Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Pentru Patricia Breandin zâmbetele şi privirile sclipitoare ale oamenilor pe care-i ajută valorează enorm

Pentru Patricia Breandin zâmbetele şi privirile sclipitoare ale oamenilor pe care-i ajută valorează enorm imprimare

18.07.2014  

Voluntariatul ocupă un loc deosebit în activitatea Patriciei. Despre prima experienţă de voluntariat tânăra povesteşte cu mult entuziasm şi emoţie.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

Proiectele sociale şi de dezvoltare personală au ajutat-o pe Patricia Breandin să acumuleze experienţă şi încredere în propriile forţe.

„Cu ceva timp în urmă eram foarte timidă şi nu puteam comunica atât de liber cu cei din jur. A fost o perioadă sumbră, iar la un moment dat am înţeles că vreau să devin altcineva. Primul pas pe care l-am făcut pentru a ieşi din zona de confort a fost implicarea mea în Consiliul Local de Tineret. Acest a fost startul. Apoi au urmat şi Centru Media pentru Tineri, Youth Club, Cubo.md şi altele”, spune Patricia.

Patricia_Breandin_voluntariat

Voluntariatul ocupă un loc deosebit în activitatea Patriciei. Despre prima sa experienţă în acest domeniu tânăra povesteşte cu mult entuziasm şi emoţie. „Împreună cu alţi voluntari, am decis să vizităm un azil de bătrâni. La început eram confuză, pentru că nu eram sigură că mă voi descurca. E uneori complicat să comunici cu cei vârstnici, dar în final am râmas plăcut surprinsă! Totul a decurs minunat, am avut parte de clipe emoţionante alături de acele persoane. Probabil, anume acest episod din viaţa mea m-a motivat să fac voluntariat şi în viitor”, relatează Patricia Breandin.

Patricia depune mult suflet în tot ceea ce face.

„Aş dori să le sugerez tinerilor să participe cât mai activ la diverse proiecte şi campanii. Oportunităţi de a evolua spiritual şi intelectual sunt foarte multe. Important e să-ţi doreşti acest lucru cu adevărat. Am observat că oamenii care se ocupă cu voluntariatul sunt mereu fericiţi şi zâmbesc. E o trăsătură definitorie, probabil. Atunci când îţi dedici atenţia şi timpul altora, eşti răsplătit îndoit”, mărturiseşte tânăra voluntară.

Au fost şi perioade în care nu dormea nopţile doar ca să planifice toate detaliile unui proiect, dar rezultatele acestor sacrificii nu s-au lăsat mult aşteptate.

Patricia_Breandin_voluntariat

„E atât de plăcut când munca şi grija depusă ţi se transformă în clipe memorabile! Nu regret nimic din ceea ce am făcut. Organizarea şi planificarea necesită multă chibzuinţă şi timp, însă zâmbetele şi privirile sclipitoare ale persoanelor pentru care depui acest efort au o valoare enormă”, adaugă Patricia.

După mai multe succese, Patricia a devenit mai responsabilă şi independentă. Ne-a mărturisit că până şi viziunile asupra multor subiecte i s-au modificat considerabil.

„Acum pot spune că sunt o persoană diferită. Am însuşit câteva calităţi care m-au făcut să fiu mai bună. E foarte important că am alături persoane dragi care mă susţin în tot ceea ce fac”, zice Patricia Breandin.

Tinerei nu-i place să facă planuri pe un termen îndelungat. „De obicei totul apare pe parcurs. După absolvire aş dori să fac facultatea de cinematografie, dar mai e un pic până atunci şi se pot schimba multe. Îmi place când totul se întâmplă spontan şi de la sine. Viitorul trebuie să fie şi o surpriză. În asta constă şi farmecul vieţii. Un lucru îl ştiu cu siguranţă: voi depune tot efortul pentru a progresa permanent. Noile cunoştinţe acumulate sunt cea mai mare comoară pentru mine”, povestește tânăra ambiţioasă. 

Text: Felicia Plămădeală | stagiară Stiripozitive.eu

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.