Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Un broker printre copiii care au creat filme de un minut la Călăraşi

Un broker printre copiii care au creat filme de un minut la Călăraşi imprimare

„M-a bucurat şi m-a mişcat cel mai mult faptul că pentru aceşti copii cea mai mare fericire este să fie observaţi şi ascultaţi”

02.01.2013  

L-am remarcat într-o fotografie, în unul dintre momentele memorabile din toamna anului 2012, pe Alex Florea printre persoanele care au aplaudat filmele de un minut, create de copiii de la Călăraşi. Impresiile pe care le-a păstrat până acum şi motivele pentru care un broker de asigurări s-a aflat printre primii spectatori ai filmelor create de copii ni le dezvăluie Alex Florea.

„M-a bucurat şi m-a mişcat cel mai mult faptul că pentru aceşti copii cea mai mare fericire este să fie observaţi şi ascultaţi, fiindcă şi ei au ceva de spus şi de adus societăţii noastre", ne mărturiseşte impresiile sale pozitive din 2012 Alex Florea.

Brokerul de asigurări Alex Florea a fost unul dintre primii spectatori ai celor 17 filme de un minut, produse de copiii şi adolescenţii de la Călăraşi, majoritatea dintre ei cu nevoie speciale, în atelierul „One Minute Junior", organizat în septembrie 2012 de Centrul Media pentru Tineri şi UNICEF Moldova. Aşa s-a întâmplat, spune Alex, că a fost atunci traducător pentru Reprezentantul UNICEF Alexandra Yuster şi Coordonatorul Rezident ONU Nicola Harrington-Buhay la întâlnirea acestora cu tinerii creatori de filme.

Copiii care au participat la atelierul „One Minute Jr." sunt beneficiari ai Centrului de sprijin al copiilor și tinerilor cu dizabilități „Dorința" din Călărași. O parte dintre ei învață în școala generală din localitate, alții nu au acces la educație deoarece școlile nu sunt dotate cu rampe de acces sau nu există transport. La acest atelier copiii au învățat cum să vorbească despre probleme, dar și despre succese și realizări, prin intermediul unor filmulețe de un minut.  

„Impresia cea mai puternică pe care am luat-o cu mine de la Călăraşi este că aceşti copii sunt gata să facă totul - posibilul şi imposibilul - să participe la activităţi comune cu alţi copii la şcoală în viaţa socială. Asta chiar dacă au de mers mult pe jos până la şcoală sau le este dificil chiar să meargă ori să vorbească", spune Alex Florea, cunoscut în mediul online şi ca unul dintre membrii activi ai grupului cu jocuri de cuvinte de pe Facebook „World Word War".  

Filmele de un minut ale copiilor şi adolescenţilor de la Călăraşi, produse în cadrul atelierului „One Munute Junior", pot fi vizionate pe pagina web UNICEF Moldova, AICI.

Imagini: UNICEF Moldova

 

Alex Florea alături de Reprezentantul UNICEF în Moldova, Alexandra Yuster, şi Coordonatorul Rezident ONU în Moldova, Nicola Harrington-Buhay. Tineri participanţi la atelierul „One Minute Junior” de la Călăraşi.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.