Prima pagină / Oameni / Turism  /  VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Thailanda care pot inspira Moldova: Arina Iavorschi

VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Thailanda care pot inspira Moldova: Arina Iavorschi imprimare

10.06.2016  

Thailanda este o țară minunată ce poate oferi totul, de la vacanțe de cinci stele până la experiențe profesionale, culturale sau sociale. De aceasta s-a convins și Arina Iavorschi​, care a ajuns să țină cursuri de etică la prima universitate internațională de aici. Țara este mult prea frumoasă pentru a o descrie în cuvinte, iar Arina a ales cele mai importante 10 lucruri din Thailanda care pot inspira Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Patriotismul
Dragostea și respectul pentru țară se observă prin faptul că peste tot este arborat steagul Thailandei și steagul regal. De asemenea la ora 8:00 și la ora 18:00 este intonat imnul țării la toate stațiunile de radio și în toate instituțiile, iar între timp toate persoanele se opresc și stau fără mișcare pe durata intonării.

----------

Dragostea pentru rege
Thailanda este un regat, numele oficial al țării fiind Regatul Thailandez. Dragostea thailandezilor față de rege este unică, care se observă prin faptul că în toate instituțiile publice și private, dar și pe toate străzile se pot vedea imagini cu monarhul singur sau alături de regină. Zilele de naștere a regelui și a reginei sunt instituite și ca ziua tatălui și respectiv ziua mamei, regele și regina fiind considerați părinții națiunii.

----------

Proiecte sociale
Thailandezii învață să fie conștienți de problemele lor în societate și de nevoile celor dezavantajați. Astfel ei vizitează, donează sau organizează diferite activități în orfelinate, vizitează ONG-uri ce au grijă de animalele abandonate sau fie fac curat într-un templu, toate acestea fiind coordonate de către studenți pentru cei nevoiași și pentru mediul înconjurător.

----------

Zâmbetul
Arina Iavorschi spune că thailandezii au darul de a zâmbi mereu și în orice situație Zâmbetul face parte din cultura lor și nu din cauza situației economice a țării. Se poate observa chiar și cele mai simple și sărace persoane care împart zâmbetul lor cu toți.

----------

Turismul
Thailanda este una dintre cele mai solicitate țări de către turiști din regiune. Totul se datorează plajelor fermecătoare cu nisipuri albe și fine, apelor cristaline și locurilor perfecte pentru vacanță. Munții și pădurile tropicale sunt și ele prezente. Nu doar natura cu peisajele sale splendide atrage turiștii, dar și serviciile hoteliere sunt bine dezvoltate care oferă diverse servicii pe placul și posibilitățile fiecăruia.

----------

Tradițiile
Deși globalizarea, se poate simți și în Thailanda, oricum locuitorii țării țin cu strictețe la sărbătorile naționale și religioase. Religia preponderentă în Thailanda este budismul. Circa  94% din întreaga populație sunt budiști și fac parte din identitatea națională a țării.

----------

Masajul
„Cine nu a auzit de masajul thailandez?”, întreabă moldoveanca Arina Iavorschi. Acesta este foarte cunoscut peste tot, în special despre beneficiile sale pentru sănătate. Masajul thailandez se poate găsi oriunde în Thailanda și e un păcat să vii aici și să nu încerci măcar o dată acest masaj.

----------

Bucătăria
Bucatele tradiționale thailandeze se bazează pe cinci gusturi: picant de la ardei iuți, acru de la sucul de lime, dulce de la zahărul brun, sărat de la sosul de pește și uleios de la laptele de cocos, acestea sunt ingredientele ce nu lipsesc din bucătăria thailandeză.

----------

Calmul
Thailandezii nu sunt un popor stresant și aceasta se observă peste tot: la serviciu, la școală, pe stradă. Thailandezii au mers specific și domol, iar ceea ce inspiră este faptul că pe când trăim într-o societate mereu grăbită și stresantă, în Thailanda se menține un echilibru, în special la locul de muncă.

----------

Uniformele
Locuitorii de aici poartă diverse uniforme, fie că sunt elevi, studenți la licență, lucrători la instituțiile publice sau private. Practic toate băncile au cel puțin tricourile lor polo. Aceasta creează o imagine mai profesională și contribuie la autodisciplină, povestește Arina Iavorschi în cele 10 lucruri din Thailanda care pot inspira Moldova.

----------

Acest videografic este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.