Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  VIDEOGRAFIC | 10+1 Țări care pot inspira Moldova: Doru Curoșu

VIDEOGRAFIC | 10+1 Țări care pot inspira Moldova: Doru Curoșu imprimare

14.05.2016  

Doru Curoșu este tânărul din Moldova care a fost nominalizat de către revista americană Forbes în topul „30 de tineri din Europa care au obținut succese înainte de 30 ani”. Doru a ales din călătoriile sale cel puțin 10 țări din Europa și Asia care pot inspira Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Belgia 

Belgia impresionează prin diversitate etnică, culturală și religioasă. În același timp, belgienii reușesc să convețuiască și să asigure existența unui stat cheie pentru Uniunea Europeană, în special din punct de vedere politic. Diversitatea și toleranța provin și din faptul că Belgia are 3 limbi oficiale: olandeza, franceza și germana.

-----

Finlanda 

În Finlanda există o legătură puternică între oameni și natură. Finlandezii petrec mult timp în aer liber, având tradiția campingului cu toată familia.

-----

Azerbaidjan 

Poporul din Azerbaidjan este foarte primitor. Azerii sunt mândri de țara, istoria și prezentul lor. Chiar și tinerii care merg la studii peste hotare, revin după finalizare și aplică toate cunoștințele în Azerbaijan, povestește Doru Curoșu. 

-----

Ucraina 

Ucraineii sunt mai fermi în lucrurile pe care și le doresc, în special atunci când vine vorba de identitatea lor, istoria țării și importanța exprimării propriilor opinii într-un stat democratic.

-----

Germania

Dedicația pentru muncă eficientă și produse calitative pot fi o lecție a Germaniei pentru Moldova.

-----

Spania  

De la spanioli Moldova poate învăța că viața trebuie trăită la maxim, iar siesta, trebuie să ne mai aducă aminte și de importanța odihnei.

-----

Turcia 

Turcii își cunosc bine meseria, sunt vânzători iscuți atât prin bazaruri, cât și atunci când vine vorba de promovarea frumuseții, locurilor istorice și a celor de odihnă din țara lor.

-----

Italia 

„Cea mai importantă lecție pe care ne-o pot oferi italienii, este grija pentru părinți, pentru bătrâni. Pe de o parte pentru că așa sunt tradițiile familiei, pe de altă parte, pentru că așa prevede legea”, povestește Doru Curoșu în cele 10 țări + 1 din Europa și Asia care pot inspira Moldova.

-----

Portugalia

Potugalia este o altă țară demnă de inspirație. Ea rămâne a fi țara cu cele mai mici prețuri din vestul Europei, cu bucate deosebite și locuri unice de vizitat.

-----

Israel 

În Israel autoritățile se implică în promovarea modului de viață sănătos. Țara este în reconstrucție activă, infrastructura nouă a orașelor este vizibil bazată pe piste pentru bicicliști și piste de alergat.

-----

Georgia

Iar de la Georgia, povestește Doru Curoșu, am putea învăța atașamentul față de cultură, dansuri și muzică tradițională. Toate acestea pun în valoare familia.

 

-----

Avem cel puțin 10 țări care pot inspira Moldova: Belgia, Finlanda, Azerbaidjan, Ucraina, Germania, Spania, Turcia, Italia, Portugalia, Israel și Georgia.

Acest videografic este realizat de „URMA ta” cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Ambasadei SUA în Republica Moldova. 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.