Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Odri Bârcă: „poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu”

Odri Bârcă: „poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu” imprimare

17.04.2019  

Odri Bârcă este tânăra originară din Chișinău care a reușit să se prezinte în cel mai frumos mod la show-ul Vocea României, însă aceasta nu este unicul merit al tinerei. Odri este și autorul propriilor piese, care speră să ajungă apreciate de publicul larg „căci poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu și poate creația mea ar deveni o sursă de inspirație pentru cineva”.

„Vocea României a fost, în primul rând, o experiență nouă, plină de emoție trăită intens, plină de adrenalină și surprize. În același timp Vocea României a fost și o adevărată provocare, care mi-a dat încredere în forțele proprii și m-a motivat să merg în continuare spre visul meu.”

Primul trofeu care a reușit să se întipărească în memoria tinerei este cel primit la vârsta de 12 ani, în cadrul concursului „Două inimi Gemene”: „acest concurs cumva m-a marcat, pentru că a fost primul în palmaresul  meu”, dar cu siguranță nu și ultimul.

„Desigur am avut ocazia sa cânt şi în afara hotarelor Republicii Moldova. Am evoluat la festivaluri din Armenia, Belarus, Ucraina, etc. Experienţele trăite sunt unice, frumoase şi irepetabile. Printre premiile pe care le-am obţinut peste hotare, aş putea menţiona concursurile din Feodosia, "Крымские волны" , "Золотая корона", din Vinogradov, Ucraina, - festivaluri la care am luat premiul întâi; marele trofeu al Festivalului "Земля под белыми крыльями" din Belarus, 2011, medalia de aur a concursului "Южный экспресс" din Ialta etc. Bineînţeles că am o mulţime de premii obţinute şi acasă, fiind câştigătoarea a 7 trofee naţionale şi internaţionale”, a povestit Odri.

Actualmente Odri este studenta unei facultăți cu profil economic din Franța, cu toate acestea nu a renunțat niciodată să-și perfecționeze talentul muzical indiscutabil: „Până la urmă muzica e şi ea un business, în care cunoştinţele în domeniul dat ar prinde bine. Și-apoi ca și orice om, vreau sa cunosc mai multe, una nu încurca la alta. Nu exclud că la un moment dat aș putea face și alte studii. Omul cât trăiește învață!”

„Indiferent că-mi fac și studiile în domeniul  economiei, și am de învățat o mulțime de lucruri, muzica totuși e pe primul loc, căci zilnic lucrez pentru a mă perfecționa”, a precizat tânăra.

 Iar pentru a le reuși pe toate, Odri mereu ține să-și planifice cât mai eficient timpul: „Dacă aș fi succintă, o zi ordinară din viața mea este constituită din mic dejun, sport, universitate, muzică și somn de minim 6 ore, pentru a avea destule forțe pentru  următoarea zi. Încerc să-mi fac un planning săptămânal, în care bifez tot ce am făcut și ce poate nu am reușit , pentru că fără organizare și disciplină, cred că viața mea s-ar putea transforma într-un fiasco total.”

Odri este autorul propriilor compoziții muzicale, două din aceste melodii au fost premiate cu trofee încă la vârsta de 13 ani.

„Cred că nu am o rețetă după care scriu piesele mele, uneori inspirația poate veni dintr-o stare care vreau să o pun pe hârtie si pe note, alteori conceptul piesei își poate avea începutul de la un singur cuvânt. Desigur mi-aș dori ca melodiile mele să devină cunoscute, căci poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu și poate creația mea ar deveni o sursă de inspirație pentru cineva.

În viitorul foarte apropiat intenționează să lanseze mai multe piese și speră ca lucrul și creația ei să fie apreciate. Iar cheia succesului, după cum a menționat Odri, este diferită „deja contează mult să dai de broasca potrivită și să-ți se deschidă o ușă, uite atunci dacă te mai înarmezi cu multa perseverență, răbdare  și munca , sigur reușești să obții ceva”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.