Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Teatrul unui actor cu zâmbet – Vasile Tumuruc

Teatrul unui actor cu zâmbet – Vasile Tumuruc imprimare

„Copiii și munca m-au pus din nou pe picioare după un micro-atac cerebral”

15.04.2013  

Vasile Tumuruc este omul care se poate transforma în 3 minute și 40 de secunde în oricine și aduce zâmbete pe fețele celor din jur.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Dacă este grea meseria de actor? În ziua în care l-am petrecut pe tatăl meu pe ultimul drum, am avut spectacol. Să știți, noi, actorii, n-avem dreptul să fim triști sau supărați, n-avem voie să avem probleme. Oamenii vin cu drag să se simtă bine și noi suntem obligați să-i facem să se simtă anume așa. La noi este exact ca în piesa lui Volontir, moldovenii când se strâng… la un colț de masă plâng, la alt colț de masă cântă”, mărturiseşte actorul Vasile Tumuruc.

vasile_tumuruc

„Și am mai avut, printre altele, o întâmplare interesantă în viață. Eu sunt aici, așa cum mă vedeți, datorită copiilor cu care lucrez și dragostei pe care le-o port. Acum doi ani, am făcut un micro-atac cerebral, iar partea dreaptă a corpului a avut de suferit. Eu însă n-am încetat nici o clipă să iau parte la spectacole. Venea șoferul, mă ajuta să merg în birou, unde îmi puneam machiajul și apoi ieșeam în scenă. Iar pe scenă, în fața ochilor curioși ai copiilor, se întâmpla ceva foarte ciudat, mâna înceta să tremure, iar piciorul mă asculta perfect. Nu mai era nevoie să-l trag după mine și nici vorba nu mai avea vreun defect. Copiii și munca m-au pus din nou pe picioare”, povesteşte Vasile Tumuruc.

vasile_tumuruc

Nu este ușor să lucrezi cu copiii. Ei sunt foarte receptivi, îmbibă tot și privesc cu ochi curioși în jur și la tine și tot ei sunt și cei mai sinceri. De aceea trebuie să fii și tu sincer cu ei, altfel nu te cred și te resping, iar Bibilică trebuie să fie tot timpul unul de-al lor”.

vasile_tumuruc

„De obicei, îmi pun machiajul în 10 minute, dar cel mai rapid mi l-am pus în 3 minute și 40 de secunde. Cum am reușit? Întâmplător, în programul făcut tot de mine pentru un spectacol, am pus două numere diferite cu mine, la diferență de doar 5 minute, despărțite de o interpretă de muzică populară, iar când mi-am dat seama, era deja prea târziu. Și atunci, nevoit fiind să ies așa curând în scenă, m-am mobilizat și m-am machiat într-un timp record”.

vasile_tumuruc

Îmi iubesc foarte mult meseria, pentru că sunt în scenă, de fapt, de la 13 ani. Iată începând cu 13 ani, am început să primesc salariu pentru cântat în orchestră, pentru roluri și de atunci pasiunea s-a transformat în carieră. Dar să știți că n-am fost tot timpul actor. Am făcut o școală militară în Ucraina și ceva timp îmi doream să fiu militar. Însă milităria n-a fost de mine și nici eu de ea. Am renunțat curând și am mers la Moscova să fac actorie, ulterior am făcut și o școală de circ. În anii 90, revenind în Moldova, am activat la Teatrul „Luceafărul”, iar ulterior am fondat Teatrul unui Actor „Vasile Tumuruc”, povesteşte actorul.

vasile_tumuruc

M-am născut într-o familie în care tot timpul s-a glumit și am fost înconjurat de râs și voie bună. Pot să vă împărtășesc o întâmplare prin care am trecut cu tatăl meu. Toată lumea din sat știa că tatăl meu face glume tot timpul și chiar atunci când mergeam împreună și ne întâlneam cu cineva din sat, toți îl rugau să le spună ceva de râs. Odată, mergând noi împreună să încărcăm de la depozit grâu, ne-am întâlnit cu niște oameni din sat care l-au rugat pe tata să le spună vreo „minciună”. Tata le-a răspuns că n-are el timp de comediile lor, că are treabă multă, că trebuie să mergem lângă primărie, pentru că au adus pește proaspăt și se vinde foarte ieftin. Astea fiind spuse, am plecat mai departe. Atunci l-am întrebat pe tata de ce le-a zis așa, că doar noi mergeam în cu totul altă parte. „Dar mi-au cerut să le spun ceva, o minciună și iată că le-am spus-o. Acuși îi vei vedea cu torbele în mână, mergând în fugă spre Primărie”, a zis tata. Lucru care s-a și întâmplat. Și să știți că viața altfel trece atunci când te înconjori de umor și zâmbete”.

vasile_tumuruc

În meseria mea pozitiv este totul. Dacă spectatorul pleacă de la reprezentație mulțumit, atunci eu mi-am făcut bine treaba și pot să cobor din scenă fericit. Dar în același timp, spectatorul trebuie să plece cu gust de „încă”, trebuie să nu-i dai tot, pentru ca data viitoare să poți din nou să-l uimești și să-i dăruieşti bună dispoziție”.

„Uneori, îmi place să aduc zâmbete pe fețele oamenilor, așa, fără motiv. Îmi pun machiajul, îmbrac costumul și mă plimb pe străzile orașului nostru, dau mâna cu oamenii, discut cu copiii și primesc o satisfacție enormă. Știți de ce? Pentru că zâmbetul este cea mai de preț recompensă pe care aș putea să o primesc și sunt foarte fericit că meseria mea este atât de plăcută tuturor și atât de iubită de mine”.

 „Și dragi prieteni,

Vreau să vă zic la încheiere,

De vreți un pașnic viitor,

Un sfat să ascultați mereu,

Nu vă urâți, e prea ușor,

Iubiți-vă, deși-i mai greu”, a încheiat Vasile Tumuruc.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.