Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  (Videografic) 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot

(Videografic) 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot imprimare

07.05.2015  

Ana Ropot și-a făcut studiile în Beijing, a adus în Moldova trei titluri de Miss cucerite în China şi a jucat într-un film produs de chinezi. Ana a povestit despre 10 lucruri din China care pot inspira Moldova.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Ana Ropot a scris 10 lucruri din China care pot inspira Moldova.

Disciplina

 Chinezii sunt foarte disciplinaţi şi pot să înveţe sau să lucreze până la 18 ore pe zi. Şcolarii studiază de la 8 până la 16, după care au lecţii adăugătoare de muzică, sport sau limbi străine. Ai întârziat câteva secunde la ore? Stai în coridor toată lecţia. Ai întârziat mai mult de cinci minute la serviciu? Amendă cu valoarea salariului pentru jumătate de zi sau chiar o zi întreagă.

Forta de concentrare

 Chinezii au o capacitate incredibilă de concentrare psihologică în situații stresante. Cap de afiș pot fi muncitorii care spală geamurile atârnând de o funie subțire la înălțimea a 80 de etaje, pe vânt puternic, fumând o țigară și vorbind la telefon.

Bucataria chinezeasca

 Bucătăria chinezească este ceva excepțional. Există 8 categorii generale de mâncare, specifice provinciilor de origine, și încă alte patru categorii corespunzătoare minorităților naționale. Un înțelept chinez spunea că dacă am gusta din 10 bucate diferite la fiecare mic dejun, prânz și cină, ne-ar trebui 300 de ani pentru a gusta din fiecare fel de mâncare.

Dorm

 Chinezii dorm mult. Nu la fel de mult ca portughezii, dar dorm cel puţin opt ore pe zi. Şi pot dormi oriunde. În metrou, autobuz, ascensor…

Frumusetea naturala

 În China frumuseţea naturală este înalt apreciată. Femeile optează pentru un machiaj abia vizibil. Chiar şi starurile şi prezentatoarele TV. De asemenea chinezii nu au ochi buni pentru decolteuri adânci şi fuste scurte.

Perseverenta

 Perseverenţa este o calitate a poporului chinez. Ei pot repeta ceva de mii de ori doar ca în final să le iasă totul perfect. Şi nu e de mirare, când te gândeşti că în alfabetul chinez sunt vreo 20 de mii de caractere.

Imaginatie vestimentara

 Chinezii sunt coloraţi. Mai exact spus: fiecare se îmbracă aşa cum îi place şi cum crede că este definit mai bine de vestimentaţie. Poţi întâlni femei în rochii de seară, încălţate în ghete, purtând ochelari de schi, dar şi tineri îmbrăcaţi la patru ace, cu pălărie, costum, cravată şi fustă.

Solidaritate

 Cultura chineză îi învaţă pe oameni să fie uniţi, solidari, începând cu membrii familiei şi terminând cu colegii de serviciu sau vecinii din cartier. Dacă un copil aduce dulciuri la şcoală, el le va împărţi cu toţi colegii. În anul 2011, peste 250 de milioane de chinezi au plecat din oraşe şi provincii spre casă pentru a petrece alături de familie sărbătorile de iarnă.

Chinezii îşi iubesc ţara într-atât de mult, încât pot să-şi dea viaţa pentru ţara-mamă chiar dacă de câteva generaţii trăiesc în alt capăt de lume. Pentru ei China este cea mai frumoasă şi extraordinară ţară din lume.

10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot 10 lucruri din China care pot inspira Moldova: Ana Ropot
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.