Prima pagină / Oameni / Timp liber  /  Dansul oriental ne ajută să fim mai pozitivi

Dansul oriental ne ajută să fim mai pozitivi imprimare

„Aducem astfel suflul exotic al Orientului mijlociu la noi acasă”

28.03.2013  

Mihaela Chircu, instructoare de belly dance, ne spune aici de ce e bine să practicăm dansul oriental pentru a scăpa de rutina zilei, pentru a deveni mai siguri și pentru a ne îmbunătăți viața de cuplu.

Votează: 4.5/5 (11 Voturi )

Veronica Vladei | Stiripozitive.eu

Îl practică de la o vârstă fragedă. Pe când celelalte fetițe visau la prințesele cu rochii valorase, Mihaela, acum instructoare de belly dance la de la Unica Shapping, se vedea undeva departe, probabil, în palatul Sherezadei, dansând pe muzică exotică.

Mihaela povesteşte şi arată că dansul oriental este cea mai veche formă de dans, fiind și o formă de exprimare a feminității, adesea acesta era comparat cu „fratele mai mare” al celorlalte tipuri de dans. Deoarece conține elemente din diverse genuri precum: Yoga, dans indian etc.

dance

Belly dance-ul provine de pe tărâmuri îndepărtate, tocmai din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și din vechile templuri ale Indiei. Datorită specificului său aparte, a ajuns rapid în Europa, inclusiv în Moldova.

Specificul acestuia este accentul deosebit pe care îl pune pe evidențierea senzualității femeii, în plus, orice femeie e binevenită la aceste cursuri, deoarece nu sunt restricţii de vârstă, condiții fizice.

dance

Femeile care deja practică acest dans au căpătat, împreună cu atuurile fizice – dezvoltarea elasticității corpului, încredere pentru propria persoană. Și bărbații pot practica acest tip de dans, însă aici e vorba deja de excepții, fiindcă dansul presupune o elasticitate specifică corpului feminin. Avantajul bărbaţilor rămâne a fi, totuși, „delectarea vizuală”.

Belly dance-ul ajută femeile atunci când nasc

Instructoare de dans Mihaela Chircu povestește şi întâmplările pozitive pe care le-a adus practicarea acestui dans în viața femeilor: „Cunosc cazuri în care vizitatoarele noastre spuneau că acest dans le-a ajutat foarte mult în viața de cuplu, fiind o evadare din viața de zi cu zi și un mod aparte de exprimare a sentimentelor. Alte femei ne-au mărturisit că atunci când sunt triste dansul oriental este o metodă bună de a scăpa de stres, frică, sentimentele negative sau anxietate”.

dance

 Tot de la Mihaela mai aflăm un secret, ceea ce poate multe dintre noi nu știam: multe dintre mișcările acestui dans care se bazează pe coapse și abdomen fac astfel încât „procesul nașterii viitoarelor mămici să fie mai ușor”.

dance

 „Dacă v-aţi plictisit de metodele tradiționale de sport, atunci ar trebui să știţi că „dansul din buric” este considerat echivalentul unei ședințe de fitness, fiindcă implică toți mușchii corpului, pieptul, gâtul, membrele posterioare, inferioare, spatele ș.a., iar talia va deveni „una de viespe”, fiind elementul pe care se pune accent. Nu ne rămâne decât să ne convingem singuri dacă belly dance-ul e așa frumos cum e descris în poveștile Șeherezadei”.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.