Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  După o nuntă de 5 zile, 50 de ani împreună: Axenia şi Alexei Panfile din Ustia, Criuleni

După o nuntă de 5 zile, 50 de ani împreună: Axenia şi Alexei Panfile din Ustia, Criuleni imprimare

„Iar cele mai importante lucruri sunt ascultarea și încrederea unul în altul”

15.08.2012  

Nunta lor a durat cinci zile, căsnicia durează deja 50 de ani şi povestea vieţii Axeniei și a lui Alexei Panfile din satul Ustia, Criuleni, continuă.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Ea avea 18 şi el - 23. Şi de atunci sunt iată împreună. Dacă în cărţi există şi câte un veac de singurătate, în viaţa adevărată există romane de dragoste în care eroii sunt de jumătate de secol împreună. Axenia şi Alexei Panfile din satul Ustia, raionul Criuleni, şi cei trei copii ai lor ştiu asta din propria viaţă.

Steluța Andrei | Știripozitive.eu

Axenia si Alexei Panfilie, proaspat casatoriti

„Nunta noastră a durat 5 zile, așa era pe vremuri. A fost sub cerul liber, însă am avut tradiții frumoase, colaci și veselie. De atunci ne petrecem viețile împreună, numai cu stimă și respect unul față altul și față de neamuri. Numai așa poate o familie să supraviețuiască", povestesc Axenia şi Alexei Panfile.

Axenia Panfile (stanga)

În cei peste 50 de ani petrecuți doar împreună, Axenia și Alexei Panfile au învățat că cele mai importante lucruri sunt ascultarea și încrederea unul în altul.

Alexei Panfile

„Când ne-am luat, părinții ne-au spus că începe o viață nouă, că nu mai putem să ne uităm în urmă. Despre despărțire nici vorbă nu putea să fie. Da, a fost pe unde mai greu, pe unde mai ușor, ca la toată lumea, dar ce unește Dumnezeu în Biserică, omul nu mai poate despărți".

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.