Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova: Cristina Trifanov

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova: Cristina Trifanov imprimare

14.03.2016  

Datorită unui program de exchange, Cristina Trifanov și-a făcut studiile în Coreea de Sud pe parcursul unui semestru. În acest timp, ea a reușit nu doar să studieze engleza și coreeana, dar și să cunoască cultura și civilizația acestei țări. Cristina a rămas plăcut surprinsă de tot ce a văzut în această țară și a mărturisit că ar fi în stare să scrie chiar și o întreagă carte despre această națiune frumoasă. Dar până atunci, ea a ales să scrie pentru Stiripozitive.eu 10 lucruri din Coreea care pot inspira Moldova.

Votează: 4.3/5 (9 Voturi )

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova:

Infografic

1. Viața studențească
Fiind studentă în Coreea de Sud am avut ocazia să simt din plin diferența dintre felul cum trăiesc studenții din această țară și cei din Moldova. Mi-a plăcut nespus de mult că studenții coreeni nu folosesc transportul public, deoarece universitățile le oferă transport pentru a merge la ore. Se organizează festivalurile universitare, în timpul cărora se fac concerte cu diverse staruri, prezentări teatrale și multe alte evenimente interesante.

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov

2. Modul sănătos de viață
Și la noi în țară sunt încercări de a promova modul sănătos de viață, însă în Coreea e ceva normal ca seara toți membrii familiei să facă sport în fața blocului sau în weekend să meargă la plimbări în munți.

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov

3. Mâncarea
Cred că toți au auzit despre mâncarea asiatică. Este foarte gustoasă și sănătoasă. Chiar dacă e picantă, îi vei duce dorul, indiferent dacă ai gustat-o o singură dată sau de 10 ori.

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov

4. Respectul și politețea
Despre etica coreeană se scriu legende. Și de fapt tot ce ați auzit despre respectul coreenilor față de cei mai în vârstă e adevărat. Politețea este pe primul loc în societate, iar oamenii în vârstă sunt privelegiați și respectați.

5. Transportul public
De câte ori în Moldova s-a întâmplat să așteptați microbusul sau autobusul la stație? În Coreea nu l-am așteptat niciodată. M-a uimit faptul că transportul public nu întârzie NICIODATĂ.

6. Exteriorizarea emoțiilor
Dacă v-ați gândit vreodată că filmele coreene sunt exagerate vă voi dezămăgi. Coreenii chiar au acel cult al unei relații pure și inocente. Nu veți vedea pe stradă sau în parc, tineri care se sărută sau se țin la piept. Asta e ceva intim pentru ei.

7. Stilul vestimentar
Probabil doar pentru străini de deosebit modul în care se îmbracă coreenii, deoarece aceștia nu se consideră foarte fashion. Mie însă îmi place mult felul cum arată ținutele lor. Sunt elegante, comode și deloc vulgare.

8. Relaxare după o zi de muncă
Pentru coreeni compania în care lucrezi este a doua familie, iar cinele în familie sunt considerate un lucru sfânt. De aceea nimeni nu se miră când la orele 18.00 restaurantele tradiționale sunt invadate de grupuri enorme de oameni îmbrăcați după un anumit dress code.

9. Delivery service
Este ceva nemaipomenit de comod, mai ales pentru studenții leneși. Poți comanda orice și produsul va fi livrat foarte repede.

10. Simbioza dintre vechi și modern
Palate regale sau mănăstiri străvechi sunt în orice țară, dar în Coreea poți întâlni străzi sau chiar cartiere întregi de case care pot fi numite fără dubii monumente istorice. Cel mai amuzant e să vezi parcat în fața unei case din secolul al 
XVII-lea sau al XVIII-lea  un automobil de ultimă generație.

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov

・ ・ ・

Acest subiect este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova. 

10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov 10 lucruri din Coreea de Sud care pot inspira Moldova Cristina Trifanov
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.