. Zonele pietonale cuprind cartiere întregi. Iar singurul transport care are acces aici sunt  tramvaiele, serviciile de urgență și taxiurile, care au limită de viteză de 5 kilometri pe oră. Ca să nu depășească pietonii care merg la pas.

----------
Țara bunelor maniere
Germania este și țara bunelor maniere. Politețea îți deschide toate ușile. Oaspetele este rege și asta se vede atunci când pășești într-un local.

----------
Țara arhitecturii şi spațiilor verzi
Germania prețuiește istoria. Monumentele de arhitectură sunt păstrate. În același timp, Germania nu experimentează cu plantele. Aici nu sunt plantate flori pe marginea drumului. Însă iarba este mereu tăiată și îngrijită.

----------
Țara indicatoarelor
În Germania este imposibil să te rătăcești. Aici toate străzile au nume și toate casele au număr. Direcțiile sunt indicate în intersecții și sunt multe puncte informative cu hărți detaliate.

----------
Țara muzicii vii

Ca să poți cânta în stradă, trebuie să ai studii muzicale și să faci muzică de calitate. Doar astfel poți încânta trecătorii, povestește Tinca Comendant.

----------
Țara muncii și a distracțiilor
Germanii lucrează mult, dar și știu foarte bine să se odihnească. Aici există o viața de noapte în cluburi foarte activă, însă prioritate au plimbările sub cerul liber.

----------
Țara în care poți obține ceea ce dorești
Germanii gândesc pozitiv, au simțul umorului și sunt binevoitori. În plus, trăind în Germania, înveți să te accepți așa cum ești și să nu te uiți în ograda vecinului. Astfel devii puternic și sigur de propriile forțe. Este simplu: ca să obții ce îți dorești, trebuie să muncești și să nu te dai bătut.

----------
Țara echilibrului
În Germania venitul lunar îți ajunge să achiți chiria, să mănânci sănătos, să porți haine de calitate și să te bucuri de viață. Probabil pentru că germanii nu știu să arunce bani în vânt, povestește Tinca Comendant în cele 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova.

----------
Acest videografic este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.