Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă  /  Cu un machiaj retro, Marilyn Monroe pe străzile Chişinăului

Cu un machiaj retro, Marilyn Monroe pe străzile Chişinăului imprimare

Irina Vrânceanu: „Cu ajutorul machiajului poți deveni cine vrei tu!”

23.04.2013  

Frumusețea vine din interior, iar cu ajutorul unui make-up potrivit o femeie devine mai încrezătoare în forţele proprii, mai împlinită și mai pozitivă. O demonstrează Irina Vrânceanu, care o readuce, cu un machiaj retro, pe Marilyn Monroe pe străzile Chişinăului.

Votează: 4.6/5 (7 Voturi )

Veronica Vladei | Stiripozitive.eu

Am descoperit-o pe Irina în timpul unei „Ore de frumusețe", organizată de o firmă de produse cosmetice din Franța. Talentul prin care combină culorile și modul în care poate reproduce fidel fiecare machiaj pe care îl vede face din ea un make up artist desăvârșit. Şi ca să ne convingă a readus-o pe Marilyn Monroe la viață pe străzile Chișinăului.

Irina Vrânceanu s-a născut, zice ea, cu pensula de machiat în mână, moștenind acest dar de la tatăl său care e meșter popular și de la moșul său care este pictor de icoane.

Stilul Irinei e un pic mai neobișnuit. Ţine cont de regulile de bază pentru un machiaj, însă Irinei îi place să improvizeze, astfel ea transformă fiecare femeie într-o adevărată vedetă.

În afară de faptul că machiază, Irina mai predă și cursuri pentru oricine dorește să deprindă această meserie: „Cursul de make-up se desfăşoară individual, pe paşi, având în vedere capabilităţile elevei. La cursul de machiaj poate participa oricine, pentru că nu e un lucru imposibil, însă numai perseverența și pasiunea pentru această artă a frumuseții te poate face să devii un make-up artist profesionist. Ca profesor în acest domeniu, nu-mi e deloc ușor, iar pentru a obține rezultate maxime am grijă ca relația dintre mine și discipolii mei să fie una degajată și deschisă".

Adesea este chemată să machieze la diverse evenimente precum ar fi: prezentări de modă sau concursuri de frumusețe. Irina ne mărturisește că îi sunt mai aproape de suflet miresele și mai recunoaște că din experiența ei nu a întâlnit nici o mireasă nefericită: „Îmi plac poveștile care sunt legate de fiecare nuntă, cel mai interesant caz pe care l-am întâlnit a fost cel al unei mirese care a dorit să fie machiată exact ca Audrey Hepburn deoarece ea era actrița preferată a soțului său."

Irina ne povestește că cel mai plăcut aspect în acest job este - interacțiunea cu oamenii. „Datorită faptului că sunt în permanență alături de oameni noi , fie ei clienți, stiliști sau fotografi încerc să activez forțele mele lăuntrice prin care găsesc drumul potrivit către inimile oamenilor".

Drept trucuri de machiaj, Irina le recomandă fetelor să-și îngrijească zilnic tenul. Și deși machiajul are puterea de a te înfrumuseța dacă e folosit în exces acesta se poate întoarce împotriva ta: „Uneori un look natural şi lejer te poate face să te simți bine si să atragi atenția celor din jur".

Este convinsă că frumusețea vine din interior iar cu ajutorul unui make-up potrivit o femeie devine mai încrezătoare în forţele proprii, mai împlinită și mai pozitivă.

Irina Vrânceanu

Irina recunoaște că e o norocoasă, deoarece face ceea ce îi place și nimic mai mult. Și-a transformat hobby-ul într-o meserie pe care o practică zi de zi și fără care nu și-ar imagina prezentul si viitorul. Deși are la moment un spațiu unde își desfășoară activitățile, Irina e pe cale să-și deschidă propriul ei salon și are planuri mari căci se conduce după ideea: „Nu te limita la ceea ce ai, fii mulțumit dar tinde spre mai mult!"

Irina Vrânceanu.
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.