Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Denis Midone, interpret – despre muzică și viața de artist

Denis Midone, interpret – despre muzică și viața de artist imprimare

15.05.2020  

Denis Midone este considerat un artist adevărat. Prima sa apariție pe scenă a fost în cadrul concursului internațional „Sozopolska Panorama” din Bulgaria, la vârsta de 7 ani. A reprezentat Moldova la Eurovision Junior 2012, iar anul acesta și-a încercat norocul și la Eurovision Song Contest, etapa națională.

– Cum consideri că a evoluat muzica și cum te-a schimbat aceasta pe tine de la prima ieșire pe scenă și până în prezent?

– De-a lungul acestor 11 ani de când sunt în acest domeniu, muzica a evoluat extraordinar de tare. Sound-ul e mult mai fresh și mult mai nice. Eu sunt în general meloman. Eu ascult orice muzică din orice perioadă. Desigur mă țin în pas cu trend-urile fiindcă e foarte important să știi ce le place acum la tineri.

 

– Fiind încă elev, cum reușești să combini studiile cu cariera muzicală?

– E destul de greu să combini liceul cu muzica, dar totuși îmi reușește, fiindcă am scop să intru la universitate prestigioasă și învățătura e pe prim plan. Una cu alta nu se încurcă.

 

– Cine îți scrie versurile? Care sunt sursele tale de inspiratie?

– Până când am o singură piesă la care am scris eu versurile și asta e piesa „Spirit de Crăciun”. Inspirația vine cu răbdarea și timpul și cu careva trăiri din experiența proprie.

 

– Care a fost reacția la succesul pe care l-ai obținut și cum te simți când munca îți este apreciată?

– Mereu am tins spre succes. Mă mulțumesc cu ce am, deși consider că pot avea mai mult și sunt foarte bucuros că lumea mă urmărește și îmi apreciază munca.

 

– Daca ai putea să trăiești așa cum îți dorești, ce ai face?

– Aș crea multe piese și clipuri, doar că acest lucru, din păcate, necesită investiții financiare enorme.

 

– Anul acesta pentru prima oară ai particupat la Eurovision Song Contest, cum te-a influențat această experiență?

– De fapt, în 2012 eu am reprezentat Moldova la Junior Eurovision în Amsterdam, Olanda, dar da, anul acesta a fost prima experiență în Eurovision-ul pentru maturi. A fost foarte super. Am avut ocazia să concurez alături de marii artiști, care mereu erau gata să mă ajute.

 

– Fiind tu însuți interpret, ce muzică preferi să asculți, dar și ce trupe favorite ai?

– Eu ascultă muzică de toate genurile, iar artiștii mei preferați la momentul dat sunt Egor Kreed și Morgenshtern.

 

Mihaela Țvintarnîi, stagiară 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.