Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Ginia, noua artistă Spoială Brothers: „Muzica a devenit o parte firească din mine”

Ginia, noua artistă Spoială Brothers: „Muzica a devenit o parte firească din mine” imprimare

11.05.2020  

Este creativă, ambițioasă și plină de vise, totodată, muzica reprezintă cuvântul ce o definește cel mai bine. Așa o putem caracteriza pe Ginia, o tânără de 18 ani care datorită muncii și perseverenței a reușit performanța de a face parte din echipa Spoială Brothers. În interviul de mai jos vedeți cine o motivează în acest domeniu, cu ce provocări se confruntă tinerii artiști, dar și când va avea loc lansarea primei sale piese intitulată „La-La-La”.

- Când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

- De mică cântam la sărbătorile de familie împreuna cu tatăl meu, acesta cânta cu vocea și acordeonul, iar eu îmi făceam loc undeva pe un scaun și cântam cu toții împreuna "Melancolie, dulce melodie...". Cumva muzica  a devenit o parte firească din mine. Țin minte chiar și la grădiniță doamna Eugenia care acompania la pian mi-a spus că am un auz bun și mi-a oferit șansa de a cânta solo o melodie la matineu. Probabil atunci a fost prima mea apariție în fața unui public mai mare și m-am simțit foarte bine.

- Cine te-a motivat și încă te motivează să crești în acest domeniu?

- Sunt o norocoasă, deoarece mă aflu într-un mediu prielnic dezvoltării mele artistice. Cea care m-a susținut cel mai mult este mama. Țin minte cu drag concertele pe care le aveam prin clasa a II-a, când practicam cercul cultural-artistic din Orhei "Picături muzicale", era și Iuliana Beregoi pe acolo. Mama a fost și e întotdeauna lângă mine. La croitorie, la concertele de la TV cum ar fi Ring Star, la studiourile de înregistrări. Ea îmi era și manager și make-up artist, stilist, vocal coach . Odată mama a organizat o apariție de-a mea la televizor. Împreună am ales piesa "Andra - Vis de iarnă", apoi am fost la studioul de înregistrări, croitorie.  Anume atunci am înțeles că îmi place asta. Apropo, noi și coregrafie am făcut însă când a venit timpul să mă filmez am improvizat și ne-a reușit chiar mai bine. Chiar și acum mama își amintește cu zâmbet cum „am cochetat” cu camera.

- Ai făcut vreodată lecții de canto?

- Da, am făcut lecții de canto la școala de muzică din Orhei, acum iau lecții la școala de muzică din Chișinău la care m-am transferat. Multe lecții îmi place să le studiez singură de pe Youtube. Pe internet sunt o mulțime de tehnici și teorie explicată destul de clar pentru fiecare. Dacă vrei să cânți nu doar frumos, ci și corect, pentru a nu-ți afecta corzile vocale este esențial să cunoști măcar minimum de teorie despre respirație, diafragmă.

- Îți place să compui și versuri sau doar să cânți?

- Compun și versuri, desigur, mă inspir din viața mea de zi cu zi. La început îmi era foarte greu să mă deschid, însă am înțeles că sinceritatea este cea mai importantă trăsătură a unui artist veritabil. Majoritatea melodiilor le scriu singură, atât linii melodice cât și text, dar și colaborez cu oameni talentați. Cânt doar ce-mi este propriu și doar din experiența trăită, de exemplu cântecul meu nou "GINIA - La-La-La " a apărut într-o noapte când mă gândeam la „iubitul meu platonic” și mi-a venit fraza „Aud în mintea mea/Doar la la la la”.

- Cu ce provocări se confruntă tinerii artiști care vor să-și facă o carieră în muzică?

- Oamenii din Moldova sunt foarte critici la modul distructiv cu artiștii. Deseori, pe rețelele de socializare am observat mult hate la adresa celor care compun sau/și cântă. Din acest motiv, majoritatea oamenilor de valoare de aici cum ar fi The Motans, Irina Rimes, Carla's Dreams se realizează în România. Cu părere de rău asta e... Însă nu toți sunt rău voitori și mă bucur mult pentru faptul că avem persoane care apreciază și susțin arta, multă dragoste pentru voi!

- Accesând pagina ta de Instagram putem vedea că faci parte din echipa Spoială Brothers. De ce ai ales să colaborezi anume cu ei?

- Sunt o norocoasă să fac parte din echipa Spoială Brothers, deoarece pe lângă scopul general de a colabora suntem și prieteni. Din label-urile existente în Moldova, pot afirma că băieții au succese cu proiectul Mark Stam, iar aceste rezultate, precum și recomandările celor care îi cunosc mi-au dat curaj pentru a colabora cu ei.

- Prima ta piesă trebuia să fie lansată în luna martie a acestui an însă din cauza pandemiei acest lucru nu s-a întâmplat. Când totuși va avea loc premiera?

- Premiera are loc pe 12 mai 2020 și puteți găsi melodia pe Youtube GINIA - La-La-La. Pentru a compune o piesă trebuie să îți deschizi sufletul, să-ți cânți secretele pe care n-ai vrea să le știe nimeni. Anume asta am făcut în cântecul "La-La-La", povestesc o istorie de-a mea, în care nopțile îmi păreau prea lungi, deoarece efectul singurătății mă făceau să resimt un dor acut pentru persoana dragă.

- Care este mesajul acestei piese?

-Încerc să transmit starea de sevraj în care te poate duce absența iubitului. Este despre o dragoste care a fost sortită eșecului și induce stări de insolație și delir unui adolescent sensibil la lumină și dragoste, care își găsește alinarea în bezna nopții.

- Ești de acord cu afirmația: „Succesul înseamnă 1% talent și 99% muncă”?

-Consider că succesul este compus din mai multe elemente: muncă, talent, motivație, susținerea celor dragi, însă cel mai important element este perseverența, deoarece doar lucrând constant asupra scopului, ajungi să-l atingi cu brio și să te bucuri de roade. Totul se face cu pași mici, dar constant și fără ezitare.

Fotografii: Arhiva personală/Ginia

Eliza Balițchi, stagiară

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.