Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Catherine de Caraman: „Am decis. Toate premiile mele muzicale bănești vor fi donate pentru tratamentul copiilor grav bolnavi din Republica Moldova”

Catherine de Caraman: „Am decis. Toate premiile mele muzicale bănești vor fi donate pentru tratamentul copiilor grav bolnavi din Republica Moldova” imprimare

05.04.2018  

Catherine de Caraman împreună cu profesoara ei de pian Larisa Jar, în perioada ultimilor 3 ani a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale de pian. Datorită talentului, ambițiilor și a muncii, micuţa pianistă deține în palmares o serie de premii, diplome, atât la concursuri naționale cât și internaționale.

În martie 2018, Catherine de Caraman împreună cu profesoara ei au reprezentat Republica Moldova la concursul internațional de pian din Iași, România. 

Acolo a ocupat locul I, iar odată reîntoarsă în ţară a donat banii câştigaţi pentru caritate, pentru o fată de 4 ani, care suferă de paralizie a jumătății corpului pe partea stângă.

Otilia Pânzaru are 4 ani şi este originară din satul Bujor, raionul Hâncești. 

Totul a pornit de la un simplu vaccin administrat fiicei Otiliei care atunci, în 2014, avea doar 1 anișor, iar mai apoi viața acestei copilițe s-a transformat într-un adevărat coșmar. Otilia s-a ales cu o paralizie a jumătății corpului pe partea stângă. Timp de 3 ani, părinții Otiliei au încercat să facă posibilul și imposibilul pentru a merge la diverse tratamente de reabilitare, aici, în țară, ceea ce este foarte costisitor. Însă nu e de ajuns. Micuța Otilia are nevoie de investigații complete peste hotarele țării, ceea ce părinții nu își pot permite.” 

Doritorii pot ajuta această fetiţă donând bani AICI!

De asemenea, Catherine de Caraman a donat în scopuri caritabile bursa sa primită de la începutul anului în liceu. Iar pe viitor a decis să doneze toţi banii din premiile pe care le va câştiga şi la fel şi bursa lunară din liceu.  

Reamintim că până în prezent, micuța pianistă este câștigătoarea CUPEI concursului internațional de pian "Nice Cote de Azur" Franța (2016); câștigătoarea GRAND PRIX al concursului internațional de pian din or. Cannes, Franța (2018) şi câștigătoarea locului I al unui din cele prestigioase concursuri de pian din or. Moscova, Rusia (2018).

Sursă foto: Arhivă personală, Caritate.md.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.