Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  O călătorie în jurul lumii la 22 de ani

O călătorie în jurul lumii la 22 de ani imprimare

27.03.2019  

Colombo, Sri Lanka; Huraa Island, Maldives; Bandar Seri Begawan, Brunei acestea sunt doar câteva din cele 72 de locaţii pe care a reuşit să le viziteze tânărul de 22 de ani, originar din Moldova, Cătălin Gangalic.

Student la INSA din Lyon, Franța, Cătălin plictisindu-se de rutina zilnică a început ceea ce presupune sintagma „călător înrăit”. „Este o mare diferenţă dintre călătorie şi o vizită turistică, cea din urmă ţine doar de a te recrea fără a studia cultura ţării” a precizat Cătălin, călătoriile fiind una din căile prin care acesta reuşeşte să treacă peste propriile limite.

„Ajuns într-o ţară mereu încerc să vorbesc cu un localnic, să aflu situaţia lucrurilor din interior”, iar printre popoarele cele mai primitoare în viziunea tânărului sunt nepalezii şi băştinaşii statului Brunei. Obişnuinţei de mai sus se alătură cea de a nu avea nici-o aşteptare despre locul care urmează a fi vizitat, astfel reuşeşti să te întorci „fie mulţumit, fie foarte fericit”.

Pe lângă frumoasa experienţă de a găsi locuri cu privelişti excepţionale şi culturi noi, fiecare ţară este privită şi prin prisma unui stat în care Cătălin urmează să se stabilească cu traiul, la moment în top fiind Suedia.

„Despre Moldova pot spune că trebuie să-şi valorifice potenţialul” a afirmat Cătălin, menționând că statul care a reuşit să-l impresioneze cu adevărat, prin perioada scurtă în care a reuşit să ajungă la un progres considerabil este Singapore.

Cătălin Gangalic, în luna aprilie, urmează să cucerească şi America de Sud, iar până la vârsta de 30 de ani şi întreg globul pământesc; cred că este omul despre care se poate spune că-şi trăieşte viaţa orientându-se mai mult de compas, decât de ceas.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.