Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Tinerii în rând după camera video

Tinerii în rând după camera video imprimare

03.09.2014  

Tinerii din satul Băhrinești, raionul Florești stau în rând pentru o cameră video. Asta pentru că ei produc filme de scurt metraj inspirați de subiectele și eroii chiar din satul lor. Cel mai recent produs video al lor este filmul „Rădăcini din care creștem”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Alexei Rotaru are 15 ani și este unul dintre tinerii care au gândit și creat filmul „Rădăcini din care creștem”. „Am muncit mai mulți, dar eu am vrut să transmit mesajul prin care tinerii, dar și adulții din satul nostru și-ar da seama cât de importanți sunt părinții, bunicii, oamenii care duc povara anilor. Ei sunt ca niște rădăcini, iar noi, tinerii - copacul care crește în fiecare zi”, spune el.

Inițiativa de producere a filmelor de către tineri aparține primarului de Băhrinești - Feodosia Bunescu: „Am decis să susțin tinerii pentru că ei pot educa și adulții. Tinerii învață și transmit altora. Pentru asta ei trebuie să aibă o abordare creativă, să gândească metaforic și să privească lucrurile altfel. Mă bucur că tinerii din satul Băhrinești și-au expus ideile în filme, iar părinții lor au fost surprinși și mândri de atitudinea copiilor”.

Aliona Ciobanu, mentrorul pentru tinerii din localitate în cadrul Consiliului Tinerilor „Excelsior” din satul Băhrinești, spune că tinerii stau în rând pentru a împrumuta camera video a comunității: „Mai întâi tinerii au beneficiat de o instruire care i-a inspirat enorm. Acum ei filmează singuri, au idei. Facem liste pentru ca tinerii să ia camera pe rând.”

Alina Găină

Tinerii în rând după camera video
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.