Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Videografic | Livia Ţurcanu: 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova

Videografic | Livia Ţurcanu: 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova imprimare

15.04.2016  

Olanda este țara cu cele mai multe reguli, dar și oportunități de dezvoltare. Dovadă sunt mărturisirile Liviei Țurcanu, tânara din Republica Moldova care, datorită unui program de burse, reușește să facă un Masterat în Olanda și să lucreze la Centru de Guvernare Electronică al Republicii Moldova. Livia a împărtășit cu noi 10 lucruri din Olanda care pot inspira Moldova.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

10 experiente din Olanda

O experiență artistică 

O experiență artistică din Olanda este vizitarea casei-muzeu a pictorului olandez Rembrandt, confiscată de creditori și restaurată în anul 1911.

10 experiente din Olanda

O experiență culinară

Olandezii te cuceresc prin tarta cu mere și napolitanele cu caramelă. Dacă le laşi un pic pe ceaşca de ceai sau cafea, aburii vor topi umplutura de caramelă şi vor da un gust intens.

10 experiente din Olanda

O experiență oenologică

Regiunea Limburg a Olandei este locul unde se păstrează un local cu tradiţii de peste 300 de ani de producere şi îmbutelierea a vinurilor.

10 experiente din Olanda

O experiență memorabilă

O experiență memorabilă a Liviei din Olanda este organizarea campaniei de susţinere a vinurilor din Republica Moldova în perioada embargoului impus de Rusia în anul 2013.

10 experiente din Olanda

O experiență sportivă

Olandezii sunt antrenaţi de mici să meargă pe bicicletă, iar regulile de securitate sunt principiale: casca de protecţie, farurile, clopoţelul pentru a semnala participanţii la trafic şi lanţul pentru parcare. Toate sunt obligatorii. Altfel vei primi o amendă de 40 de euro pentru echipament lipsă. Bicicleta este folosită de olandezi pentru a merge la universitate, la bibliotecă, la cumpărături şi chiar la club.

10 experiente din Olanda

O experiență culturală

O altă mândrie a Olandei este orașul Leeuwarden (Líuardăn), desemnat capitala europeană a culturii pentru anul 2018.

10 experiente din Olanda

O experiență turistică

Orașele Olandei au străduţe înguste pavate, biserici cu ornamente în stil gotic, care te poartă înapoi în timp, aici istoria poate fi citită în pereţii care serveau, în trecut, drept sistem de apărare.

10 experiente din Olanda

O experiență inedită

Olandezii au un mod inedit de a întâmpina Postul Mare, aceștia organizează un carnaval care durează trei zile. În latină, carne-vale înseamnă „adio carne”. Iar asta se întâmplă în Maastricht în aceste trei zile.

10 experiente din Olanda

O experiență intelectuală

Universitatea din Maastricht are o infrastructură prietenoasă studentului, începând cu facilităţile de tipărire disponibile în facultăţi şi terminând cu biblioteca care lucrează până seara târziu.

10 experiente din Olanda

O experienţă de cetăţean

Olandezii sunt foarte buni la planificare urbană şi infrastructură. Când mergi prin oraş simţi că fiecare lucru stă la locului lui, nimic nu lipseşte şi nimic nu este în plus. Administraţia oraşului Chişinău ar avea multe de învăţat de la olandezi, pentru a face din oraşul nostru o adevărată capitală europeană.

10 experiente din Olanda

  

Acest videografic este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova. 

10 experiente din Olanda

10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova 10 experienţe din Olanda care pot inspira Moldova
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.