Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Olga Bostan – tânara moldoveancă care a devenit asistentă universitară la o universitate din Maastricht

Olga Bostan – tânara moldoveancă care a devenit asistentă universitară la o universitate din Maastricht imprimare

16.06.2020  

Olga Bostan este o tânără moldoveancă stabilită în Maastricht, Olanda, unde și activează în calitate de asistent universitar. În acest interviu acordat pentru University College Maastricht, tânăra povestește despre munca ei, dar și despre activitățile sale din timpul liber.

– Cum te-ai conformat rutinei de lucru la distanță?

– Munca de acasă, cu siguranță, a fost o provocare interesantă pentru experiența mea de predare la University College Maastricht. Am predate Filosofia Științei, Metodele de cercetare și Proiectul Documentar. Tranziția la metoda online de educație, pentru început, a necesitat multă flexibilitate și creativitate întrucât nimic nu se compară cu metoda clasică de discuții PBL. Cu toate acestea, sunt recunoscătoare și mândră de elevii mei care, în pofida circumstanțelor, au depus efort întru însușirea temelor, dar și la crearea unei atmosfere plăcute de lucru pe platforma Zoom.


– Ce activități noi, din timpul tău liber, ai putea să le împărtășești cu noi?

– Ultima mea descoperire este cartea Svetlanei Alexievich „Secondhand Time: The Last of the Soviets”, în care aceasta redă o alternativă puternică a istoriei căderii URSS-ului. Alternativă pentru că aceasta a colectat o mulțime de istorii individuale care înfățișează speranța și tragedia vieții care nu a intrat în narațiunile oficiale ale acelor vremuri. Munca ei a rezonat în special cu mine, întrucât am crescut cu istorii similare povestite de părinții mei din Moldova sovietică.

În plus, am revenit la brodat. Am început să citesc multe materiale etnografice despre portul tradițional românesc, care m-a fascinat cu modelele și tehnicile de broderie de pe haina tradițională pe care o numim „ie” în România și Moldova. Inspirată de acestea, am început să-mi confecționez propria mea ie, bazându-mă pe un model din Vlașca, o regiune din partea de sud a României.


– Ce sfaturi ai pentru comunitatea UCM?

– Există multă incertitudine cu care ne confruntăm cu toții în aceste zile, de aceea, aș recomanda să vă rezervați câte o zi pentru a efectua lucrurile care vă fac fericiți. În ultimele luni am avut ocazia să lecturez mai mult, lucru care mi-a adus multă bucurie.

 

>> Material tradus. Interviul original îl găsiți aici: https://bit.ly/2Y5uAO5 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.