Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Micul Mozart de Moldova, Catherine de Caraman duce faima Republicii Moldova departe de hotarele țării

Micul Mozart de Moldova, Catherine de Caraman duce faima Republicii Moldova departe de hotarele țării imprimare

19.03.2018  

Catherine de Caraman, începând cu vârsta de 5 ani, împreună cu profesoara ei de pian Larisa Jar, în perioada ultimilor 3 ani, a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale de pian, contribuind semnificativ la promovarea imaginii Republicii Moldova în plan internațional.

Deține în palmares o serie de premii, diplome, atât la concursuri naționale cât și internaționale. 

Pe parcursul a 3 ani, Catherine de Caraman a dus faima Republicii Moldova departe de hotarele țării. Datorită talentului, ambițiilor și a muncii de 5-8 ore de pian zilnice, depuse de către profesorul de pian Larisa Jar, pianista de doar 8 ani, a reușit să fie supranumită în Europa ca „Micul Mozart din Moldova”.

În ianuarie 2018, Catherine de Caraman și profesoara ei de pian, șef catedră pian în cadrul Liceului Republican de Muzică, Larisa Jar au fost decorate cu medalie de onoare a R. Franceze pentru o contribuție semnificativă la dezvoltarea culturii muzicale europene.

În martie 2018, Catherine de Caraman împreună cu profesoara ei va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional de pian din or. Iași, România.

Pe 20 mai 2018, Catherine de Caraman urmează să reprezinte Republica Moldova la unul din cele mai prestigioase concursuri internaționale de pian din Italia, în or. Veneția.

Micuța pianistă este câștigătoarea CUPEI concursului internațional de pian "Nice Cote de Azur" Franța (2016); câștigătoarea GRAND PRIX al concursului internațional de pian din or. Cannes, Franța (2018) şi câștigătoarea locului I al unui din cele prestigioase concursuri de pian din or. Moscova, Rusia (2018).

Până în prezent Catherine de Caraman deține titlul de laureată a mai multor concursuri naționalele și internaționale de pian din Moldova, Franța și Rusia:

- Franța, Marseille - 2016 (Locul I)

- Franța, Paris - 2016(Locul II)

- Franța, Nice - 2016 (Locul I)

- R. Moldova - 2015, 2016, 2017

- Polonia - 2015, 2017 (Locul II)

- Franța, Paris - 2018 (Locul II)

- Franța, Cannes - 2018 (Grand Prix)

- Moscova, Rusia - 2018 (Locul I).

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.