Prima pagină / Oameni / Vorbire directă  /  (Video) Bernard îl ajută pe Ion Creangă să repovestească „Punguţa cu doi bani”

(Video) Bernard îl ajută pe Ion Creangă să repovestească „Punguţa cu doi bani” imprimare

21.02.2014  

Bernard, alături de Marius, doi copii din grupa pregătitoare de grădiniţă, îl ajută pe Ion Creangă să repovestească „Punguţa cu doi bani”.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Bernard, alături de Marius, doi copii din grupa pregătitoare de grădiniţă, îl ajută pe „sfătosul bunic din Humuleşti” Ion Creangă să repovestească „Punguţa cu doi bani”.

Expert în arta povestitului, Bernard lasă loc în povestea sa şi pentru ilustraţiile pictorului Lică Sainciuc, şi pentru vocile de pe un disc de vinil ale actorilor Dinu Ianculescu şi Mircea Constantinescu.

Povestea este pentru părinți și educatori un bun prilej pentru a vorbi cu copiii dacă este bine ceea ce fac eroii poveștilor: e bine să bați cucoșul? dar copiii? etc., aceste discuții fiind, de fapt, primele lecții de viață pentru copii, consideră Natalia Zotea, metodist la instituţia preşcolară nr. 183 din Chişinău. 

Lucrurile bune se învaţă, în familie şi la grădiniţă, mai ales atunci când copiilor le este interesant. Iar asta face parte din povestea „Parteneriatului Global pentru Educaţie”, implementat în Republica Moldova de Ministerul Educaţiei şi partenerii săi. 

 

Marius şi Bernard repovestesc Punguţa cu doi bani de Ion Creangă. Punguţa cu doi bani ilustrată de Lică Sainciuc Punguţa cu doi bani ilustrată de Lică Sainciuc Punguţa cu doi bani ilustrată de Lică Sainciuc
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.