Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Dumitru Neagu - un prieten bun, un om de încredere și mereu pozitiv

Dumitru Neagu - un prieten bun, un om de încredere și mereu pozitiv imprimare

23.05.2019  

Dumitru Neagu este un coregraf din Republica Moldova, fondatorul proiectului District 4, destinat persoanelor care vor să cunoască arta dansului, a muzicii si a modellingului atât la nivel profesionist, cât și amator. De ce anume dansul, ce stil preferă și care sunt abilitățile unui coregraf, ne spune Dumitru.

De ce dansul?

Eu am început cu dansul fiindcă nu pot cânta. Am abilități doar în actorie, iar dansul include și actorie, în plus mulțumită dansului pot să mă ocup de regie și montarea spectacolelor. Mie îmi place mult să creez un concept anume și datorită dansului o pot face.

 

La ce vârstă și în ce circumstanțe ai înțeles că dansul îți este ceva specific?

La 19 ani. Cel mai straniu e că până la 19 ani m-am ocupat cu arte marțiale, după, m-am dus la dansuri și m-am îndrăgostit din prima, mi-a plăcut. În plus, m-au ajutat un pic artele marțiale, fiind și ele ca un fel de dans. Profesorul meu a văzut că am ceva potențial și a început câte un pic să-mi insufle încredere.

 

Ai un stil de dans preferat? Care este acesta?

Sunt mai multe. Mie îmi place foarte tare să dansez hip-hop-ul comercial și ador să montez tangouri.

 

Care este evenimentul sau concursul care te-a marcat ca dansator?

Eu nu am participat la concursuri. Mai mult la evenimente . Am pus coregrafii pentru Eurovision, pentru diferite concerte la Palatul Național, diferite evenimente în centrul orașului pentru concerte de dansatori. Am lucrat cu artiști de peste hotare și mai multe evenimente, nu pot să aleg doar unul.

 

Ce modele ai în viață?

Nick Iazzarini, Brian Friedman, Mia Michaels, Travis Wall, Wade Robson sunt modelele mele de coregrafi.

 

Peste câteva zile urmează masterclass-ul „No Rest OM Fest 2019”, unde vei participa și tu. Ce așteptări ai de la acest eveniment?

Să vină măcar cineva, fiindcă eu încep primul, la ora 11.00. De obicei sâmbătă la acea oră toți încă dorm și sper să se trezească lumea și să vină.

 

Ești fondatorul proiectului District 4. De unde vine denumirea?

District din traducere înseamnă „sector”, iar 4 de la a patra literă din alfabet, adică D, de la Dumitru.

 

Se știe că lucrezi cu dansatori de diferite categorii de vârstă. Ce ar trebui să știe un începător înainte de a practica dansul?

Regulile le învățăm noi, ceea ce e legat de regulile de a dansa, cum să ții corpul corect, cum să-l antrenezi corect și cum se țin pozițiile corect, toate acestea noi le facem.

 

Auzim deseori păreri împărțite despre faptul că dansul este ceva înnăscut sau ceva care se poate învăța. Cum crezi, dansul este un talent sau o pasiune?

Când și cum. E și talent, dar cum se spune, talentul e doar 5%, restul este muncă. Sunt oameni talentați, care nu muncesc deloc și nu ajung nicăieri, dar sunt oameni care nu au avut talent însă au muncit 95% sau chiar 100% și au devenit mai buni dansatori decât cei talentați.

 

Care sunt abilitățile unui coregraf/dansator?

Pentru un coregraf – să aibă o foarte bună imaginație și să audă muzica în felul său, iar pentru un dansator – să simtă bine corpul și să asculte foarte bine muzica.

 

Cine este Dumitru Neagu? Descrie-te în 3 cuvinte.

Un prieten bun, un om de încredere și mereu pozitiv.

 

Autor: Olga Mocanu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.