Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Lilia Bumbac: „Dacă pui suflet și îți dorești ceva mult, ajungi și învingi totul”

Lilia Bumbac: „Dacă pui suflet și îți dorești ceva mult, ajungi și învingi totul” imprimare

24.05.2019  

Este pasionată de gătit și de tot ce este gustos, a început să gătească la o vârstă fragedă și visul ei eră să devină bucătar. Lilia Bumbac este originară din orașul Sîngera și la doar 20 de ani este bucătar la Grand Elysee. Despre cum să-ți urmezi visul și să nu te dai bătut, ne spune chiar ea în interviul ce urmează.


- La ce vârstă și cum ai început să gătești?
-Mi-a plăcut de mic copil să gătesc, luam cartofi fierți din dulap și ceapă verde din grădină, uneori furam roșii din grădina bunicii. O rugam pe bunică să-mi dea voie să-i coc pâine.
În cele mei rele cazuri tăiam iarbă de pe marginea drumului, împleteam sarmale din noroi, cred că această dragoste și devotamentul pentru gătit se trage din copilărie.-Ești bucătar la o sală de banchete, cum ai ajuns să te angajezi la unul dintre cele mai cunoscute palate de nunți?
-De la bun început am încercat să discut cu patronii prin intermediul internetului însă fără succes, au spus că au destui oameni și nu au nevoie de angajați, apoi am scris un CV de doua foi unde am menționat toate punctele forte și slabe care le am, am fost invitată la interviu și am acceptat practica din primele minute de discuție, ceea ce i-a surprins pe angajatori, am trecut concursul de angajare și am început munca.

-Care sunt bucatele pe care le gătești cu cea mai mare plăcere?
-Ador să gătesc salate, de somon cu anghinare, salată amoresse, salată tartar cu somon și avocado, salata Cezar, în orice moment aș înlocui o bucată de carne pentru o farfurie de salată.-Care este visul tău cel mare?
-Visul meu e ca în viitor să am o afacere proprie. O cafenea unde ar putea orice doritor să intre la o cafea, să guste ceva bun, unde eu să fiu șefa, să pot dormi până mai târziu și să pot întârzia la locul de muncă.

-Vrei să rămâi în țară și să-ți deschizi afacerea sau peste hotare?
-Sigur ca orice patriot vreau să-mi realizez visul acasă lângă ai mei, dar dacă nu voi putea să-mi dezvolt afacerea aici, voi pleca peste hotare.

-Care este sfatul tău pentru persoanele care au un vis dar le este frică să-l urmeze?

-Să aibă multă răbdare și să nu le fie frică de eșecuri. La noi, de obicei, în mâncare se adaugă suflet, dacă pui suflet și îți dorești ceva mult, ajungi și învingi totul, ai nevoie doar de  foarte mult curaj.

 

Irina Bantuș
Fotografii: Arhiva personală

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.