Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Inna Jeleascova: Am înțeles că vreau să trăiesc toată viața însoțită de culori

Inna Jeleascova: Am înțeles că vreau să trăiesc toată viața însoțită de culori imprimare

24.06.2019  

Inna Jeleascova, tânăra de 28 de ani, originară din Chișinău, cunoscută ca iZZY iZVNE, inspirată de cultura Hip Hop a venit să învioreze nu doar pereții capitalei, dar să-și transpună talentul pe străzile din Suedia și Franța.

- De unde provine dragostea față de pictură ?

- Pasiunea pentru pictura murală vine de la cultura Hip Hop, care include și Graffiti, MCing, DJing, Breaking. Am încercat să încerc toate aspectele acestei culturi și când am încercat Graffiti, acesta a reușit să mă capteze în întregime, deși până atunci nici nu îmi plăcea să desenez. Din momentul când am încercat, am fost nespus de atrasă de procesul de creare a desenului pe perete, de modul în care vopseaua acoperă peretele.

- Ce reprezintă pictura murală pentru tine?

- Activitatea mea este împărțită în cea de pictor și cea de organizator, în mare parte vara și primăvara îmi dedic timpul pentru pictură, toamna și iarna mă pregătesc pentru diverse festivaluri. La momentul actual pictura murală este totul pentru mine, ceva pentru care mă dedic în întregime și pentru care îmi dedic tot timpul, începând cu desenul propriu-zis și finalizând cu festivaluri și master-class-uri pentru copii și tineret din cadrul organizației mele „Urban Spirit”. Fiecare vine cu propriul mesaj în pictura sa, eu lucrez  ghidată de stilul meu propriu și iubesc la culme ceea ce fac. Sunt foarte recunoscătoare că în mine trăiește pasiunea pentru pictură murală și nu încetează să crească.

- Și plecarea din Moldova?

- Eu nu am plecat din Moldova și nici nu intenționez să plec. Acum sunt implicată într-un mic tur de festivaluri internaționale de pictură murală: Suedia - Franța - Portugalia. Durata plecării este de aproximativ o lună, dar la finele acestuia mă întorc îndată acasă. Eu îmi iubesc țara și fac totul ce-mi stă în puteri pentru ca toți să cunoască cât de frumoasă este Moldova. Astfel de călătorii fiind o modalitate de a mă dezvolta și îmbogăți cu noi cunoștințe, experiențele trăite le aplic nu doar în artă dar și în a promova această cultură prin intermediul „Urban Spirit”.

- Care este lucrarea care te-a marcat?

- Cred că cea mai importantă lucrare pentru mine, a fost și va rămâne, sakura roz din centrul orașului, realizată cu 8 ani în urmă. Atunci eu am înțeles că vreau să trăiesc toată viața însoțită de culori. Acum pot enumera pereți mai mari și mai impunători și nu doar în Moldova, dar acea sakura roz, a fost adevărata mea inspirație.

Pentru a dezvolta pictura murală Inna nu doar își dedică timpul pentru a crea desene, care nu lasă nici o privire să treacă indiferentă, dar și implică tinerii prin intermediul organizației sale „Urban Spirit”.

Interviu de Vlada Popsuico

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.