Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Valeriu Turea în amintirile „Celui mai bun bibliotecar al anului 2010”

Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Valeriu Turea în amintirile „Celui mai bun bibliotecar al anului 2010” imprimare

Aurelia Banaga este pasionată de seriale – de „publicații seriale”

27.02.2012  

Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Valeriu Turea sunt aici, în amintirile Aureliei Banaga, mai întâi oameni care „au citit atâtea cărți!”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

După 44 de ani munciți la Biblioteca Națională, Aurelia Banaga, declarată în 2010 „Cel mai bun bibliotecar al anului" în Moldova, își amintește despre tonele de literatură care au trecut prin mâinile ei, dar și despre oamenii mari de astăzi care erau pe vremuri cititori pasionați.  

„Acesta e serviciul meu, cum să nu-mi placă", este mărturia ei sentimentală despre matematica celor aproape patru decenii și jumătate la Biblioteca Națională: 32 de ani + 12 lucrați aici în serviciul „Publicații seriale". Iar această experiență conturează ușor o jumătate de secol, dacă adăugăm cei 5 ani de studenție, când venea la bibliotecă, la fel ca acum în fiecare zi de lucru: „deschideam biblioteca și plecam acasă odată cu angajații".

Aurelia Banaga este pasionată de seriale - de „publicații seriale". Și a fost aproape mereu la nivel: pentru că Biblioteca Națională are din față 3 etaje, însă din spate - 9 nivele. Și dacă există în țara asta vreun om despre care se poate spune că ține mâna pe pulsul presei, acesta este Aurelia Banaga. Pentru că, mărturisește ea, deja de decenii, „toată presa, toate periodicele trec prin mâinile mele, pentru că așa mi-i postul".   

În aceste zile, Aurelia Banaga a fost ghidul „Știrilor pozitive" pentru  coridoarele bibliotecii unde doar cărțile și revistele sunt martorele muncii discrete pe care o face ea și colegele ei, bibliotecarele.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.