Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  10 lecții pe care le-am învățat până 36 de ani: Rusalina Russu-Țurcanu

10 lecții pe care le-am învățat până 36 de ani: Rusalina Russu-Țurcanu imprimare

26.04.2016  

Rusalina Russu Țurcanu – omul care prețuiește tot ceea ce are în preajmă, pentru că doar așa consideră că poate fi cu adevărat fericită. Vedeta de la „Moldova 1” ani de-a rândul a prezentat programul matinal „Bună dimineața”, iar actualmente are emisiunea „O seară în familie”. Zâmbetul, optimismul și familia sunt elementele esențiale care-i conturează viața.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Rusalina Russu-Țurcanu a împărtășit cu echipa Stiripozitive.eu 10 lecții de viață pe care le-a învățat până la 36 de ani:

1. Să nu fur.

„Am învățat pe când aveam vreo cinci ani. Eram în vizită la verii mei și am descoperit o minge mică de tenis de câmp. Era o minge câștigată la Lunapark, unica sursa de distracție în acele vremuri. Atât de mult mi-a plăcut mingea, ca am ascuns-o în buzunar si am luat-o cu mine. Acasă mama a descoperit micul meu furt. M-a certat atât de rău, cu atâtea argumente încât credeam că scrie pe fruntea mea ca sunt o hoață și despre aceasta știe toata lumea. Mingea am dus-o înapoi sa nu știe verii mei și, recunosc cu mâna pe inima, că de atunci n-am mai furat niciodată un capăt de ață.

RUSA 

2. Să nu calc pe aceeași greblă de doua ori.

Pentru ca eu de nouăzeci și noua de ori deja am călcat. Întotdeauna am fost o naivă și am crezut în oameni, iar aceștia m-au folosit și m-au trădat după bunul lor plac. „Ei, lasă, se mai întâmplă, n-o sa se mai repete”, îmi ziceam mereu. Întotdeauna am iertat pe cei care m-au trădat, le-am mai dat o șansă, iar ei au mușcat mâna până la cot. Cine trădează și vinde nu are iertare. „Lupul păru-și schimba, dar năravul, ba.”

rusa

3. Nu exista prietenie adevărată între colegii de serviciu.

Nu mai cred în prietenie adevărată și nici prieteni nu mai am. Nu în zadar spunea Coelho: „Prieteni sunt cei care-ti sunt aproape la bucurie si nu la necaz.” Când eram tristă prietenii mă susțineau, dar se bucurau în sinea lor că le merge un pic mai bine decât mie, iar când eram fericită și aveam succes, se bucurau scrâșnind din dinți. Astăzi am doar colegi, vecini, cumetri, amici. Există lucruri pe care deja n-o să le mai spun niciodată acestor urechi. Din fericire am o singura prietenă care știu că nu mă va trăda niciodată – soțul meu.

ru

4. Cel mai important lucru în viață este familia.

 Când iți este greu, când nu ai bani și nu ești un om de succes nu te știe nimeni. Când a murit tata toți au uitat de noi. Toți aveau prea multe treburi, ocupații, probleme. După ce mi-am plâns toate lacrimile, mi-am vândut toate hainele la bazaruri de vechituri ca să finalizez facultatea și mi-am spus toate rugăciunile, Dumnezeu m-a auzit și mi-a întins o mâna. M-am ridicat de jos și am mers înainte. Paradoxal, dar cum am apărut la ecran până și cele mai ocupate rude și-au adus aminte de existența noastră.

ru

5. Un picior în fund, un pas înainte.

Când am plecat de la teatru, fără voia mea, credeam că viața s-a terminat, că nu voi mai face vreodată ceea ce-mi place, că nu voi merge niciodată cu plăcere la munca. Dar, viața are surprizele ei. Am făcut un pas înainte spre necunoscut și nu am dat greș. Televiziunea m-a îndrăgit, m-a acceptat, iar eu astăzi, nu aș schimba-o pe nimic în lume. Poate doar, dacă cineva mi-ar da „un picior în fund” și aș fi nevoită s-o iau de la capăt.

rus

6. Dumnezeu le vede și le aude pe toate.

Totul în viață este ca un boomerang, dai și primești înapoi după merit. Eu sunt un om credincios. De multe ori am primit semne divine, dar din păcate nu întotdeauna am știu să mă folosesc de ele. Când fac sau gândesc ceva rău știu că Dumnezeu o sa mă pedepsească. Până și când mă împiedic îmi dau seama că în gând spun vreo prostie.

rusa

7. Dacă vrei să pierzi un amic, împrumută-i bani.

Nu obișnuiesc să iau sau să împrumut bani. Nu sunt zgârcită, dar eu când împrumut de la cineva nu pot dormi noaptea pâna nu dau înapoi, fie și 10 lei și nu-mi place să dau bani cu împrumut. Cum îi dau, cum vad că omul mă ocolește, vorbește fără a mă privi în ochi, iar dacă mai trece și de termenul stabilit, apoi nici la telefon, nici la bună ziua nu răspunde.

yi

8. Fiecare pai cu umbra lui.

Am învățat în timp, dar și datorită emisiunii pe care o moderez, să mă bucur de ceea ce am în preajma pentru ca să pot fi cu adevărat fericită. Doar atâta timp cât o sa ne vedem lungul nasului, n-o să invidiem pe alții, n-o să vrem să-i copiem și să tindem spre culmi de neatins, vom fi împăcați cu noi înșine, iar asta e adevărata fericire. Am învățat să-i iubesc pe cei din preajma mea așa cum sunt ei, să le văd calitățile și să le accept defectele. Eu am ceea ce merit și mă bucur de ceea ce am.

rusa

9. Copii sunt cel mai mare dar de la Dumnezeu.

Am doi copii frumoși, sănătoși care mă învață în fiecare zi să trăiesc. Datorită lor văd cum răsare iarba, văd răsăritul soarelui (mezinul e foarte matinal), admir buburuzele care-și duc fărâma de pâine în spinare. Împreună transformam „scaunele în mercedesuri”, iar „maturile în cai năzdravani”.

vfd

10. Viața e așa de scurtă.

Și trece atât de repede, parcă mai ieri eram mireasă, iar azi duc în brațe și-n spinare doi pui de om. Așteptăm să ne crească copiii și nu observăm că ei cresc, iar noi descreștem. Bogdan îmi zice: „mama, când eu o sa fiu mare și tu o sa fii copilul meu, eu o sa am grijă de tine…”, povestește Rusalina Russu-Țurcanu pentru Stiripozitive.eu

rusa

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: arhivă personală

Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu Rusalina Russu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.