Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Scarlett-Florentina Școlnic: „Cea mai buna investiție este cea în educație”

Scarlett-Florentina Școlnic: „Cea mai buna investiție este cea în educație” imprimare

24.07.2019  

Scarlett-Florentina Școlnic este o tânără de 19 ani, originară din Chișinău, studentă în anul II la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Facultatea Drept, pasionată de muzică. Cum le reușește pe toate aflîm din interviul care urmează.

„Visul meu de mic copil este să devin doctor și un specialist bun în domeniul dat, să contribui la salvarea vieților omenești și să ajut oamenii. Am ales medicina, dorind să îmbrățișez această artă, precum zice un proverb latin : „Medicina este cea mai nobilă artă” (Omnium artium medicina nobilissima est). Dreptul este un domeniu pe cât de dificil și complicat pe atât de interesant și sunt foarte curioasă să-l studiez, am decis să fac și dreptul pentru dezvoltarea mea personală, omul cât trăiește învață.”

 „De mică timpul meu liber a fost ocupat cu divese activități, fiind energică si sociabilă, iar acum am decis pe langa medicina să studiez dreptul, timpul personal gestionându-l eficient, deoarece cea mai buna investiție este cea în educație.”

Cum le reușești pe ambele?

Nimic nu este imposibil, cu dorință, ambiție și muncă obții rezultate inedite, recunosc că este dificil. Iarna zilele de au coincis in aceleasi zile și evident dimineața la 08:00 sustineam examenul la medicina și la 10:00 eram deja la drept. A fost cea mai grea perioadă, însă am trecut-o cu brio.”

Cum au reacționat persoanele apropiate la decizia ta?

„Persoanele apropiate m-au susținut mereu, în orice activitate și decizie a mea, fără sprijinul lor nu ajungeam până aici. Familia mea nu a știut de hotărârea mea, i-am anunțat pe ultima sută de metri, în luna iulie, iar reacția lor a fost una pozitivă și m-au încurajat. In primul rând le mulțumesc lor pentru absolut tot, au fost momente când ei au crezut în mine, chiar dacă nici eu nu credeam. Ceilalți cunoscuți, colegi au reacționat divers, unii afirmând că e imposibil, că nu voi reuși și nu voi avea o viața frumoasă în tot sensul cuvântului, alții spuneau că este o idee originală și interesantă, însă uite că am finalizat primul an și dispun și de timp liber, puțin desigur, însă îmi ajunge.”

Ce faci în timpul liber?

 „Totul se face dacă ai dorință, deci și timpul liber este dacă mi-l gestionez corect. Pledez mai mult pentru călătorii, unde pot evada pe o scurta perioada de timp și imi pot încărca bateriile cu energie pozitivă, petrec timpul liber de care dispun cu familia, acordându-le maximă atenție și savurând fiecare moment. Cărțile, muzica și plimbările având un loc aparte în inima mea, fiind și o fire sentimentală și romantică.”

Știind că ești pasionată de muzică, de ce nu ai ales să mergi la studii în domeniul artei?

„Muzica a fost și este pasiunea mea, niciodata nu am perceput-o mai mult decât atât, am un scop clar, pe care îl urmez și acesta este visul meu, însa arta rămâne o plăcere sufletească.”

Cum arată o zi ordinară din viața ta în timpul anului universitar?

„O zi ordinară din viața mea în timpul anului de studii este destul de încărcată, dedicată doar studiilor,  îmi place sa mă trezesc devreme, apoi iau micul dejun și plec la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, aici zilnic învăț o mulțime de lucruri noi și pe zi ce trece tot mai interesante, majoritatea zilei petrecandu-mi-o la universitate, apoi ajungind seara, iau cina cu buneii, apoi plecand acasa, discut cu părinții, îl ajut pe fratele mai mic cu temele pentru acasă, după mă apuc și eu de temele mele pentru ziua următoare. ”

Unde te vezi peste ani?

„Peste ani mă văd în halat alb, realizată și un profesionist de calitate în domeniul ales. Visul meu măreț este să mă împlinesc sufletește în această viață, să creez o familie unită, iar cei dragi să-mi fie alături sănătoși.”

Care este motto-ul de care te ghidezi în viață?

 „ Nihil sine numini.” (Nimic fără dorință.)

Cum ți-ai petrecut vara și ce ți-ai preconizat pentru zilele de vacanță care au rămas?

„Mi-am preconizat pentru această vacanță odihnă și relaxare. În luna iunie am susținut sesia de vara la medicină, luna iulie o petrec acasa, în sânul familiei, iar luna august e dedicată călătoriilor.”

Ce-ai vrea să schimbi la semenii tăi și care este mesajul tău către aceștia?

„Mesajul meu către toți ar fi să se ocupe de dezvoltarea lor personală, fiindcă e unul dintre cele mai dificile lucruri, să prețuiască ce le-a oferit Domnul și să-i mulțumească pentru aceasta și desigur să învingă lenea, să fie mai activi, deoarece viața e frumoasă și trebuie trăită la maxim.

 Am reușit să vorbim cu doi colegi de-a lui Scarlett de la ambele facultăți, Dorin Tatarciuc și Adelina Procopi, care au venit cu cuvinte de laudă și admirație.

„Prietenoasă, foarte comunicabilă și extrem de ambițioasă, așa este Scarlett. Dacă este să o caracterizez în cadrul orelor de studiu, pot spune că mereu are un răspuns și calculează bine ce vrea să spună, iar în cazurile rare când nu este pregătită suficient, recunoaște și își cere timp pentru a se pregăti. Pentru mine Scarlett este un exemplu demn de urmat. Admir modul în care reușește să facă față unui program atât de încărcat și poate fi pe cât de ambițioasă și puternică, atât și de sensibilă și implicată în viața socială” a precizat, Dorin Tatarciuc, colegul lui Scarlett de la Facultatea Drept, ULIM.

Adelina Procopi o altă colegă, dar deja din cadrul Universitații de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, ne-a împărtășit următoarele:

„Am cunoscut această persoană minunată la facultatea de medicină. Din start, am rămas plăcut surprinsă de numele ei, întrucât este într-adevăr unul deosebit. Îmi place firea ei ambițioasă și prietenoasă, însă foarte selectivă atunci când este vorba despre încrederea în oameni. Ceea ce apreciez cel mai mult la ea este curajul, felul ei de a reuși sa facă abstracție de tot și de toate , de a-și urma visurile și de a accepta pierderile. Pentru mine ea este o sursă de inspirație, mereu zâmbitoare și plină de viața.”

Interviu de Vlada Popsuico

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.