Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Bucuriile brodate ale Liliei Galiț

Bucuriile brodate ale Liliei Galiț imprimare

03.03.2020  

Lilia Galiț a schimbat rutina de la birou cu ceea ce numește ea bucurie sau mai bine spus - „Bucurii brodate”. Meșterița handmade transformă pânza cu ajutorul aței și a acului în adevărate lucrări care pot fi admirate pe umărul celor care preferă să poarte traiste cu mesaje. Cum și-a descoperit această pasiune, care sunt poveștile din spatele broderiilor sale și până unde au ajuns traistele creată de Lilia, aflați în interviul oferit pentru stiripozitive.eu.

„Povestea „Bucurii brodate” a început cu un pulover care avea o pată și mă gândeam cu ce să acopăr pata de pe el. Așa am căutat pe Youtube câteva tutoriale de cusături simple și mi-a plăcut. Am început să brodez pe haine, pe traiste. Prima traistă am brodat-o pentru mine, mai apoi au văzut familia, prietenii care au dorit și ei câte o traistă brodată. Apoi am deschis o pagină pe Facebook, doar puneam poze, ca mai apoi să vină comenzi de la persoane necunoscute ceea ce m-a mirat”, ne povestește Lilia.

Broderia îi aduce plăcere și împlinire, iar până la a deveni o afacere mai este mult. „Este greu pe piața din Moldova să monetizezi lucrul artizanal, pentru că vrei să pui o valoare în ceea ce faci, ca să-ți valorifici ceea ce faci, iar pe de altă parte trebuie să adaptezi prețurile la piața autohtonă, pentru că nu toți își permit să dea bani pe ceva scump. La moment este o plăcere, eu vorbesc cu clienții, fac comanda și o livrez”.

Pentru realizarea unei broderii este nevoie de la 1-2 zile pentru cele mai simple și până la o lună - lucrările complexe.  

Până în prezent, lucrările Liliei Galiț au ajuns cel mai mult peste hotare, la moldovenii plecați în străinătate, precum:  România, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia și altele. Una dintre torbele ei este purtată chiar de o judecătoare de la Curtea Supremă de Justiție din Germania.

Lucrările Liliei Galiț pot fi admirate și comandate pe pagina de Instagram – Bucurii brodate.

 

Fotografii: Arhiva personală

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.