Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Cristina Isacov și carnețelul ei cu scopuri

Cristina Isacov și carnețelul ei cu scopuri imprimare

27.05.2019  

Cristina Isacov este tânăra ce transformă realitatea în imagini de ecran și emoții. A ajuns în cinematografie datorită părului roșu, talentului și creativității ce o manifestă pe platourile de filmare.

— Ce te-a motivat să urmezi o carieră în cinematografie?

— Am ajuns întâmplător în acest domeniu, am fost observată pe stradă datorită la ceea că aveam părul de culoarea roșie, a urmat o mică filmare și deja treptat nici nu am observat cum am fost ademenită de acest domeniu.

 

— Când pornești un proiect nou, unde cauți inspirație?

— Cu părere de rău eu nu am propriile proiecte, mă gândesc pe viitor să fac ceva interesant, dar e legat de fotografie. La moment pentru proiectele la care am lucrat și lucrez găsesc inspirație în tot ce se întâmplă momente unice.

 

— Să filmezi sau să fii filmată, ce alegi și de ce?

— Aș alege ambele variante, îmi place să mă studiez pe mine, să înțeleg cum arăt din diferite unghiuri.

 

— E sigur că se întâmplă lucruri stranii pe platoul de filmare, care sunt cele mai interesante momente de care îți aduci aminte?

— Din cele mai recente momente de care îmi amintesc este o filmare unde 20 de câini intră într-o cameră și după scenariu ei trebuiau să facă un anumit lucru, dar după 10 duble nereușite, câinii obosiți pur și simplu s-au culcat la podea și nu mai făceau nimic din ce trebuia. Un alt moment a fost în una din zile când filmam un plan general în care se vedea în depărtare șoseaua și la un moment dat observăm că un om merge pe stradă încet. Noi toți am început să îi strigăm să treacă mai repede, bărbatul a înțeles că nu poate alerga și pur și simplu s-a culcat în iarbă ca să nu-l vedem, asta a fost foarte amuzant.

 

— Ce simți când se încheie un proiect?

Proiectele mari de lungă durată lasă multe amintiri și experiență. Tu reușești să te atașezi de oameni, voi vă transformați într-un mecanism care lucrează și se înțeleg din priviri și gesturi. În ultimele câteva zile când realizezi că fiecare din acești oameni în curând vor pleca, că posibil pe o parte din ei nu o să îi mai vezi, începi să plângi și să te împaci cu gândul că așa va fi mereu. Vii în proiect, primele săptămâni te obișnuiești cu toți, de cineva nu îți place, pe cineva totalmente nu îl poți suporta, iar în ultima săptămână toți acești oameni au devenit familia ta.

 

— Cu ce stereotipuri te-ai confruntat privind cinematografia?

— Eu niciodată n-am băgat în seamă stereotipurile, da, probabil că ele sunt, dar atât timp cât îți place ceea ce faci, nu te gândești la asta.

 

— Până unde ai vrea să ajungi în domeniul cinematografiei?

— Vreau să ajung departe, am acolo în carnețelul cu scopuri scris cine trebuie să ajung și ce trebuie să ating, dar asta e legat mai mult de fotografie decât de cinematografie.

 

— Cu ce îți ocupi timpul liber?

— Acest domeniu te lasă fără timp liber, dar dacă reușești să îți faci o zi doar pentru tine, atunci eu o petrec făcând niște chestii micuțe, de cele mai multe ori petrec timpul eu cu mine, mă cufund în gândurile mele, încerc să mă detașez de întreaga lume și să-mi curăț mintea de tot ce s-a adunat.

Inspirată de viața de zi cu zi, Cristinei îi place să creeze frumosul pe platoul de filmare, având în preajma sa o familie.

 

Ionela Mamulat 
Foto: Arhiva personală 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.