Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  „Munciți mult și mâncați gustos!” este mesajul lui Toader Chirilov din Ustia, Criuleni, la cei 92 de ani ai săi

„Munciți mult și mâncați gustos!” este mesajul lui Toader Chirilov din Ustia, Criuleni, la cei 92 de ani ai săi imprimare

Pozele vechi ale lui Toader Chirilov l-au surprins tot muncind

08.08.2012  

Toader Chirilov din satul Ustia, Criuleni, dezvăluie, la cei 92 de ani ai săi, secretul longevității: „Opriți-vă din muncit și mâncați gustos!”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

„Care e secretul vieții lungi?", așa își începe monologul despre viață omul care știe atâtea despre asta - Toader Chirilov, locuitorul de 92 de ani al satului Ustia, Criuleni, într-un mini-serial cu oameni care au ce spune și ce arăta din această localitate.

Steluța Andrei | Știripozitive.eu

Poama, rosii si vinete din gradina lui Toader Chirilov

„Munca, munca și iar munca, dragii mei. Când zici că nu mai ai ce face, te ia Dumnezeu la el, să îl ajuți. Voi, de acolo de la oraș, dacă ziceți că ați obosit de lucrat, mai veniți la ajutor pe câmp și în grădini că îi mare secetă și trebuie udat tot timpul". Acesta este mesajul lui Toader Chirilov către oamenii mai tineri, iar dovezile despre munca pe care o face în cel de-al zecelea deceniu al vieții sale sunt în pozele pe care le-am adus la Chișinău, cu poamă coaptă, cu roșii moldovenești gustoase...

Toader Chirilov

Iar pozele vechi, de acum 50 sau 70 de ani, l-au surprins pe Toader Chirilov la fel muncind.

Toader Chirilov si sotia

„Și numaidecât trebuie să mâncați gustos, dacă vreți să trăiți mult. Iaca eu, cresc în grădină legume de tot felul, fructe și mă țin de mâncat cât este vara de lungă. Și voi trebuie să faceți tot așa. Mie tare îmi place jambonul, aș da 2 căldări de verdețuri pe o bucată de jambon. Și în locul vostru tot n-aș veni la țară, că acolo la voi îi minunat, poți să te duci în fiecare zi să-ți ei câte 200 grame de tot ce vrei", spune Toader Chirilov.

Via lui Toader Chirilov

„Numai bani să fie. Da cred că or fi, că voi, tinerii din ziua de azi, sunteți deștepți, cam prea liberi și faceți tot ce vă taie mintea, da de deștepți, n-am cuvinte. Pe scurt, lucrați cât vă țin puterile și mâncați bine. Numai nu prostii, da mâncare adevărată".

Toader Chirilov cu familia

„Și să fiți sănătoși, dragii mei, să mă ajungeți și să mă întreceți. Să ne întâlnim sănătoși și la 93 de ani ai mei și ai voștri", este îndemnul pentru toată lumea al lui Toader Chirilov, unul dintre cei mai longevivi locuitori ai satului Ustia, raionul Criuleni.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.